11 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο μπάνιο

Κάθε αντικείμενο σε ένα σπίτι έχει τη δική του θέση. Και ανεξάρτητα από το μέγεθος του σπιτιού μας, όλοι αποθηκεύουμε τα περισσότερα πράγματα μας στο μπάνιο. Είναι πραγματικά πολύ βολικό το πιστολάκι των μαλλιών, το καλάθι με τα άπλυτα, τα γυναικεία είδη υγιεινής και τα εργαλεία μανικιούρ να είναι πάντα κοντά μας. Λίγες όμως από εμάς γνωρίζουν ότι για κάποια πράγματα, η αποθήκευσή τους στο μπάνιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ή να καταστρέψει κάποια αντικείμενα…Θα σας παρουσιάσω 11 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο μπάνιο!

- Διαφήμιση -

Καλάθι με τα άπλυτα ρούχα

Ένα καλάθι ρούχων που βρίσκεται στο μπάνιο είναι σίγουρα μια τέλεια ιδέα. Είναι βολικό να βάζουμε βρώμικα ρούχα μέσα σε αυτό αμέσως πριν κάνετε ντους και χρησιμοποιημένες πετσέτες αμέσως μετά. Ωστόσο, λόγω της αυξημένης υγρασίας, πράγματα όπως μούχλα και άσχημη μυρωδιά μπορεί να εμφανιστούν στα ρούχα σας. Επίσης, θα προωθήσει την αναπαραγωγή διάφορων βακτηρίων και ακόμη και ένας κύκλος πλύσης στους 140° δεν θα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά.

Η άμμος της γάτας

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν γάτα, βάζουν την άμμο στο μπάνιο. Εκεί όπου θα πάνε τουαλέτα οι άνθρωποι, θα πάνε και οι γάτες. Όμως αυτό δεν είναι σωστό. Η άμμος απορροφά τους υδρατμούς του μπάνιου με αποτέλεσμα να χάσει τις ιδιότητές της και να γίνει λιγότερη απορροφητική. Ταυτόχρονα ο χώρος θα μυρίζει άσχημα, εκτός αν αγοράσετε αρωματική άμμο. Βάλτε την άμμο της γάτας σας σε κάποιο ξηρό μέρος που αερίζεται καλά!

Πετσέτες και ρόμπες

Το πιο βολικό για εμάς είναι να έχουμε στο μπάνιο τις πετσέτες και τα μπουρνούζια. Τελειώνουμε το ντουζ μας και φοράμε αμέσως το μπουρνούζι ή στεγνώνουμε το σώμα μας αμέσως με τις πετσέτες. Παρόλα αυτά, η υγρασία του μπάνιου βλάπτει τα υφάσματα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μουχλιάσουν ή να μυρίσουν άσχημα. Τέλος αναπτύσσονται πολλά βακτήρια στην επιφάνειά τους. Σίγουρα δε θα θέλαμε να εφαρμόζουμε πάνω μας, όντας γυμνοί, υφάσματα με πολλά βακτήρια. Έτσι οι πετσέτες του μπάνιου και οι ρόμπες θα πρέπει να είναι αποθηκευμένες σε ξηρό μέρος που αερίζεται καλά. Όταν τις χρειαστούμε τις κρεμάμε έξω από το μπάνιο. Επιπλέον, προσπαθήστε να αποφύγετε να στεγνώνετε τις χρησιμοποιημένες βρεγμένες πετσέτες σε μια κρεμάστρα με γάντζο. Είναι καλύτερα να τις τοποθετήσετε σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο ή σε ειδικό στεγνωτήριο για πετσέτες.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά του σπιτιού μπορούν να ζωντανέψουν το εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου και το μπάνιο δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθήσετε. Πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να υπάρχει φως της ημέρας στο δωμάτιο γιατί η φωτοσύνθεση δεν είναι δυνατή χωρίς αυτό. Εάν δεν υπάρχει παράθυρο στο δωμάτιο, θα πρέπει να προμηθευτείτε μια λάμπα.

Δεύτερον, θα πρέπει να παρέχετε κυκλοφορία αέρα. Ο αερισμός του δωματίου είναι απαραίτητος για την πρόληψη της σήψης και της εμφάνισης μυκητιακών ασθενειών. Επίσης, όταν ο υγρός αέρας λιμνάζει, μπορεί να εμφανιστεί μούχλα, που στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί, στο δωμάτιο και στα φυτά. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα φυτά από το μπάνιο και να τα βάλετε σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο όπου υπάρχει άμεση πηγή φωτός.

Είδη γυναικείας υγιεινής

Η υγρασία είναι ο κύριος εχθρός του βαμβακιού, από το οποίο κατασκευάζονται συνήθως τα ταμπόν και τα προϊόντα ντεμακιγιάζ. Αυτό το υλικό είναι πολύ ευαίσθητο στη μούχλα και τα βακτήρια, ενώ η θερμότητα και η υγρασία προάγουν την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή μικροβίων, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας. Επιπλέον, οι σερβιέτες, τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ τα σφουγγαράκια  μπορούν απλά να απορροφήσουν την υγρασία και να διογκωθούν. Γι’ αυτό αποθηκεύστε σε κάποιο ξηρό μέρος που αερίζεται καλά!

Αντισυλληπτικά χάπια

Ακριβώς όπως πολλοί τύποι φαρμάκων, τα αντισυλληπτικά χάπια δεν πρέπει να αποθηκεύονται κοντά σε υγρασία ή ζέστη. Ακόμα κι αν είναι σε σφραγισμένη συσκευασία, αλλοιώνονται γρήγορα. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να αλλάξουν τη χημική σύνθεση του προϊόντος. Γι’ αυτό δεν πρέπει να εκπλαγείτε βλέποντας 2 ρίγες στο τεστ εγκυμοσύνης σας αν κρατάτε τα χάπια σας στο μπάνιο. Οποιοδήποτε ντουλάπι στο σαλόνι αρκεί για την αποθήκευση φαρμάκων.

Εργαλεία μανικιούρ

Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η ποιότητα του χάλυβα από τον οποίο είναι φτιαγμένα τα ψαλίδια, τα τσιμπιδάκια και οι λίμες σας, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να σκουριάζουν αν τα αποθηκεύσετε στο μπάνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλωστε και ο ατμός είναι νερό οπότε επηρεάζει άμεσα τα εργαλεία μανικιούρ.

Ηλεκτρικές συσκευές

Σύμφωνα με τη λογική των περισσοτέρων από εμάς, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το μπάνιο για να αποθηκεύσουμε την ξυριστική μηχανή ή το πιστολάκι για τα μαλλιά. Είναι λογικό και βολικό να χρησιμοποιείτε αυτά τα αντικείμενα στο μπάνιο. Ωστόσο, ο ατμός και η υγρασία μειώνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών συσκευών. Και δεν είναι μόνο επειδή αυτά τα αντικείμενα μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν εάν εισέλθει νερό ή υγρασία, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ηλεκτροπληξία εάν τα αγγίξετε με βρεγμένα χέρια.

Μανό για τα νύχια

Λόγω των αλλαγών στη θερμοκρασία και την υγρασία, το μανό σας θα χαλάσει πιο γρήγορα, θα πήξει και θα ξεθωριάσει. Υπάρχουν πολλά μέρη που είναι πιο κατάλληλα για την αποθήκευση του μανό, όπως διάφορα κουτιά, συρτάρια, ντουλάπες και ράφια. Το κύριο πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι αυτό το προϊόν πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος προστατευμένο από το φως στην ίδια περίπου θερμοκρασία.

Ανοιχτά ξυραφάκια

Οι λεπίδες του ξυραφιού οξειδώνονται και σκουριάζουν λόγω της αυξημένης υγρασίας. Οι εφεδρικές λεπίδες μπορεί να αλλοιωθούν πριν καν αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε. Γι’ αυτό μπορείτε να αποθηκεύσετε ξυραφάκια μόνο σε σφραγισμένες συσκευασίες όταν πρόκειται για το μπάνιο. Επιπλέον, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των λεπίδων σας, θα πρέπει να στεγνώσετε το ξυράφι μετά τη χρήση του για να αποφύγετε την εμφάνιση σκουριάς.

Αποτριχωτικές ταινίες

Το κερί αρχίζει να λιώνει και η ταινία δεν είναι πλέον αποτελεσματική όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά το άνοιγμα, η ταινία θα χάσει τις ιδιότητές της και δεν θα μπορεί να εκτελέσει σωστά τη λειτουργία της την στιγμή που τη χρειάζεστε. Οι κατασκευαστές προειδοποιούν ότι το κερί δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να αποθηκεύετε το αποτριχωτικό κερί σε ξηρό μέρος.

- Διαφήμιση -