7 πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζονται πολύ συχνά

Γράφουμε συνεχώς στα άρθρα μας, για τα πράγματα που πρέπει να καθαρίζουμε πολύ συχνά, αν θέλουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής στο σπίτι μας! Υπάρχουν όμως και πράγματα τα οποία δεν πρέπει να καθαρίζονται τόσο συχνά αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση! Θα σας παρουσιάσω 7 πράγματα τα οποία δεν πρέπει να καθαρίζονται πολύ συχνά!

- Διαφήμιση -

αυτοκίνητο

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι μια από τις δουλειές που πολλοί άνθρωποι αντιπαθούν πραγματικά, γι’ αυτό και πολλοί πηγαίνουν το αυτοκίνητο στο πλυντήριο. Το συχνό πλύσιμο του αυτοκινήτου σημαίνει πλύσιμο του προστατευτικού υλικού στο χρώμα. Ποιο όμως είναι το πρόβλημα; Λεπτές γρατζουνιές ή θαμπή επίστρωση. Μην πλένετε το αυτοκίνητό σας περισσότερο από μία φορά το μήνα. Επίσης, γυαλίστε το αυτοκίνητό σας μία φορά το χρόνο.

μαλλιά

Σχεδόν όλες μας λούζουμε τα μαλλιά μας πολύ συχνά. Πλένοντάς τα συχνά, αφαιρείτε τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Αυτό κάνει τα μαλλιά να στεγνώνουν. Γι’ αυτό καλό είναι να μην πλένετε τα μαλλιά σας σε καθημερινή βάση!

σουτιέν

Πλένετε τα σουτιέν σας μετά από κάθε φορά που τα φοράτε; Δεν χρειάζεται. Φορέστε ένα σουτιέν τρεις ή τέσσερις φορές πριν το πλύνετε. Πάντα να τα πλένετε σε διχτυωτή σακούλα ρούχων σε χαμηλή θερμοκρασία και ήπιο κύκλο. Επίσης καλό είναι να μην βάζετε σουτιέν στο στεγνωτήριο.

τζιν

Δεν χρειάζεται πραγματικά να πλένετε τα τζιν τόσο συχνά. Χάνουν το σχήμα και το χρώμα τους αρκετά γρήγορα όταν πλένονται, επομένως είναι καλύτερα να τα πλένετε όταν δεν μυρίζουν πλέον τόσο φρέσκα. Μπορείτε να εξαλείψετε τις μυρωδιές από τα τζιν σας κρεμώντας τα έξω όλη τη νύχτα ή τοποθετώντας τα σε μια πλαστική σακούλα στην κατάψυξη.

ξύλινα έπιπλα

Πολλά διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού μπορούν να καταστρέψουν τα ξύλινα έπιπλα. Ακόμη και ειδικά προϊόντα καθαρισμού ξύλου δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούνται συχνά. Αυτά περιέχουν έλαια που μπορεί να κάνουν τα έπιπλά σας να είναι λιπαρά και να προσελκύουν τη σκόνη. Καθαρίζετε τα ξύλινα έπιπλα μία φορά το μήνα με καθαριστικό ξύλου και αφαιρείτε τους λεκέδες και τα χυμένα τρόφιμα με ένα υγρό πανί.

χαλιά

Καθαρίζετε τους λεκέδες στο χαλί σας με σαπουνόνερο; Αυτό δεν είναι πολύ έξυπνο, γιατί δεν μπορείτε να ξεπλύνετε το σαπούνι. Το σαπούνι που αφήνεται στο χαλί θα προσελκύσει περισσότερη βρωμιά και σκόνη, προκαλώντας περισσότερους λεκέδες μακροπρόθεσμα.

καθρέφτης μπάνιου

Παραδόξως, ο καθρέφτης του μπάνιου δεν πρέπει να καθαρίζεται πολύ συχνά. Η υγρασία συσσωρεύεται πίσω από το τζάμι κάθε φορά που ο καθρέφτης αχνίζεται ή τον καθαρίζετε ή τον βρέχετε. Αυτό μπορεί να βλάψει ή να αμαυρώσει έναν καθρέφτη.

- Διαφήμιση -