Πώς να βράσετε τα αυγά του Πάσχα χωρίς να τα σπάσετε: Κόλπα για τέλεια αποτελέσματα

Το Πάσχα πλησιάζει και έρχεται η ώρα για να βάψουμε τα Πασχαλινά μας αυγουλάκια! Ποιος όμως είναι ο τρόπος για να βάψετε τα Πασχαλινά αυγά χωρίς να τα σπάσετε; Ποιο είναι το μυστικό; Πώς να μαγειρέψετε τα τέλεια σφιχτά βραστά αυγά για το Πάσχα; Ποιο είναι το μυστικό που βοηθά στην αποφυγή ρωγμών; Φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το βράσιμο ενός αυγού, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: όλοι είχαμε ραγισμένα αυγά και όλοι έχουμε δει στα βραστά αυγά έναν πράσινο δακτύλιο γύρω από τον κρόκο. Πιθανότατα θα εκπλαγείτε, αλλά ακόμη και αυτή η απλή διαδικασία έχει τα δικά της μικρά μυστικά, οπότε θα σας βοηθήσουμε με σημαντικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε και να βράσετε τα αυγά του Πάσχα χωρίς να τα σπάσετε.

- Διαφήμιση -

πώς να ελέγξετε ότι τα αυγά είναι φρέσκα

Για να βράσετε τα αυγά, πρέπει πρώτα να τα αγοράσετε. Υπάρχουν βέβαια και οι τυχεροί και οι τυχερές που έχουν το κοτέτσι τους, οπότε εκεί έχετε σίγουρα φρέσκα αυγουλάκια. Το ζήτημα της επιλογής αυγών δεν έχει σημασία μόνο την περίοδο του Πάσχα. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν πρέπει να επιλέξουν φρέσκα ή απλά να πάνε στο σούπερ μάρκετ και να πάρουν ό, τι είναι διαθέσιμο. Είναι αλήθεια ότι τα αυγά έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα φρέσκα αυγά (έως δύο ημέρες) είναι ιδανικά για πρωινό και αυγά ηλικίας άνω των πέντε ημερών συνιστώνται για το Πάσχα καθώς βράζουν ευκολότερα και ξεφλουδίζονται καλύτερα. Εάν αγοράζετε μη συσκευασμένα αυγά από το σούπερ μάρκετ, ελέγξτε το καθένα. Πώς όμως να ελέγξετε τη φρεσκάδα των αυγών;

Το πιο προφανές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης στο κουτί.

Από εκεί και πέρα κουνήστε τα όσο μπορείτε. Ένα μπαγιάτικο αυγό έχει ήχο ψεκασμού που λείπει όταν τα αυγά είναι φρέσκα

Κάντε το τεστ float: γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι με νερό και βυθίστε το αυγό. Εάν βυθιστεί και βρίσκεται οριζόντια στο κάτω μέρος, είναι φρέσκο. Εάν το αυγό επιπλέει λίγο κάθετα και γέρνει στη μέση, δεν είναι τόσο φρέσκα, αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Αν επιπλέει, τότε σίγουρα είναι παλιό.

πώς να μην σπάσουν τα αυγά

Το βράσιμο των Πασχαλινών αυγών είναι μια πολύ υπεύθυνη διαδικασία. Εδώ είναι οι πιο βασικές πληροφορίες για το βράσιμο των Πασχαλινών αυγών χωρίς να τα σπάσουν. Δεν έχει σημασία αν θέλετε να βράσετε πέντε ή είκοσι πέντε αυγά. Οι αρχές είναι οι ίδιες.

Ελέγξτε εκ των προτέρων την ποιότητα των αυγών.

Μην βράζετε αυγά που μόλις αφαιρέθηκαν από το ψυγείο. Πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα.

Επιλέξτε το σωστό σκεύος. Χρησιμοποιείτε πάντα μια κατσαρόλα κατάλληλη για τον αριθμό των αυγών που θέλετε να μαγειρέψετε. Εάν υπάρχει πολύς χώρος, τα αυγά μπορούν να συγκρουστούν μεταξύ τους και να σπάσουν. 

Μην βάζετε τα αυγά το ένα επάνω στο άλλο μέσα στην κατσαρόλα. Βράζουμε ένα στρώμα αυγών κάθε φορά.

Όταν βράζετε τα αυγά, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας αλάτι στο νερό.

Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο.

Αφού τα αυγά σας μαγειρευτούν, ψύξτε τα αμέσως σε κρύο νερό για να σταματήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος.

πως πρέπει να βράσετε τα αυγά

Καλύψτε τα αυγά με κρύο νερό.

Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό. Το αλάτι κάνει τα αυγά να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα και μπορεί να αποτρέψει το σπάσιμο τους.

Τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράστε το νερό σε μέτρια φωτιά. Όταν το νερό βράσει, καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφαιρέστε την από τη φωτιά. Αφήστε την να καθίσει 12 λεπτά.

Μεταφέρετε τα αυγά σε ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε το κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος.

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα σε όλους!

- Διαφήμιση -