Πως να εξαφανίσετε την σκόνη από το σπίτι σας σύμφωνα με την Marie Kondo

Ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι νοικοκυρές στην καθαριότητα του σπιτιού μας είναι η σκόνη. Δυστυχώς η σκόνη υπάρχει σε σημεία που φαίνεται…αλλά υπάρχει και σε σημεία στα οποία ούτε καν το φανταζόμαστε ή τα ξέρουμε αλλά δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε εύκολα διότι είναι σε δυσπρόσιτα σημεία. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς πρέπει να λειτουργούμε κάθε φορά που ξεσκονίζουμε ώστε η δουλειά που θα κάνουμε να εξαφανίσει τις σκόνες από το σπίτι μας….

- Διαφήμιση -
  1. Καταρχήν πριν καν ξεκινήσουμε να ξεσκονίζουμε πρέπει να τακτοποιήσουμε το σπίτι και να αδειάσουμε τις μεγάλες επιφάνειες που έχουμε να καθαρίσουμε από τα περιττά μικροπράγματα στα οποία η σκόνη κάθεται επάνω.
  2. Ο βασικός κανόνας ξεσκονίσματος αναφέρει ότι πρώτα ξεκινάμε από τα ψηλά και κατεβαίνουμε προς τα χαμηλά. Αυτό το κάνουμε διότι η σκόνη πάντα πέφτει προς τα κάτω για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε να τηρούμε απαραιτήτως αυτόν τον κανόνα.
    Προσοχή: μην ξεχνάτε τις πόρτες και τα κουφώματα. Δυστυχώς πολλές από εμάς το ξεχνάμε αλλά να ξέρετε ότι είναι οι χώροι που μαζεύονται οι περισσότερες σκόνες.
  3. Ξεσκονίστε τα μικροαντικείμενα τα οποία αδειάσαμε πριν από τις μεγάλες επιφάνειες με ένα φτερό ώστε να γλιτώσουμε χρόνο από τη δουλειά μας.

Ύποπτα σημεία σύμφωνα με την Marie Kondo (γκουρού της οργάνωσης και της καθαριότητας του σπιτιού) είναι οι περιοχές πίσω από τους καναπέδες, κάτω από τα κρεβάτια, τα απρόσιτα σημεία αλλά και κάτω ή μέσα στα έπιπλα. Αυτά τα σημεία ευθύνονται για μεγάλα ποσοστά της σκόνης σε κάθε σπίτι.

- Διαφήμιση -