6 σημεία που ξεχνάμε να καθαρίσουμε στην κουζίνα

Το καθάρισμα της κουζίνας είναι μία από τις δουλειές στο σπίτι που τρομάζει πολύ κόσμο…και επειδή τρομάζει πολύ συχνά αναβάλλεται από πολλές νοικοκυρές και σε περιπτώσεις που δεν καθυστερεί συχνά γίνεται ατημέλητα. Κατά τη διάρκεια αυτού του καθαρισμού, υπάρχουν σημεία τα οποία ξεχνάμε να καθαρίσουμε! Θα σας παρουσιάσω 6 σημεία που ξεχνάμε να καθαρίσουμε στην κουζίνα!

- Διαφήμιση -

ψυγείο

Ένα παραμελημένο μέρος στην κουζίνα είναι το ψυγείο. Η βρωμιά, η σκόνη και τα λίπη που συσσωρεύονται στο ψυγείο σας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας. Για αυτό, αφαιρέστε πρώτα τη βάση του γκριλ από το ψυγείο σας και καθαρίστε τo με ασφάλεια. Με μια μαλακή βούρτσα με ηλεκτρική σκούπα, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από ανοιχτές περιοχές στην μπροστινή επιφάνεια. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και την κατάψυξη.

πλυντήριο πιάτων

Πολλά πλυντήρια πιάτων διαθέτουν φίλτρο που μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για χρήση. Βεβαιωθείτε ότι λειτουργείτε το μηχάνημά σας σε έναν κύκλο, εισάγοντας το καθαριστικό για να αφαιρέσετε άλατα και εναποθέσεις ορυκτών.

καφετιέρα

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μια δεξαμενή καφετιέρας είχε περισσότερα μικρόβια από ορισμένες επιφάνειες μπάνιου. Απίστευτο ε; Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να απολυμαίνετε την καφετιέρα σας κάθε μήνα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λευκό ξύδι για να κάνετε τη δουλειά.

ντουλάπια

Μπορεί να σκουπίζετε ήδη κατά καιρούς το μπροστινό μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας σας (αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως δηλαδή), προσέχοντας πολύ τα πόμολα και τα χερούλια που μπορεί να γίνουν λιπαρά. Έχετε κοιτάξει όμως την κορυφή των ντουλαπιών σας; Να είστε έτοιμες να βρείτε περισσότερα από τη σκόνη εκεί ψηλά!

κάδος σκουπιδιών

Εάν υπάρχει μια παρατεταμένη μυρωδιά που αναδύεται από τον κάδο σκουπιδιών σας αφού βγάλετε τα σκουπίδια, μπορεί να είναι καιρός να τον αφαιρέσετε. Φορέστε λαστιχένια γάντια, ψεκάστε το εσωτερικό του δοχείου με απολυμαντικό, τρίψτε με μια βούρτσα και ξεπλύνετε τον!

απορροφητήρας και φίλτρα

Όταν μαγειρεύετε, όλη η βρωμιά και το λάδι μπαίνουν στα φίλτρα του απορροφητήρα. Για αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε τα φίλτρα με ζεστό νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό. Φροντίστε να αλλάζετε τα φίλτρα του απορροφητήρα κάθε 6 μήνες.

- Διαφήμιση -