|
|

Διακόσμηση σπιτιού με DIY φωτογραφικό καμβά. Μια εύκολη και εντυπωσιακή diy κατασκευή!

DIY φωτογραφικός καμβάς

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπούν τη φωτογραφία και τους αρέσει να διακοσμούν το χώρο τους με φωτογραφίες που έχουν τραβήξει οι ίδιοι, τότε η ιδέα της εφαρμογής φωτογραφικών θεμάτων σε τελάρα καμβά αποτελεί μία όμορφη εναλλακτική της διαδεδομένης λύσης προβολής τους σε κάδρα.

Τι θα χρειαστείτε:

 • Ένα καμβά στις διαστάσεις που επιθυμείτε
 • Ένα heavy gel medium (Γαλακτώδες λευκό προϊόν που στεγνώνει σε ένα άχρωμο και διαφανές φινίρισμα και μπορείτε να το προμηθευθείτε σε κατάστημα με υλικά αγιογραφίας/είδη ζωγραφικής/Hobby)
 • Μία laser φωτογραφία της επιλογής σας στις διαστάσεις του καμβά
 • Ένα πινέλο
 • Ένα μπουκαλάκι-σπρέυ με νερό

Βήματα:

 1. Κάντε την laser εκτύπωση του φωτογραφικού θέματος, υπολογίζοντας ότι η εφαρμογή της στον καμβά θα έχει ως αποτέλεσμα την αντίστροφη εμφάνισή της.
 2. Καλύψτε την επιφάνεια του καμβά με το gel medium, χρησιμοποιώντας το πινέλο σας. Εφαρμόστε ένα αρκετά παχύ στρώμα.
 3. Τοποθετήστε τη φωτογραφία στην επιφάνεια του καμβά με το θέμα να ακουμπάει επάνω στο gel, δηλαδή ανάποδα ώστε να βλέπετε το χαρτί στο πίσω μέρος. Πιέστε και αφήστε το να στεγνώσει για αρκετές ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
 4. Αφού στεγνώσει τελείως, χρησιμοποιήστε το μπουκαλάκι – σπρέυ για να ψεκάσετε με νερό την επιφάνεια του χαρτιού, δηλαδή το πίσω μέρος της φωτογραφίας.
 5. Τρίψτε την επιφάνεια με τα δάκτυλά σας, έως ότου κομμάτια χαρτιού θα αρχίσουν να ξεκολλάνε, αποκαλύπτοντας τη φωτογραφία σας. Το συγκεκριμένο στάδιο χρειάζεται υπομονή και προσοχή, καθώς αν τρίψετε την επιφάνεια πολύ δυνατά, μπορεί να αφαιρέσετε και κομμάτι της αποτύπωσης της φωτογραφίας σας. Συνεχίστε μέχρι η φωτογραφία να είναι πλήρως ορατή.
 6. Στη συνέχεια, καλύψτε τον καμβά με μία ακόμα επίστρωση του Heavy gel medium για να σφραγίσετε την επιφάνεια και να προστατέψετε τη φωτογραφία.

kamvas1

 

kamvas

Σημείωση του δημιουργού για το project: Μπορεί η φωτογραφική αποτύπωση να είναι ατελής, αλλά αυτό αποτελεί και ένα από τα χαριτωμένα χαρακτηριστικά του αποτελέσματος! Θα ήταν ωστόσο καλό να επιλέξετε -ειδικά για αρχή- ένα φωτογραφικό θέμα χωρίς πολλές «λεπτομέρειες».

Πηγή & φωτογραφίες: design-destrict.gr via abeautifulmess.typepad.com

Επιμέλεια: Νατάσα Λιανοπούλου