13 έξυπνες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων

Οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων σχεδιάστηκαν για να αντιμετωπίζουν το σκληρό νερό, να αφαιρούν λεκέδες και να διαλύουν τα λίπη που βρίσκονται σε τρόφιμα με βάση τις πρωτεΐνες — επομένως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των πραγμάτων πέρα ​​από το πλυντήριο πιάτων. Αυτές οι μικρές και θαυματουργές κάψουλες περιέχουν χημικές ουσίες, ένζυμα και ενεργά συστατικά που αφαιρούν τους σκληρούς λεκέδες και αφήνουν τις επιφάνειες αστραφτερές. Μην περιορίζεστε λοιπόν να τις χρησιμοποιείτε μόνο στο πλυντήριο πιάτων. Θα σας παρουσιάσω 13 απίστευτες χρήσεις για τις ταμπλέτες του πλυντηρίου πιάτων!

- Διαφήμιση -

Καθαρίστε την πόρτα του φούρνου

Τα καμένα λίπη και η βρωμιά στο εσωτερικό του φούρνου είναι μία πολύ συνηθισμένη κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε πολύ συχνά όλες οι νοικοκυρές! Χρησιμοποιήστε μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων βουτηγμένη σε ζεστό νερό για να τρίψετε εύκολα την πόρτα του φούρνου σας.

Καθαρίστε καμένες κατσαρόλες και τηγάνια

Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί στην πόρτα του φούρνου σας, μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων καθαρίζει εύκολα τα καμένα τηγάνια και κατσαρόλες. Ενώ σίγουρα υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, αυτή λειτουργεί όταν είστε απελπισμένες από το αποτέλεσμα που δεν έχουν οι άλλες!

Καθαρισμός κάδου σκουπιδιών

Οι κάδοι σκουπιδιών πολύ συχνά αποκτούν μία πολύ άσχημη μυρωδιά. Το να σκουπίσετε αμέσως τα υπολείμματα φαγητού που χύνονται στο καπάκι ή βρίσκουν το δρόμο τους προς τα κάτω, θα κρατήσει τον κάδο σχετικά καθαρό, αλλά καλό είναι να τον πλένετε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό: Γεμίστε τον κουβά όσο πιο ψηλά μπορείτε με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μία ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων. Περιμένετε να διαλυθεί και μετά περιμένετε μια ώρα πριν ξεπλύνετε το δοχείο με ζεστό νερό.

Καθαρισμός ψυγείου

Πέρασε απαρατήρητη μια διαρροή στο ψυγείο σας, αφήνοντας πίσω σας ένα τεράστιο κολλώδες χάος; Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων και λίγο ζεστό νερό. Ξεκινήστε σκουπίζοντας τυχόντα τρόφιμα, μετά βουτήξτε το δισκίο σε ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε την επίπεδη πλευρά για να ξύσετε το υπόλοιπο. Σκουπίστε και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Καθαρισμός νεροχύτη

Είναι εκπληκτικό πόσο γρήγορα το κάτω μέρος του νεροχύτη σας μπορεί να αρχίσει να φαίνεται βρώμικο. Οι γρατζουνιές από κατσαρόλες και τα τηγάνια και ο αποχρωματισμός από σκούρα υγρά μπορούν να κάνουν ακόμα και τον πιο καθαρό νεροχύτη να φαίνεται βρώμικος. Μία ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων λειτουργεί τόσο ως απορρυπαντικό όσο και ως μαξιλάρι καθαρισμού. Απλώς ρίξτε λίγο ζεστό νερό στο νεροχύτη και τρίψτε την ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων με το ένα χέρι. Μόλις αρχίσει να φαίνεται λαμπερός και καινούργιος, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Καθαρίστε τη λεκάνη της τουαλέτας

Όταν έρθει η ώρα να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό του μπάνιου, ξεκινήστε ρίχνοντας μια ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων στη λεκάνη της τουαλέτας. Στη συνέχεια, κάντε το νιπτήρα, τα δάπεδα και το ντους και αφήστε τη λεκάνη της τουαλέτας για το τέλος. Με αυτόν τον τρόπο, το δισκίο θα έχει προλάβει να διαλυθεί και θα κάνει το τρίψιμο της λεκάνης της τουαλέτας παιχνιδάκι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ταμπλέτες για να αφαιρέσετε του λεκέδες που αφήνει πίσω του το σκληρό νερό.

Καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων

Τα βακτήρια και ο ασβέστης συσσωρεύονται στο πλυντήριο ρούχων σας με την πάροδο του χρόνου, επομένως είναι σημαντικό να το καθαρίζετε εις βάθος κάθε τρεις μήνες περίπου. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι για να καθαρίσετε το πλυντήριο των ρούχων, αλλά αυτή απαιτεί απλώς να βάλετε μία ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στο συρτάρι του πλυντηρίου ρούχων και να αφήσετε το μηχάνημα να λειτουργήσει σε έναν ζεστό κύκλο. Για να είστε εξαιρετικά αποτελεσματικές, ρίξτε μέσα στο πλυντήριο κουρέλια ή πανιά κουζίνας για να μην σπαταλάτε το νερό! Μόλις τελειώσει, ελέγξτε αν υπάρχουν υπολείμματα από την ταμπλέτα. Εάν βρεθούν υπολείμματα, απλώς σκουπίστε το συρτάρι και τον κάδο με μια υγρή πετσέτα.

Καθαρίστε τα πλαστικά έπιπλα της βεράντας

Αν έχετε βρει τα έπιπλα της βεράντας σας να έχουν φθαρεί, οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για τον καθαρισμό των επίμονων λεκέδων. Διαλύστε ένα δισκίο σε έναν κουβά με ζεστό νερό ή χρησιμοποιήστε το δισκίο ως καθαριστικό για να αφαιρέσετε σκληρούς λεκέδες. Σημείωση: Αυτό λειτουργεί καλύτερα σε πλαστικό και συνιστούμε τη δοκιμή σε μια δυσδιάκριτη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσει αποχρωματισμό.

Αφαιρέστε λεκέδες από τα ρούχα

Μερικοί από τους πιο δύσκολους λεκέδες στα ρούχα περιλαμβάνουν οτιδήποτε λιπαρό ή λεκέδες από τροφές και αίμα. Αυτά είναι ακριβώς που οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν από τα πιάτα σας και λειτουργούν εξίσου καλά στα ρούχα ή σε άλλα υφασμάτινες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων χαλιών και ταπετσαριών. Τα ρούχα σας θα είναι για άλλη μια φορά χωρίς λεκέδες και λαμπερά λευκά! Απλώς βρέξτε τη λεκιασμένη περιοχή και το άκρο της ταμπλέτας και τρίψτε τους λεκέδες. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε, εάν είναι απαραίτητο, πριν από το πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων.

Αφαιρέστε κηρομπογιές και μαρκαδόρους από τοίχους και δάπεδα

Γεμίστε έναν κουβά με ζεστό νερό και προσθέστε ένα δισκίο πλυντηρίου πιάτων, δίνοντάς του λίγο χρόνο να διαλυθεί. Στη συνέχεια, βρέξτε ένα σφουγγάρι και σκουπίστε τις γρατζουνισμένες επιφάνειες. Εάν ένας λεκές είναι ιδιαίτερα σκληρός, πιάστε ένα κομμάτι από το δισκίο που διαλύεται ακόμα μέσα στον κουβά και τρίψτε το στην λεκιασμένη περιοχή.

Απαλλαγείτε από τους λεκέδες από καφέ και τσάι

Εάν οι κούπες σας φαίνονται βρώμικες όσο σκληρά κι αν τρίψετε, γεμίστε τες με ζεστό νερό, σπάστε μια ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων σε κομμάτια και αφήστε ένα κομμάτι ανά φλιτζάνι να μουλιάσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια πλύνετε και ξεπλύνετε!

Καθαρίστε βρώμικα γυάλινα βάζα

Ενώ ορισμένα γυάλινα βάζα είναι εύκολο να καθαριστούν με το χέρι, άλλα δεν είναι. Για να τα καθαρίσετε λοιπόν αυτά, διαλύστε ένα κομμάτι ταμπλέτας σε ζεστό νερό και ρίξτε το στο βάζο. Περιστρέψτε περιστασιακά το διάλυμα, στη συνέχεια αδειάστε και ξεπλύνετε μετά από μία ώρα. Ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι το βάζο, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Γυαλίστε τα μαχαιροπήρουνα

Διαλύστε ένα δισκίο πλυντηρίου πιάτων σε έναν μπολ με ζεστό νερό και μουλιάστε τα μεταλλικά μαχαιροπίρουνα και τα σκεύη σε αυτό το μείγμα. Στη συνέχεια βρέξτε ένα σφουγγάρι με σαπουνόνερο και καθαρίστε τα μεταλλικά εξαρτήματα με αυτό το νερό. Θα λάμπουν σαν φρεσκογυαλισμένα.

- Διαφήμιση -