Βάψτε τα πασχαλινά σας αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής

Το Πάσχα είναι ξεκάθαρα μία θρησκευτική και παράλληλα οικογενειακή εορτή! Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του Πάσχα εκτός φυσικά από την εκκλησία, είναι τα έθιμα. Οι παραδόσεις οι οποίες μας έχουν κληροδοτηθεί από τις προηγούμενες γενιές είναι πολύ σημαντικό να τις τηρούμε προσαρμόζοντάς τες φυσικά με τις νέες συνθήκες. Το βάψιμο των αυγών αποτελεί ίσως την πιο διασκεδαστική διαδικασία, ειδικά αν έχουμε παιδιά. Μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέδια, να αυτοσχεδιάσουμε, να βάλουμε τα παιδιά μας να δημιουργήσουν και φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά! Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι με τη χρήση χρωμάτων ζαχαροπλαστικής. Θα σας παρουσιάσω πως να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής!

- Διαφήμιση -

βράσιμο πασχαλινών αυγών

Για το βράσιμο των πασχαλινών αυγών, βάλτε κρύο νερό σε μια μεγάλη, με χοντρό πάτο, κατσαρόλα. Στρώστε στον πάτο της κατσαρόλας ομοιόμορφα ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι. Το πανί θα βοηθήσει στο να μην σπάσουν κάποια αυγά.

Τοποθετήστε τα αυγά το ένα δίπλα στο άλλο, σε μία στρώση και όχι πολύ στρυμωγμένα.

Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι, σε δυνατή φωτιά και σκεπάστε με το καπάκι και βράστε τα για 10′.

Το βράσιμο με αυτόν τον τρόπο είναι πιο σωστό γιατί το αυγό κρατάει τρυφερό το βρασμένο ασπράδι και διατηρεί πιο ωραία υφή αφού βράσει έτσι. Κανονικά τα αυγά θέλουν 10′ βράσιμο.

Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε μέσα μία κουταλιά ξίδι και σβήστε το μάτι. Αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι σκεπασμένη για 20 λεπτά για να γίνουν τ σφιχτά.

Βγάλτε ένα ένα τα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.

βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής

Μπορείτε να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σε ό,τι χρώμα θέλετε, εύκολα και γρήγορα με χρώματα ζαχαροπλαστικής που τα βρίσκετε κυρίως υγρά ή σε σκόνη αλλά και σε μορφή πάστας η ζελέ χρώματα. Στα σούπερ μάρκετ βρίσκετε κυρίως υγρά χρώματα ζαχαροπλαστικής σε κόκκινο, κίτρινο και μπλε, αλλά σε καταστήματα εξειδικευμένα σε είδη ζαχαροπλαστικής μπορείτε να βρείτε σε διάφορες μορφές και πολλές αποχρώσεις.

Το έντονο χρώμα στα πασχαλινά αυγά προέρχεται από τη μεγαλύτερη ποσότητα χρωμάτων ζαχαροπλαστικής που βάζετε στο νερό. Αν θέλετε να πάρουν πιο έντονο χρώμα, προσθέστε περισσότερο χρώμα και διαλύστε το στο νερό για το βάψιμο αυγών με χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Αφού καθαρίσουμε, βράσουμε και αφήσουμε τα αυγά να κρυώσουν όπως περιγράφεται παραπάνω, σε ένα μεγάλο φλιτζάνι βάζουμε νερό μέχρι τη μέση προσθέτουμε 1 κ.γλ. ξίδι και 8-10 σταγόνες υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Βάζουμε το βρασμένο αυγό σε ένα κουτάλι και το βυθίζουμε στο χρωματιστό νερό.

Βάφουμε 1-1 τα αυγά και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα για λίγα λεπτά.

Όσο πιο πολύ χρώμα ζαχαροπλαστικής βάλουμε τόσο πιο έντονα θα βαφτούν.

Βγάζουμε το βαμμένο αυγό με κουτάλι από την βαφή. Τα βάζουμε σε χαρτί να στεγνώσουν. Αφού στεγνώσουν τα γυαλίζουμε ένα ένα με ένα βαμβάκι βρεγμένο με λίγο λάδι.

Να φοράτε γάντια γιατί τα χρώματα ζαχαροπλαστικής ποτίζουν το δέρμα και δύσκολα βγαίνει από τα χέρια.

- Διαφήμιση -