Ένα από τα πιο δύσκολα αντικείμενα που πρέπει να καθαρίσουμε στο σπίτι μας είναι ασφαλώς ο φούρνος! Σε τακτική βάση μαζεύονται λίπη και βρωμιές που λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που μαζεύονται μέσα στο φούρνο, ξεραίνονται και κάνουν τη ζωή μας πολύ δύσκολη. Υπάρχουν όμως διάφοροι τρόποι για να κάνετε έναν καλό καθαρισμό του φούρνου σας με διάφορα αντικείμενα. Ένα από αυτά τα φυσικά υλικά είναι το λεμόνι! Το να ξέρετε πώς να καθαρίζετε τον φούρνο σας με λεμόνια μπορεί να ακούγεται κουραστικό – αλλά πρόκειται να γίνει το πιο εύκολο μέρος της ρουτίνας της κουζίνας σας. Το hack που έχει ήδη κάνει πάταγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι από τις πιο εύκολες (αλλά πιο ισχυρές) μεθόδους καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε– και είναι πλήρως εγκεκριμένο από τους ειδικούς. Έτσι, ενώ μπορεί να γνωρίζετε ήδη πώς να καθαρίζετε έναν φούρνο αποτελεσματικά, αυτό το κόλπο για τον καθαρισμό με χυμό λεμονιού μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο! Θα σας παρουσιάσω 3 φυσικούς τρόπους για να καθαρίσετε το φούρνο σας με λεμόνι!

Το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στα λεμόνια είναι αντιβακτηριδιακό και αντισηπτικό, καθιστώντας το ένα από τα αγαπημένα εργαλεία καθαρισμού της φύσης, καθώς δρα ως φυσικό λευκαντικό. Τα έλαια φρούτων που βρίσκονται στη φλούδα βοηθούν επίσης να προσθέσετε λάμψη στις συσκευές σας – και με λίγο αλάτι, θα μπορούσατε πιθανώς να πετάξετε τα περισσότερα από τα χημικά καθαριστικά σας στα ντουλάπια της κουζίνας σας!

καθαρίστε τον φούρνο σας στον ατμό με λεμόνι

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από σκληρά λίπη και βρομιές στο εσωτερικό του φούρνου σας, δοκιμάστε τον καθαρισμό με ατμό. Αρχικά γεμίστε ένα μπολ που αντέχει στο φούρνο με νερό. Πάρτε ένα ή δύο λεμόνια (τα λάιμ θα λειτουργούσαν επίσης), κόψτε τα στη μέση και στύψτε το χυμό στο μπολ. Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο. Στην συνέχεια κλείστε την πόρτα του φούρνου σας και ανάψτε τον φούρνο σας. Προσέχετε το νερό και μόλις το δείτε να αρχίζει να βράζει, σβήστε το φούρνο αφήνοντάς το να κρυώσει με κλειστή την πόρτα, ενώ ο ατμός κυκλοφορεί.

ΔEITE
Εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τον νεροχύτη με φυσικά καθαριστικά

Αυτό το υπέροχο μικρό κόλπο θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε μέρος της βρωμιάς και του λίπους, δίνοντάς σας την αρχή για έναν γρήγορο και ευκολότερο καθαρισμό του φούρνου.

diy καθαριστικό φούρνου με λεμόνι


Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε το φούρνο σας με λεμόνι, είναι να φτιάξετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό.Χρησιμοποιήστε 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και 1 κουταλάκι του γλυκού από το κανονικό σας υγρό σαπούνι πιάτων. Ανακατέψτε μαζί το χυμό λεμονιού και το κορν φλαόυρ και ζεστάνετε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τραβήξτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει, ανακατέψτε το απορρυπαντικό σας.

Για να καθαρίσετε το φούρνο σας με αυτό το μείγμα λεμονιού, απλώς χρησιμοποιήστε όπως θα κάνατε οποιοδήποτε άλλο είδος καθαριστικού. Εφαρμόστε το σε μερικές από τις πιο επίμονες ακαθαρσίες και αφήστε το να καθίσει για 10 – 15 λεπτά πριν το καθαρίσετε ξανά.

μαγειρική σόδα και λεμόνι

Για πιο σκληρές, λιπαρές περιοχές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα μαζί με λεμόνι στο κάτω μέρος και στο εσωτερικό της πόρτας του φούρνου. Και η μέθοδος είναι εξίσου απλή. Κόψτε το λεμόνι σε χοντρές φέτες πριν στύψετε το χυμό πάνω από τη μαγειρική σόδα και να το τρίψετε μέχρι να βγει πεντακάθαρο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να καθαρίσετε τον φούρνο σας καλύπτοντας την επιφάνεια με μαγειρική σόδα και χρησιμοποιώντας μισό λεμόνι ως τρίψιμο μέσα στο φούρνο σας. Ωστόσο, μπορεί να δείτε καπνό κατά το τρίψιμο, επομένως μπορεί να θέλετε να ανοίξετε ένα παράθυρο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.