8 συμβουλές καθαρισμού για μια καθαρή κουζίνα σε λίγα μόνο λεπτά

Λεκέδες από ασβέστη στο νεροχύτη, επίμονα καφέ καμένα σημεία στο φούρνο, πιτσιλίσματα λίπους στην κουζίνα ή έναν σκονισμένο πάγκο: όλες έχουμε αντιμετωπίσει ένα από αυτά τα προβλήματα στον καθαρισμό της κουζίνας. Με μερικά απλά κόλπα όμως, θα εξασφαλίσετε μια καθαρή κουζίνα μέσα σε λίγα λεπτά. Θα σας παρουσιάσω 8 συμβουλές καθαρισμού για μια καθαρή κουζίνα σε λίγα μόνο λεπτά!

- Διαφήμιση -

αφαιρέστε τη βρωμιά από τους πάγκους και τις συσκευές

Δεν μπορούν να αποθηκευτούν όλες οι συσκευές της κουζίνας στο ντουλάπι, αλλά ο πάγκος δύσκολα μπορεί να προστατευτεί από τις εναποθέσεις σκόνης. Οι μικρές, αποσπώμενες συσκευές που μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων θα πρέπει να περνούν τακτικά έναν κύκλο στο πλυντήριο πιάτων. Αυτό ισχύει και για τα φίλτρα των συσκευών. Εάν θέλετε να διατηρήσετε καθαρές μεγαλύτερες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε νερό και απορρυπαντικό που αφαιρεί τα λίπη. Πολύ σημαντικό: Καθαρίστε και πάνω από τα ντουλάπια. Για να αντιμετωπίσετε τα στρώματα σκόνης στο πάνω μέρος του ντουλαπιού, απλώστε παλιές εφημερίδες που θα τις αλλάζετε τακτικά.

καταπολεμήστε τους λεκέδες στις κατσαρόλες

Οι λεκέδες από ασβέστη συχνά αφήνονται στον πάτο από τις κατσαρόλες. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τις κατσαρόλες από χρώμιο και ανοξείδωτο χάλυβα είναι να τρίψετε τον πάτο της κατσαρόλας με κρύο ξύδι. Για ανοξείδωτες κατσαρόλες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σπανάκι. Το οξαλικό οξύ που περιέχει καταπολεμά τους λεκέδες. Αν καεί κάτι στην κατσαρόλα, κανένα πρόβλημα. Ρίξτε σκόνη μαγειρικής σόδας στην κατσαρόλα, προσθέστε νερό και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.

καθαρίστε τα μάτια της κουζίνας

Ειδικά όταν μαγειρεύετε ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες, το νερό μπορεί να βράσει γρήγορα. Τα αντιαισθητικά πιτσιλίσματα λίπους μπορεί να μείνουν πίσω όταν τηγανίζετε λαχανικά ή κρέας. Εάν δεν αφαιρέσετε τους λεκέδες που προκύπτουν αμέσως μετά το μαγείρεμα, μπορεί να μετατραπούν σε επίμονους λεκέδες, οι οποίοι συχνά μπορούν να καθαριστούν με δυσκολία. Χρησιμοποιήστε κιτρικό οξύ σε μικρούς λεκέδες. Εφαρμόστε το διάλυμα και αφήστε το να αντιδράσει για περίπου δέκα λεπτά. Σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Για μεγαλύτερους λεκέδες, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού. Απλώστε το μείγμα με ένα πανί στην επιφάνεια της εστίας, αφήστε το να δράσει και αφαιρέστε το με ένα υγρό πανί. Μην ξεχάσετε να το γυαλίσετε μετά.

καθαρίστε το φούρνο

Όλες είμαστε εξοικειωμένες με τους ψημένους λεκέδες στο φούρνο και γνωρίζουμε ότι δεν καθαρίζονται εύκολα. Από τη μία πλευρά, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά σημάδια καψίματος καλύπτοντας το κάτω μέρος του φούρνου με χαρτί ψησίματος. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικές θεραπείες για να αποφύγετε την καταφυγή σε χημικές ουσίες. Φτιάξτε το δικό σας απορρυπαντικό χρησιμοποιώντας μπέικιν πάουντερ και νερό. Εφαρμόστε την πάστα καθαρισμού και αφήστε τη να δράσει όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, μπορείτε να ξύσετε τη βρωμιά με μια πλαστική ξύστρα και να τη σκουπίσετε με ένα πανί καθαρισμού.

καθαρίστε τον νεροχύτη

Γνωρίζατε ότι ο νεροχύτης σας είναι γεμάτος μικρόβια; Εδώ κρύβονται περισσότερα βακτήρια και μικρόβια παρά στο μπάνιο. Διατηρήστε τον νεροχύτη σας καθαρό καθαρίζοντάς τον τακτικά με χλιαρό νερό και λίγο απορρυπαντικό. Το κιτρικό οξύ βοηθά κατά των λεκέδων από ασβέστη. Ωστόσο, για να αποφύγετε τις εναποθέσεις αλάτων, καθαρίστε τον νεροχύτη κάθε μέρα με ένα πανί από μικροΐνες.

καθαρίστε την αποχέτευση του νεροχύτη

Όταν καθαρίζετε τον νεροχύτη, μην ξεχνάτε την αποχέτευση. Εδώ εναποτίθενται λίπη και υπολείμματα τροφίμων. Ξεπλένετε τακτικά την αποχέτευση με ζεστό νερό και καθαριστικό αποχέτευσης. Τα παγάκια, το λεμόνι και το ξύδι συνιστώνται ως σπιτικές θεραπείες. Βάλτε μια χούφτα παγάκια στην αποχέτευση και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, ο νεροχύτης σας θα ξεβουλώσει και θα απαλλαγεί από άσχημες μυρωδιές.

καθαρίστε το ψυγείο

Τα βακτήρια αγαπούν ιδιαίτερα τις υγρές περιοχές του ψυγείου σας και μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα στα τρόφιμα που αποθηκεύονται εκεί. Και τι μπορείτε να κάνετε για να καθαρίσετε το ψυγείο; Αδειάστε τελείως το ψυγείο. Πετάξτε απευθείας τα ληγμένα ή χαλασμένα τρόφιμα. Τα ράφια και τα συρτάρια καθαρίζονται καλύτερα με ζεστό νερό και απολυμαντικό απορρυπαντικό ή ξύδι. Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου με ένα μείγμα από νερό, σαπούνι και μπέικιν πάουντερ. Καθαρίστε επίσης τις τσιμούχες γύρω από την πόρτα του ψυγείου. Σκουπίστε το ψυγείο με ένα μαλακό πανί και είστε έτοιμες.

καθάρισε το πάτωμα

Αφού καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες και τις συσκευές, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με το πάτωμα. Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες και ζεστό νερό με σαπούνι στα μικρά σημεία στο πάτωμα. Εάν οι λεκέδες και οι βρωμιές είναι έντονες και δεν βγαίνουν εύκολα, χρησιμοποιήστε νερό αναμεμειγμένο με αλάτι και νέφτι. Εάν έχετε ξύλινο δάπεδο στην κουζίνα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα περιποίησης ξύλου.

- Διαφήμιση -