12 έξυπνες ιδέες για να κάνετε μια μικρή κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη

Breakfast in a classic white kitchen with quartz counters and subway tiles, with sliding glass door open to sunny flower filled balcony.

Τα περισσότερα διαμερίσματα σήμερα έχουν μικρές κουζίνες. Αυτό αποτελεί σίγουρα πρόβλημα για την καθημερινότητα μας, γιατί μας δυσκολεύει σε πολλά πράγματα. Θα πρέπει λοιπόν να βρίσκουμε τρόπους, προκειμένου να γίνεται η δουλειά μας με μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα. Θα σας παρουσιάσω 12 έξυπνες ιδέες για να κάνετε μία μικρή κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη!

- Διαφήμιση -

εντοιχιζόμενες συσκευές

Μπορείτε να κάνετε όλες τις συσκευές σας εντοιχισμένες: ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήριο πιάτων. Οι συσκευές μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις πόρτες του ντουλαπιού και θα φαίνονται υπέροχες.

στήριγμα σανίδας κοπής

Για να ελευθερώσετε χώρο στην κουζίνα σας, μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη βάση για τη σανίδα κοπής. Οι σανίδες κοπής είναι πράγματα που χρησιμοποιούμε συχνά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε εύκολη πρόσβαση.

περιστρεφόμενα ράφια

Και πάλι, όλα έχουν να κάνουν με την οργάνωση του χώρου. Μπορείτε να τοποθετήσετε περιστρεφόμενα ράφια προκειμένου να βρίσκετε εύκολα αυτό που θέλετε και ταυτόχρονα να εξοικονομήσετε χώρο!

μανταλάκια στην κουζίνα

Τα μανταλάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα σκεύη σας είναι πάντα προσβάσιμα και για να ελευθερώσετε τη χρήση ενός ξεχωριστού συρταριού ή ντουλάπι για αυτά.

μεταμόρφωση επίπλων και συρταριών

Τα ντουλάπια της κουζίνας δεν χρησιμοποιούνται πάντα όπως θα έπρεπε. Αυτός είναι ο λόγος που οι σχεδιαστές προσφέρουν ειδικά διαμορφωμένα συρτάρια και μεταμορφωτικά έπιπλα. Γιατί κάθε εκατοστό χώρου μετράει όταν μια κουζίνα είναι μικρή.

κρεμαστά ράφια

Οι κρεμαστές σχάρες χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση αντικειμένων και το ίδιο ισχύει και για τα ράφια. Μπορείτε να κρεμάσετε σκεύη σε κρεμαστές σχάρες και να βάλετε μερικά διακοσμητικά στα ράφια.

αφαιρέστε την πόρτα της κουζίνας

Απλώς αφαιρέστε την πόρτα εντελώς: αυτό θα ελευθερώσει πραγματικά λίγο χώρο και θα κάνει την κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη. Εάν φοβάστε ότι οι μυρωδιές της κουζίνας θα εξαπλωθούν σε όλο το σπίτι, χρησιμοποιήστε ένα καλό σύστημα εξαερισμού: λειτουργεί καλύτερα από οποιαδήποτε πόρτα.

φωτισμός

Οι κρεμαστές λάμπες και ο χωνευτός φωτισμός είναι οι καλύτερες επιλογές για μία μικρή κουζίνα. Αυτός ο φωτισμός όχι μόνο φαίνεται καλός, αλλά αυξάνει και τον ελεύθερο χώρο που έχετε.

μονόχρωμες προσόψεις

Η εγκατάλειψη των προσόψεων με σχέδια είναι κάτι που θα πρέπει να κάνετε για να κάνετε τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Οι μονόχρωμες ματ πόρτες ντουλαπιών είναι ιδανικές για μια μικρή κουζίνα. Επίσης, αποφύγετε μεγάλες λαβές και πόμολα.

κρεμαστά ντουλάπια

Η αφαίρεση των επάνω κρεμαστών ντουλαπιών είναι η πιο δημοφιλής συμβουλή που δίνεται σε άτομα που έχουν μικρές κουζίνες. Δεν συμφωνούμε: απλά χρησιμοποιήστε τα με έξυπνο τρόπο και επιλέξτε ντουλάπια με διάφανες γυάλινες πόρτες.

ηλεκτρική κουζίνα με 2 μάτια

Αν δεν έχεις τεράστια οικογένεια και δεν μαγειρεύεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, δεν χρειάζεσαι ηλεκτρική κουζίνα με 4 μάτια! Τα 2 είναι υπεραρκετά.

έξυπνη διακόσμηση

Μην εγκαταλείπετε τη διακόσμηση, ακόμα κι αν δεν έχετε πολύ ελεύθερο χώρο. Οι μαυροπίνακες και τα φωτεινά αξεσουάρ είναι πολύ δημοφιλή.

- Διαφήμιση -