5 τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να πλένετε πριν τις μαγειρέψετε

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κουζίνα πρέπει να είναι πεντακάθαρη, τα πιάτα πρέπει να πλένονται και όλα τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να ταξινομούνται κατά μέγεθος. Ωστόσο, ορισμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών, δεν πρέπει καν να πλένονται είτε γιατί μπορεί να χάσουν τα θρεπτικά συστατικά τους είτε γιατί μπορεί να μας δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα! Υπάρχουν όμως και άλλα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να πλένονται, ειδάλλως μπορούν να μας δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα! Θα σας παρουσιάσω 5 τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να πλένετε πριν τις μαγειρέψετε!

- Διαφήμιση -

λαχανικά

Τα λαχανικά πρέπει να πλένονται σε πολλά βήματα. Αρχικά, πλύντε τα με κρύο νερό βρύσης για να αφαιρέσετε όλη την ορατή βρωμιά. Μετά από αυτό, μουλιάστε τα σε νερό και περιμένετε να καθίσει η άμμος στον πάτο. Πλένετε τα χόρτα αμέσως πριν τα μαγειρέψετε. Για να καθαρίσετε καλύτερα τα χόρτα, προσθέστε ξίδι ή μαγειρική σόδα στο νερό όταν τα μουλιάζετε.

καρύδια

Τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί πρέπει να πλένονται και μάλιστα να μουλιάζονται σε ορισμένες περιπτώσεις. Θα βοηθούσε αν το κάνατε με τα καρύδια. Συχνά αποθηκεύονται σε σακούλες και στη συνέχεια τοποθετούνται σε μεμονωμένες συσκευασίες. Εκεί, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα πασπαλίζονται με ειδικές χημικές ουσίες που εμποδίζουν την εμφάνιση μούχλας. Οι ξηροί καρποί μπορούν να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.

μύδια

Πρέπει να πλένουμε τα μύδια, ακόμα και όταν τα αγοράζουμε κατεψυγμένα ή σε συσκευασία κενού. Δεν πρόκειται για ιούς και βακτήρια απλώς μπορεί να έχουν υπολείμματα κελύφους που μπορεί να βλάψουν τα δόντια ή το στόμα σας. Τρώτε μόνο μύδια που ανοίγουν μετά από 5-7 λεπτά θερμικής επεξεργασίας.

κονσερβοποιημένα λαχανικά

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά τα κονσερβοποιημένα μπιζέλια και το καλαμπόκι πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα. Το θέμα είναι ότι περιέχουν ένα προϊόν με πολύ αλάτι και άμυλο. Το πλύσιμο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη γεύση του σιδήρου. Δεν χρειάζεται βέβαια να αφαιρέσετε το υγρό από το κουτί αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για άλλα πράγματα.

κουτάκια αναψυκτικών

Τα κουτάκια αναψυκτικών αποθηκεύονται σε χώρους χωρίς καμία πρόσθετη συσκευασία. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει βρωμιά και σκόνη πάνω τους. Πριν ανοίξετε λοιπόν ένα κουτάκι, καθαρίστε το. Αν βέβαια αγοράσετε ένα αναψυκτικό σε ένα κατάστημα ή ένα καφέ και δεν μπορείτε να το πλύνετε, είναι καλύτερο να ζητήσετε ένα ποτήρι για να το ρίξετε μέσα.

- Διαφήμιση -