5 πράγματα που μπορούμε να βάλουμε στην κατάψυξη εκτός από τρόφιμα

Στην κατάψυξη βάζουμε συνήθως όλα εκείνα τα τρόφιμα που θέλουμε να αντέξουν περισσότερο καιρό, όπως το κρέας, τα ψάρια, τα λαχανικά, τις κατεψυγμένες πίτες, το ψωμί, άντε και κανένα παγάκι! Γνωρίζετε όμως ότι η κατάψυξη μπορεί να μας βοηθήσει και σε αρκετά αλλά πράγματα της καθημερινότητάς μας; Θα σας παρουσιάσω 5 πράγματα που μπορούμε να βάλουμε στην κατάψυξη εκτός από τρόφιμα!

- Διαφήμιση -

ρούχο στο οποίο έχει κολλήσει τσίχλα

Μην πανικοβληθείτε αν ένα κομμάτι τσίχλας κολλήσει στα ρούχα σας! Απλώς βάλτε το ρούχο σε μία πλαστική σακούλα και βάλτε το στην κατάψυξη όλη τη νύχτα μέχρι να στερεοποιηθεί η τσίχλα. Στην συνέχεια αφαιρέστε εύκολα την τσίχλα.

τζιν

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το τζιν σας χάνει το σχήμα και το χρώμα του μετά το πλύσιμο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα τζιν δεν πρέπει να πλένονται και να στεγνώνουν. Αντί να τα πλύνετε λοιπόν, μπορείτε να βάλετε το τζιν σας στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Αυτό θα σκοτώσει τα βακτήρια, αλλά το τζιν σας δεν θα χάσει κανένα χρώμα ή σχήμα. Μπορεί αυτή η διαδικασία να μην μπορεί να αφαιρέσει τυχόντες λεκέδες αλλά σίγουρα μπορεί να σκοτώσει κάθε ζωντανό οργανισμό που μπορεί να βρισκόταν στο τζιν σας και να το κάνει και πάλι πεντακάθαρο.

μαξιλαροθήκη

Κανονικά πρέπει να πλένουμε το κάλυμμα του μαξιλαριού κάθε μέρα, προκειμένου να φύγουν τα ακάρεα της σκόνης και τα μικρόβια. Φυσικά, σχεδόν κανείς δεν το κάνει αυτό, γιατί οι περισσότερες από εμάς δεν έχουμε χρόνο για αυτό. Αλλά αν θέλετε τα μαξιλάρια σας να είναι καθαρά κάθε μέρα, μπορείτε να βάλετε τις μαξιλαροθήκες σε μια πλαστική σακούλα στην κατάψυξη όταν ξυπνάτε το πρωί. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι μετά τη δουλειά, τα βακτήρια θα είναι νεκρά και μπορείτε να αναδημιουργήσετε το κρεβάτι σας με μια φρέσκια, δροσερή μαξιλαροθήκη.

καλσόν

Μπορείτε να βάλετε το λεπτό καλσόν σας στην κατάψυξη για να σκληρύνουν οι ίνες των καλσόν και έτσι, να γίνουν πιο ανθεκτικά. Προηγουμένως, θα πρέπει να έχουμε πλύνει τα καλσόν, να τα έχουμε τοποθετήσει μέσα σε σακούλες και στη συνέχεια, να τα αφήσουμε για περίπου 12 ώρες στην κατάψυξη. Την επόμενη μέρα, θα … ξεπαγώσουμε τα καλσόν και θα μπορούμε να τα φορέσουμε!

κεριά

Βάλτε τα κεριά που αγοράσατε πρόσφατα στην κατάψυξη για μια νύχτα. Θα γίνουν πιο σκληρά, κάτι που θα τα εμποδίσει να στάζουν και το κερί θα καίει επίσης πιο αργά. Έτσι το κερί σας θα είναι πιο ανθεκτικό.

- Διαφήμιση -