10 έξυπνα κόλπα για τις δουλειές του σπιτιού που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη

Οι δουλειές του σπιτιού είναι μια από αυτές τις ατελείωτες μάχες που φαίνεται ότι δεν μπορείς να κερδίσεις. Μετά βίας τελειώνετε τον καθαρισμό ενός δωματίου προτού παρατηρήσετε ότι η σκόνη κατακάθεται ξανά. Είναι πολύ λογικό να είσαι εξαντλημένος, απογοητευμένος και στο τέλος της ημέρας να αναρωτιέστε: τζάμπα έκανα τόσο κόπο; Ήρθε η ώρα να βρείτε έναν πιο γρήγορο, καλύτερο τρόπο. Θα σας παρουσιάσω 10 έξυπνα κόλπα για τις δουλειές του σπιτιού που θα σας κάνουν τη ζωή ευκολότερη!

- Διαφήμιση -

πιάστε τα έντομα με έναν κύλινδρο για χνούδι

Ένα από τα πράγματα που πολλές σιχαινόμαστε στο σπίτι, είναι τα έντομα. Δεν χρειάζεται όμως να τα ακουμπήσετε με γυμνά χέρια ή να προσπαθήσετε να τα παγιδεύσετε με κάποιο τρόπο. Χρησιμοποιήστε έναν κύλινδρο για χνούδι για να πιάσετε μικρά έντομα. Δεν είναι μόνο πιο γρήγορο αλλά σας βοηθά επίσης να αποφύγετε να τα συνθλίψετε σε επιφάνειες.

τοποθετήστε καθρέφτες έξω για να κάνετε το δωμάτιό σας πιο φωτεινό

Εάν το φυσικό φως δεν μπαίνει ποτέ στο δωμάτιό σας, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα τοποθετώντας έναν καθρέφτη έξω. Βεβαιωθείτε ότι η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πέφτει ακριβώς στο παράθυρό σας.

επιλέξτε τον κατάλληλο φωτισμό

Εάν το σπίτι σας είναι σκοτεινό, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε έντονο φωτισμό. Κάνει αυτόματα τον χώρο σας να φαίνεται ακόμα πιο σκοτεινός και λιγότερο άνετος για να βρίσκεστε. Αντίθετα, τοποθετήστε απαλά ανοιχτόχρωμα φωτιστικά γύρω από το δωμάτιο για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα.

αποτρέψτε το κιτρίνισμα στα λευκά σεντόνια

Τα λεμόνια θα κάνουν τα λευκά σας σεντόνια να λάμψουν ξανά καθώς χρησιμεύουν ως φυσικοί λευκαντικοί παράγοντες. Ρίξτε το χυμό από 1 λεμόνι στο πλυντήριο ρούχων μαζί με το απορρυπαντικό και πλύνετε τα λευκά σεντόνια.

κάντε τα δάπεδα να αστράφτουν

Για να κάνετε τα δάπεδα να αστράφτουν, θα χρειαστείτε 2 κουβάδες. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου στον πρώτο κουβά γεμάτο με ζεστό νερό. Ο δεύτερος με καθαρό νερό θα χρησιμοποιηθεί για ξέβγαλμα. Σφουγγαρίστε τα δάπεδα αλλά φροντίστε να καθαρίσετε σωστά το απορρυπαντικό μετά. Τα λίπη και η βρωμιά θα εξαφανιστούν σε δευτερόλεπτα.

διατηρήστε τις πετσέτες φρέσκες και αφράτες

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να διατηρήσετε τις πετσέτες σας φρέσκες και αφράτες, είναι να χρησιμοποιήσετε ξίδι αντί για απορρυπαντικό, να πλύνετε τις πετσέτες σε ζεστό κύκλο και μόλις ξεκινήσει ο κύκλος ξεβγάλματος, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Τα κερώδη υπολείμματα θα αφαιρεθούν, εκτός από την άσχημη μυρωδιά.

αφαιρέστε τις τρίχες και τις μυρωδιές των κατοικίδιων από το χαλί

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία και δεν αποτυγχάνει ποτέ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγκαθωτή πλευρά του velcro ή να χρησιμοποιήσετε μάκτρο. Και όταν πρόκειται για άσχημες μυρωδιές, ένα κανονικό στοματικό διάλυμα αραιωμένο με νερό θα σας δώσει τη λύση.

αφαιρέστε τους λεκέδες μελανιού

Το οξυζενέ είναι φθηνό και αποτελεσματικό όταν πρόκειται για την αφαίρεση λεκέδων μελανιού. Ανακατέψτε το με κρύο νερό και τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με μια πετσέτα. Για πιο γρήγορα, απλώς εφαρμόστε λίγο οξυζενέ στον λεκέ, αφήστε τον για τουλάχιστον 30 λεπτά και αργότερα βουρτσίστε το μελάνι με μια υγρή οδοντόβουρτσα ή μια πετσέτα.

διατηρήστε τα λουλούδια φρέσκα για περισσότερο χρόνο

Το μυστικό για να διατηρήσετε φρέσκα τα λουλούδια σας, βρίσκεται στα κοτσάνια. Κόψτε τα σε γωνία 45 μοιρών πριν τα τοποθετήσετε στο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, θα εκτεθεί περισσότερη επιφάνεια και τα λουλούδια θα απορροφήσουν περισσότερο νερό. Επιπλέον, είναι επίσης σημαντικό να κόβετε τα φύλλα κάτω από την ίσαλο γραμμή για να αποτρέψετε τη σήψη.

αφαιρέστε τις μυρωδιές τροφίμων από ρούχα

Πάρτε μια σακούλα τροφίμων με φερμουάρ, βάλτε μέσα τα ρούχα που μυρίζουν και αφήστε την στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν ατμοκαθαριστή ρούχων και να σκοτώσετε όλα τα βακτήρια που προκαλούν οσμή. Αν δεν έχετε, μπορείτε να κρεμάσετε το δύσοσμο ρούχο στο μπάνιο ενώ κάνετε ζεστό ντους.

- Διαφήμιση -