Ποτέ δεν ξέρουμε πότε μπορεί να χρειαστούμε μια απλή λύση για να φωτίσουμε τα σπίτια μας ή να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο εύκολη. Τα πρακτικά κόλπα μπορούν να σας φανούν χρήσιμα όταν δεν έχετε για παράδειγμα ένα κέρμα για να ξεκλειδώσετε ένα καλάθι σούπερ μάρκετ ή πρέπει να καθαρίσετε τα πράγματα. Συχνά, η λύση βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και επιλύεται με τη βοήθεια διαφόρων οικιακών αντικειμένων. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 10 έξυπνα κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας σε δύσκολες περιστάσεις!

χρησιμοποιήστε το κλειδί σας για να ξεκλειδώσετε ένα καλάθι σούπερ μάρκετ

Την επόμενη φορά που θα βγείτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως δεν έχετε κάποιο κέρμα για ένα καρότσι αγορών. Ένα στρογγυλεμένο κλειδί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσετε το καλάθι αγορών σας, το οποίο είναι πολύ βολικό, καθώς το έχετε πάντα ένα πάνω σας. Απλώς τοποθετήστε το στρογγυλεμένο άκρο του κλειδιού στο σημείο που θα βάζατε κανονικά ένα νόμισμα και θα απελευθερώσει το καλάθι.

χρησιμοποιήστε ένα κέρμα για να κάνετε τις τουλίπες σας να στέκονται ίσιες

Αν παρατηρήσετε ότι τα λουλούδια σας αρχίζουν να γέρνουν και να φαίνονται μαραμένα, τότε μπορείτε να βάλετε ένα κέρμα μέσα στο νερό. Ο χαλκός στο κέρμα έχει αποδειχθεί ότι ζωντανεύει τα λουλούδια σας σε χρόνο μηδέν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κόψει τα φύλλα από τους μίσχους έτσι ώστε κανένα από αυτά να μην αγγίζει το νερό, καθώς αυτό μπορεί να τα επηρεάσει.

τραβήξτε φωτογραφίες από τις κάρτες πόντων και εκπτώσεων

Αντί να γεμίζετε το πορτοφόλι σας με κάρτες επιβράβευσης και έκπτωσης, μπορείτε απλά να τις τραβήξετε μια φωτογραφία. Τραβήξτε μια φωτογραφία του γραμμικού κώδικα στο πίσω μέρος, καθώς και στο μπροστινό μέρος της κάρτας, ώστε να γνωρίζετε ποιος γραμμικός κώδικας ανήκει σε ποια κάρτα. Στη συνέχεια, μπορείτε να σαρώσετε αυτόν τον γραμμωτό κώδικα στο κατάστημα για να συλλέξετε τους πόντους και τις εκπτώσεις σας.

χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να περάσετε την κλωστή από τη βελόνα

Δεν είμαστε όλοι απαραιτήτως υπομονετικοί ή εύστροφοι προκειμένου να περάσουμε την κλωστή από τη βελόνα, κάτι που μπορεί να κάνει αυτή τη συμβουλή αληθινή σωτήρια. Απλώς τοποθετήστε την κλωστή σας πάνω από μια παλιά οδοντόβουρτσα και σπρώξτε το μάτι της βελόνας στις τρίχες της βούρτσας. Αυτό θα φέρει γρήγορα την κλωστή μέσα από το μάτι της βελόνας, γλιτώνοντάς σας από πολλές απογοητεύσεις.

χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα για να καθαρίσετε τα λερωμένα με τσάι κουτάλια

Όλοι έχουμε αυτό το ένα κουταλάκι του γλυκού που λερώνεται τρομερά καφέ από όλο το τσάι και τον καφέ που το ανακατεύουμε. Αυτό προκαλείται από τις τανίνες, οι οποίες είναι επίσης υπεύθυνες για το λεκέ των δοντιών μας. Για να ξαναζωντανέψουν και να λάμψουν τα κουτάλια σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα τρίψετε με οδοντόκρεμα, η οποία θα διαλύσει τις τανίνες και κάνει τα κουτάλια σας να αστράψουν.

προσθέστε λίγη ζάχαρη στο νερό των λουλουδιών σας για να τα αναζωογονήσετε

Όταν βλέπετε ότι τα λουλούδια σας στο βάζο αρχίζουν να μαραίνονται, αδειάστε το παλιό νερό και προσθέστε φρέσκο ​​νερό με μερικές κουταλιές ζάχαρη. Κόψτε περίπου 2 εκατοστά από το κάτω μέρος των μίσχων τους υπό γωνία για να αυξήσετε την πρόσληψη νερού. Τις επόμενες ώρες, παρακολουθήστε τα λουλούδια σας να αρχίζουν να σηκώνονται ξανά και να ξαναζωντανεύουν.

κόψτε ροκανίδια στην κορυφή ενός σπίρτου για να το ανάψετε

Μπορεί να είναι εξαιρετικά εκνευριστικό όταν το σπίρτο απλά δεν πιάνει, όσο κι αν προσπαθούμε να το προστατεύσουμε από τον αέρα. Αυτό το παλιό κόλπο θα σας βοηθήσει να το διατηρήσετε αναμμένο αρκετό καιρό για να το χρησιμοποιήσετε. Απλώς κόψτε μικρά ροκανίδια γύρω από το κεφάλι του σπίρτου έτσι ώστε να κατσαρώνουν προς τα κάτω. Αυτό θα βοηθήσει τη φλόγα να είναι πιο έντονη και θα την προστατεύσει από το να σβήσει τόσο εύκολα.

χρησιμοποιήστε ταμπλέτες καθαρισμού οδοντοστοιχίας για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τον ιδρώτα από τα ρούχα

Όλοι πιθανότατα έχουμε αυτό το ένα πουκάμισο ή ένα μπλουζάκι που είναι βαμμένο με κίτρινο λεκέδες από ιδρώτα, και ό,τι όσο και να προσπαθήσουμε, απλά δεν μπορούμε να τους αφαιρέσουμε. Τα δισκία καθαρισμού οδοντοστοιχίας μπορεί να είναι η λύση σας για να αφαιρέσετε αυτούς τους σκληρούς λεκέδες. Θα χρειαστεί να βάλετε τα λεκιασμένα ρούχα σας σε έναν κουβά με ζεστό νερό και 1 έως 3 ταμπλέτες. Αφήστε τα να μουλιάσουν για μια ώρα πριν τα βάλετε σε κύκλο πλυσίματος στο πλυντήριο ρούχων.

χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη για να διαπιστώσετε εάν τα κλινοσκεπάσματα σας είναι υγρά

Μια καλή δοκιμή για να ελέγξετε αν τα σεντόνια σας έχουν στεγνώσει σωστά ή όχι είναι να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη κάτω από τα καλύμματα και να περιμένετε μερικά λεπτά για να δείτε αν βγάζει ατμό. Εάν αρχίσει να θολώνει μετά από 5-10 λεπτά, τότε τα κλινοσκεπάσματα σας είναι ακόμα υγρά και μπορεί να μην είναι υγιεινό για τον ύπνο σας. Ένα υγρό κρεβάτι μπορεί να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής μούχλας και μυκήτων, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή, ειδικά για άτομα με άσθμα και αλλεργίες.

διατηρήστε τους αποθηκευμένους σπόρους σας φρέσκους σε σακουλάκια σιλικόνης

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τους σπόρους σας χωρίς να ανησυχείτε μήπως χαλάσουν και σαπίσουν πριν προλάβετε να τους φυτέψετε. Απλώς αποθηκεύστε τα πακέτα σπόρων σας σε ένα αεροστεγές δοχείο, όπως ένα κουτί Tupperware, με ένα σακουλάκι σιλικόνης μέσα. Η σιλικόνη θα κρατήσει τους σπόρους σας στεγνούς και, επομένως, πιο φρέσκους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποτρέποντας το ωίδιο και τη βλάστηση που μπορεί να καταστρέψουν τους σπόρους σας.

Ακολουθήστε το Tospitakimou.gr στο Google News!