Μπαίνουμε σιγά σιγά στη Μεγάλη Εβδομάδα, και ήρθε η ώρα να τηρήσουμε τα έθιμα του Πάσχα. Ένα από αυτά είναι η βαφή των αυγών. Πολλές νοικοκυρές τα τελευταία χρόνια αποφεύγουν τη βαφή των αυγών με χρωστικές και επιλέγουν τον φυσικό τρόπο βαφής. Ένας από αυτούς είναι και τα φύλλα κρεμμυδιού! Σίγουρα δεν είναι το ίδιο εύκολη και απλή διαδικασία και απαιτεί χρόνο, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Διαδικασία:

Παίρνουμε τις φλούδες των κρεμμυδιών και τις τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό και ξύδι.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά.

Στην συνέχεια καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά τα αυγά μας και επιλέγουμε τα άσπρα αυγά κυρίως, για να φαίνονται πιο έντονα τα χρώματα.

Βάζουμε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα σιγά σιγά για να μην σπάσουν και στην συνέχεια τα βράζουμε για άλλα 20 λεπτά το νερό.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν πλέον το νερό έχει κρυώσει, βάζουμε την κατσαρόλα όλη τη νύχτα στο ψυγείο και το επόμενο πρωί, βγάζουμε τα αυγά με προσοχή και τα στραγγίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Τέλος μπορούμε να τα γυαλίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε όμορφα σε ένα καλάθι!

Πως μπορούμε να κάνουμε φυσικά σχέδια στα πασχαλινά αυγά

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κάνουμε στα αυγά φυσικά σχέδια είναι με φύλλα κρεμμυδιού, λεπτές κάλτσες, φύλλα μαιντανού ή δεντρολίβανου και βούτυρο.

Διαδικασία:

Αρχικά κόβουμε τις κάλτσες σε μικρά κομμάτια.

Ξεπλένουμε τα αυγά μας και τοποθετούμε ένα φύλλο σε κάθε αυγό.

Στην συνέχεια βάζουμε το κομμάτι της κάλτσας και το δένουμε στο αυγό.

ΔEITE
20 ιδέες για να διακοσμήσετε τα Πασχαλινά σας αυγουλάκια

Στο κάτω μέρος της κατσαρόλας, βάζουμε φύλλα κρεμμυδιού.

Κατόπιν τοποθετήστε τα αυγά και καλύψτε τα με κρεμμύδια.

Ρίξτε νερό και βράστε τα αυγά μέχρι να γίνουν σκούρα καφέ (περίπου 20 λεπτά). Αφήστε τα να κρυώσουν τα αυγά αρκετά καλά. Βγάλτε απαλά τις κάλτσες.

Τέλος στεγνώστε τα και τρίψτε τα με βούτυρο.

Καλή επιτυχία!