5 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν καθαρίζετε το ντους σας

Όταν μπαίνουμε σε ένα καινούριο σπίτι τα πάντα είναι καθαρά και περιποιημένα. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, όσο και να προσπαθούμε σίγουρα υπάρχουν μέρη στο σπίτι, τα οποία δεν είναι τόσο καθαρά όσο επιθυμούμε. Ένα από αυτά σίγουρα είναι το ντους. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουμε, οι αρμοί από τα πλακάκια, οι γυάλινες πόρτες της ντουζιέρας ή ακόμη και το πάτωμα του ντους έχουν αρκετά προβλήματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον καθαρισμό του ντους, προκειμένου να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Θα σας παρουσιάσω 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν καθαρίζετε το ντους σας!

- Διαφήμιση -

αφήνετε νερό σε γυάλινες πόρτες και τοίχους από πλακάκια

Είναι σημαντικό να στεγνώνει το ντους όλο το νερό και τους υδρατμούς, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, των γυάλινων θυρών και του δαπέδου, κάθε φορά που κάνετε ντους. Εάν δεν το κάνετε, με την πάροδο του χρόνου, θα καταλήξετε με γυάλινες πόρτες με κηλίδες νερού και ακόμη χειρότερα, μουχλιασμένους αρμούς. Αφήστε λοιπόν τη ντουζιέρα να στεγνώσει, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για καλύτερη ροή αέρα.

αγνοείτε να καθαρίσετε το πάτωμα

Τα δάπεδα της ντουζιέρα είναι χτισμένα με ήπια κλίση που οδηγεί το νερό στην αποχέτευση. Ωστόσο, σε ορισμένα ντους η κλίση δεν είναι αρκετά απότομη ώστε η βαρύτητα να κάνει τη δουλειά της. Αν και δεν χρειάζεται να στεγνώνετε τέλεια τα δάπεδα του ντους, χρειάζεται να μεταφέρετε τυχόν στάσιμο νερό στην αποχέτευση με ένα μάκτρο. Έτσι, μέχρι να εφεύρει κάποιος ένα ντους που στεγνώνει μόνο του (πόσο μακριά μπορεί να είναι αυτό;), βάλτε μερικά επιπλέον λεπτά στη ρουτίνα σας για να στεγνώσετε όλες τις επιφάνειες του ντους, κάθε φορά που κάνετε μπάνιο.

ξεχνάτε να ανοίξετε τον ανεμιστήρα

Τα περισσότερα μπάνια έχουν ανεμιστήρα. Δεν είναι μόνο για την αποσυμφόρηση του αέρα αλλά και για να απομακρύνει την υγρασία από τον αέρα, βοηθώντας το ντους σας να στεγνώσει πιο γρήγορα, ώστε να αποφύγετε προβλήματα μούχλας. Ένα ντους είναι φτιαγμένο για να είναι υγρό, αλλά όσο περισσότερη υγρασία μπορείτε να κρατήσετε μακριά, τόσο καλύτερα θα είστε και τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχετε μακροπρόθεσμα. Είναι ιδανικό ο ανεμιστήρας να λειτουργεί τόσο κατά τη διάρκεια του ντους όσο και αμέσως μετά, για 30 λεπτά το χειμώνα και μία ώρα το καλοκαίρι. Μην αφήνετε τον ανεμιστήρα του μπάνιου σας αναμμένο για περισσότερο από μία ώρα ή όλη την ώρα. Κάτι τέτοιο είναι σπατάλη ενέργειας και ταυτόχρονα πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς.

παραλείπετε την εβδομαδιαία απολύμανση

Αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα με τη μούχλα του ντους δεν προέρχεται μόνο από την υγρασία που δημιουργείται μέσα στο μπάνιο αλλά κυρίως από την παράλειψη του τακτικού καθαρισμού του μπάνιου. Μία φορά την εβδομάδα, μετά από ντους, ψεκάστε όλες τις υγρές επιφάνειες με ένα διάλυμα καθαρισμού πολύ ασθενές (1 μέρος χλωρίνης σε 10 μέρη νερού) στο ντους και αφήστε το να καθίσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε ως συνήθως. Φροντίστε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα του μπάνιου σας για όλη αυτή τη διαδικασία για να καθαρίσετε τις αναθυμιάσεις που δημιουργούνται.

δεν καθαρίζετε τις γυάλινες πόρτες

Οι γυάλινοι τοίχοι και οι πόρτες του ντους φαίνονται υπέροχοι, αλλά αν δεν τα διατηρείτε καθαρά και στεγνά, δημιουργούνται στίγματα, ραβδώσεις και καλύπτονται με μια μεμβράνη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα ιδιαίτερα αν έχετε σκληρό νερό. Το σκληρό νερό μπορεί να χαράξει το γυαλί και μόλις συμβεί αυτό, πιθανότατα θα χρειαστείτε έναν επαγγελματία για να το αφαιρέσετε χωρίς να χαράξετε το γυαλί. Έτσι, εκτός από τη μετάβαση σε μαλακό νερό, πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιμελείς στο να διατηρείτε το γυαλί καθαρό. Χρησιμοποιήστε 3 φλιτζάνια λευκό ξύδι και 10 φλιτζάνια ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το διάλυμα στις γυάλινες πόρτες.

- Διαφήμιση -