6 πράγματα που κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται πιο ακατάστατη από ό,τι είναι

Η κουζίνα είναι από τα μέρη μέσα στο σπίτι, όπου περνάμε αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα. Και όταν περνάμε αρκετή ώρα μέσα σε έναν χώρο, είναι αναμενόμενο να δείχνει αρκετές φορές ακατάστατη. Αυτό ασφαλώς κάποιες φορές οφείλεται και σε δικά μας λάθη, τα οποία μπορούμε να αποφύγουμε προκειμένου η κουζίνα μας να είναι όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένη γίνεται. Θα σας παρουσιάσω 6 πράγματα που κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται πιο ακατάστατη από ό, τι είναι!

- Διαφήμιση -

πάρα πολλά αντικείμενα στον πάγκο

Δεν έχει σημασία αν έχετε στον πάγκο της κουζίνας σας μερικές μικρές συσκευές ή διακοσμητικά κουτιά. Όσο περισσότερα αντικείμενα βάζετε στον πάγκο σας, τόσο χειρότερος θα φαίνεται ο χώρος. Κάντε χώρο μόνο για μία ή δύο συχνά χρησιμοποιούμενες συσκευές στον πάγκο και κρύψτε τις υπόλοιπες σε ντουλάπια.

δεν έχετε αρκετά αντικείμενα στον πάγκο

Είπαμε ότι ο πάγκος της κουζίνας σας δεν πρέπει να είναι γεμάτος με αντικείμενα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και εντελώς άδειος. Αν δεν υπάρχουν αντικείμενα στον πάγκο, φαίνεται ακατάστατος όταν βάζετε το παραμικρό πράγμα στον πάγκο. Για αυτό το λόγο δεν είναι σωστό να αφήνουμε εντελώς κενό τον πάγκο.

χρησιμοποιείτε το ψυγείο σας για φωτογραφίες και μαγνητάκια

Μπορεί να σας αρέσει να βάλετε τις ζωγραφιές και τις σημειώσεις του παιδιού σας, τα αναμνηστικά μαγνητάκια ή άλλα αντικείμενα στο ψυγείο, αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι μία συνήθεια που κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται πολύ ακατάστατη.

αφήνετε άπλυτα πιάτα

Τα πιάτα στοιβαγμένα στο νεροχύτη ή τη σχάρα πιάτων κάνουν την κουζίνα σας πιο ακατάστατη λόγω της δικής τους ύπαρξης. Και ποια είναι η λύση; Βάλτε τα βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων της κουζίνας, βάλτε τα πλυμένα πιάτα στη θέση τους. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε το χάος στην κουζίνα.

δεν έχετε συρτάρι για τα μικροαντικείμενα

Η κουζίνα σας είναι πιθανώς το κέντρο του σπιτιού σας, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να τακτοποιήσετε τα πάντα, από μπαταρίες μέχρι λαστιχάκια και μεζούρες. Θα πρέπει να έχετε ένα συρτάρι όπου μπορείτε να πετάξετε τυχαία όλα αυτά τα πράγματα. Μην κρατάτε ποτέ αυτά τα αντικείμενα σε ράφια ή σε εξωτερικούς χώρους.

προσπαθείτε να χωρέσετε τα πάντα μέσα στην κουζίνα

Πολλές νοικοκυρές στις μέρες μας χρησιμοποιούν την κουζίνα και για άλλους λόγους: π.χ. να χρησιμεύει σαν γραφείο λόγω έλλειψης χώρου ή διότι είναι μεγάλος ο ενιαίος χώρος! Αν λοιπόν συμβαίνει αυτό, τότε διατηρήστε την κουζίνα σας όσο πιο καθαρή γίνεται και το γραφείο σας όσο πιο τακτοποιημένο γίνεται, προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε τη δουλειά σας όταν αυτή απαιτείται!

- Διαφήμιση -