5 συμβουλές για να κάνετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Τα υπνοδωμάτια είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σπιτιού. Αλλά στις μέρες μας, επειδή τα σπίτια γίνονται μικρότερα, τα υπνοδωμάτια δεν είναι τόσο μεγάλα όσο παλιά. Ωστόσο, με κάποιες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, μπορείτε να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας μεγαλύτερη και πιο χρήσιμη από ό,τι είναι. Θα σας παρουσιάσω 5 συμβουλές για να κάνετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο!

- Διαφήμιση -

διατηρήστε το δωμάτιο καθαρό και τακτοποιημένο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε όλα τα περιττά έπιπλα από το δωμάτιο. Όταν το κοιτάξεις με αυτό το μάτι, ένα περιττό αντικείμενο θα τραβήξει την προσοχή σου. Αφαιρέστε οικογενειακές φωτογραφίες, λούτρινα ζωάκια, τηλεόραση και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Αποθηκεύστε μικρά αντικείμενα σε συρτάρια κάτω από το κρεβάτι σας.

μικρό κρεβάτι

Τα περισσότερα υπνοδωμάτια έχουν κρεβάτια king-size. Αντικαταστήστε αμέσως αυτό το κρεβάτι με ένα μικρότερο και τοποθετήστε το κρεβάτι σας στη μέση του τοίχου απέναντι από την πόρτα. Αυτό θα σας δώσει χώρο για να περπατήσετε στο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε το κρεβάτι σας με ένα όμορφο κάλυμμα και μαξιλάρια.

αφαιρέστε τα περιττά έπιπλα

Αφαιρέστε τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας. Μπορείτε να τα βάλετε σε άλλο δωμάτιο ή στην αποθήκη. Εάν η κρεβατοκάμαρα είναι πραγματικά μικρή, μη βάλετε τίποτα άλλο εκτός από ένα κομοδίνο και μια μικρή καρέκλα. Θα νιώσετε πολύ πιο άνετα αν τα αντικείμενα δεν σας μπλοκάρουν ενώ περπατάτε στο δωμάτιο.

φέρτε φυσικό και τεχνητό φωτισμό

Η δύναμη του καλού φωτισμού δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Το φως μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι. Αφήστε άφθονο φως στην κρεβατοκάμαρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να βάλετε νυχτερινά φώτα στο κεφάλι του κρεβατιού σας.

χρησιμοποιήστε καθρέφτες

Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως και διευρύνουν τους χώρους. Μπορείτε να βάλετε έναν καθρέφτη στον άδειο τοίχο σας. Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη ανάμεσα στα παράθυρα, αν υπάρχουν φυσικά!

- Διαφήμιση -