Η βαφή των αυγών του Πάσχα όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται με διάφορους πειραματισμούς από τις νοικοκυρές. Από τη βαφή με τα κρεμμύδια περάσαμε στις χρωστικές βαφές και τελευταία ολοένα και περισσότερες από εμάς ψάχνουμε νέους τρόπους βαφής των αυγών. Ένας από αυτούς είναι και το κόκκινο λάχανο!!! Και πιστέψτε με το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Τα χρώματα που θα προκύψουν ποικίλλουν: από σκούρο μπλε έως ανοιχτό μπλε, από το τιρκουάζ μέχρι το σιέλ.
Διαδικασία:
Η συνταγή δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη ….
Για 30 με 35 λεπτά, βράστε 2 λίτρα νερό σε χαμηλή φωτιά με μισό ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο και δύο κουταλιές ξύδι.
Αφήνουμε το νερό με το λάχανο και το ξύδι να κρυώσει χωρίς να βγάλουμε το λάχανο από μέσα.
Σουρώνουμε την μπογιά που έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ με τη μπογιά 4 κουταλιές ξύδι και βάζουμε μέσα τα αβγουλάκια μας, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε σκουπίσει καλά!
Προσέχουμε να μην ακουμπάνε τα αυγά το ένα με το άλλο, προκειμένου να βαφτούν ομοιόμορφα!
Αφήνουμε τα αυγά μέσα στο μπολ για περίπου μισή ώρα και θα αρχίσουν γίνονται γαλάζια!
Τόσο απλά, τόσο εντυπωσιακά!
tip: Αν θέλετε τα αυγά σας να γίνουν σκούρα μπλε τότε μπορείτε να τα αφήσετε μέσα στο μπολ για όλη τη νύχτα!