9 υπερβολικές συνήθειες καθαρισμού που καταστρέφουν τα πράγματα

Όσον αφορά τον καθαρισμό, μπορεί να μην είναι σωστά όλα όσα κάνετε. Στην πραγματικότητα, η χρήση πολλών προϊόντων ή το σκούπισμα των πραγμάτων πολύ συχνά είναι ένας σίγουρος τρόπος για να φθείρετε τα πράγματά σας πιο γρήγορα. Έτσι, εάν έχετε κάποια από τις παρακάτω συνήθειες, θα πρέπει να τις σταματήσετε γρήγορα. Θα σας παρουσιάσω 9 υπερβολικές συνήθειες καθαρισμού που καταστρέφουν τα πράγματα!

- Διαφήμιση -

σκουπίζετε τους καθρέφτες κάθε φορά που βλέπετε μία δαχτυλιά

Οι καθρέφτες είναι το αντικείμενο όπου μαζεύονται σκόνη, βρωμιά και κυρίως δαχτυλιές! Νομίζετε λοιπόν ότι είναι βρώμικος κάθε φορά που τον κοιτάτε και αρπάζετε αμέσως ένα σπρέι και το πανάκι σας! Σταματήστε το. Η υγρασία που μαζεύεται ψεκάζοντας πολύ συχνά τον καθρέφτη, μαζεύεται στην πίσω πλευρά του! Αυτό θα προκαλέσει μακροπρόθεσμα ζημιά στον καθρέφτη.

χρησιμοποιείτε υπερβολικό απορρυπαντικό ρούχων για λερωμένα ρούχα

Η χρήση περισσότερου απορρυπαντικού από όσο χρειάζεται δεν θα λευκάνει τα ρούχα σας. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι δεν ξεπλένεται άλλο απορρυπαντικό από τα ρούχα. Ο υπερβολικός αφρός εμποδίζει επίσης τον καθαρισμό. Αναγκάζει τους λεκέδες να κολλήσουν στο ύφασμα.

σκουπίζετε συνεχώς τις βρύσες

Σχετικά με τις βρύσες, αυτό που συνιστάται είναι να τις καθαρίζετε κάθε μέρα. Αν το κάνετε αυτό όμως μετά από κάθε χρήση, θα δείτε ότι η βρύση χάνει τη λάμψη της μετά από λίγο.

βάζετε πολύ απορρυπαντικό στο πλυντήριο πιάτων

Δυστυχώς το επιπλέον απορρυπαντικό δεν καθαρίζει τα πιάτα, αντίθετα αφήνει υπολείμματα και λεκέδες. Επίσης, αν έχετε λιγότερα πιάτα στο πλυντήριο, χρησιμοποιήστε λιγότερο απορρυπαντικό.

καθαρίζετε ξύλινα πατώματα με νερό

Καλό είναι να θυμάστε ότι ακόμα κι αν το κύριο στοιχείο καθαρισμού είναι το νερό, μπορεί να βλάψει κάποια υλικά. Μην ξεχνάτε ότι, ειδικά σε ξύλινα δάπεδα, κατά τον καθαρισμό με νερό, μπορεί να προκληθούν ζημιές, επομένως πρέπει να χρησιμοποιούνται προϊόντα με πολύ λίγη υγρασία.

χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα όταν βλέπετε χνούδια ή τρίχες

Ναι, δεν είναι ευχάριστο να βλέπετε χνούδια ή τρίχες στο πάτωμα του σπιτιού. Όμως τα χνούδι και οι τρίχες βλάπτουν τις σκούπες. Θα είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε μια κανονική σκούπα και φαράσι αντί για μια ηλεκτρική σκούπα.

πλένετε τα ρούχα σας μετά από κάθε χρήση

Το να πλένετε τα ρούχα σας μετά από μόλις μία χρήση, μπορεί να είναι σωστό για ορισμένες περιστάσεις, όπως μετά το γυμναστήριο, τα πουκάμισα ή τα καλσόν. Τα υπόλοιπα όμως ρούχα μπορούν να φορεθούν 3 φορές. Το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των ρούχων σας.

ψεκάζετε απευθείας σε ξύλινα έπιπλα

Ο καθαρισμός με σπρέι είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από όλη τη σκόνη στο σπίτι. Ωστόσο, όταν ξεσκονίζετε τις ξύλινες επιφάνειες, μην ψεκάζετε το σπρέι απευθείας στα έπιπλα. Ψεκάστε το πανί σας και μετά σκουπίστε τα έπιπλα.

χρησιμοποιείτε επιπλέον μαλακτικό για πετσέτες

Τα μαλακτικά μαλακώνουν τις πετσέτες αλλά καταστρέφουν τις ιδιότητες της πετσέτας. Καθώς η πετσέτα σας γίνεται αδύναμη, γίνεται λιγότερο απορροφητική στο νερό.

- Διαφήμιση -