6 πράγματα που πρέπει να έχετε πάντα κοντά στον νεροχύτη της κουζίνας

Εάν η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, τότε ο νεροχύτης είναι η καρδιά της κουζίνας. Από την προετοιμασία του γεύματος μέχρι τον καθαρισμό, περνάτε αρκετό χρόνο κοντά στον νεροχύτη της κουζίνας σας. Μεγιστοποιήστε το σημείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην κουζίνα σας προσθέτοντας μερικά βασικά στοιχεία που θα ενισχύσουν την άνεση, τη χρησιμότητα και το στυλ του χώρου σας. Θα σας παρουσιάσω 6 πράγματα που πρέπει να έχετε κοντά στο νεροχύτη της κουζίνας σας!

- Διαφήμιση -

πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο των πιάτων είναι απαραίτητη οικιακή συσκευή μέσα στο σπίτι. Ειδικά για πολυμελείς οικογένειες δεν γίνεται να μην υπάρχει ένα πλυντήριο πιάτων που θα μας βοηθήσει να τακτοποιήσουμε αλλά και να καθαρίσουμε τα πιάτα μας. Η ιδανική επιλογή είναι το πλυντήριο πιάτων να βρίσκεται κοντά στο νεροχύτη προκειμένου να μη χάνουμε άσκοπα χρόνο βάζοντας τα πιάτα μέσα σε αυτό!

μαγνητική λωρίδα

Δίπλα στον νεροχύτη σας, πάνω από τον πάγκο όπου συνήθως κάνετε προετοιμασία την ώρα των γευμάτων, σκεφτείτε να τοποθετήσετε μια μαγνητική θήκη για σκεύη. Η μαγνητική λωρίδα χάρη στον ισχυρό μαγνήτη, σας βοηθάει να οργανώσετε και να αποθηκεύσετε μια ποικιλία εργαλείων κουζίνας, από μπρίκια μέχρι σπάτουλες έως οδοντωτά μαχαίρια.

πινέλο πιάτων

Ρίχνετε συνεχώς επιπλέον σαπούνι πιάτων στο νεροχύτη κατά τη διάρκεια του πλυσίματων των πιάτων; Ενώ μπορεί να νιώθετε ότι σας λείπει πάντα το σαπούνι, η αλήθεια είναι ότι μάλλον χρησιμοποιείτε πάρα πολύ. Ένα γενναιόδωρο στύψιμο σαπουνιού συχνά ξεπλένεται πριν το χρησιμοποιήσετε πλήρως. Διανείμετε το αγαπημένο σας σαπούνι πιάτων με το πάτημα ενός κουμπιού και ξεκινήστε το τρίψιμο. Οι αντιμικροβιακές τρίχες βοηθούν στην αποφυγή ανεπιθύμητων οσμών και η κεφαλή της βούρτσας μπορεί να αντικατασταθεί. Δεν χρειάζεται πλέον να πιέζετε το μπουκάλι κατά τη διάρκεια του πλυσίματος – και, τελικά, κάνετε λιγότερη σπατάλη σαπουνιού συνολικά.

γάντζοι ντουλαπιών

Αποφύγετε να πέφτουν οι πετσέτες στο πάτωμα της κουζίνας κάθε φορά που πλένεστε, κρατώντας τις πετσέτες σας εκεί που τις χρειάζεστε. Ενώ η αποθήκευσή τους σε συρτάρια ή πάνω από τις λαβές λειτουργεί αρκετά καλά για να τα βγάλετε πέρα, τα υφάσματα εξακολουθούν να γλιστρούν αναπόφευκτα. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τους γάντζους. Διατηρούν τις πετσέτες άνετα στη θέση τους και προσθέτουν κομψότητα στο χώρο.

ράφι για την αποθήκευση πραγμάτων

Συχνά η περιοχή του πάγκου γύρω από τον νεροχύτη σας γεμίζει με είδη κουζίνας, όπως σφουγγάρια, σαπούνι πιάτων και πετσέτες χεριών. Διατηρήστε τα πάντα τακτοποιημένα και σε ένα μέρος με ένα ράφι. Το ράφι αυξάνει τον χώρο του πάγκου σας χωρίς να σας εμποδίζει. Ταυτόχρονα χρησιμεύει επίσης ως διακόσμηση της κουζίνας, ειδικά όταν καλύπτεται με φυτά σε γλάστρες και άλλες λεπτομέρειες.

μαλακές πετσέτες πιάτων

Κάθε κουζίνα χρειάζεται πετσέτες πιάτων. Πρώτον, είναι πιο οικονομικές και περιβαλλοντικά φιλικές από τις χαρτοπετσέτες. Εξυπηρετούν επίσης πολλαπλούς σκοπούς: καθαρισμό διαρροών, προστασία του πάγκου από καυτές επιφάνειες και φυσικά στέγνωμα πιάτων. Τα πανιά πιάτων από μικροΐνες ξεπερνούν αυτό που αναμένεται από μια πετσέτα. Είναι απίστευτα απορροφητικές και το μαλακό υλικό τους είναι επίσης εξαιρετικό για ξεσκόνισμα και καθαρισμό σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

- Διαφήμιση -