Πως να βάψετε πασχαλινά αυγά με κλωστές

Σύμφωνα με το έθιμο, το βάψιμο των αυγών γίνεται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο. Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε βαφές του εμπορίου, βρώσιμες βαφές ζαχαροπλαστικής ή αφήνουμε τα αυγά να βράσουν μαζί με τροφές με ισχυρές βαφές όπως το μαύρο λάχανο ή το παντζάρι. Για να διακοσμήσουμε τα αυγά επιλέγουμε αυτοκόλλητα, χαλκομανίες ή, για πιο DIY αποτέλεσμα, τυλίγουμε τα αυγά με τούλι, σπάγκο και φύλλα.

- Διαφήμιση -

Για σήμερα έχω τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο να βάψετε τα αυγά σας, χρησιμοποιώντας υλικά που όλοι έχουμε σπίτι. Και το εννοώ: βάψιμο αυγών με κλωστές! Το μόνο που χρειάζεστε είναι πολύχρωμες κλωστές, αλουμινόχαρτο και μια κατσαρόλα! Τα νήματα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από ειδικά καταστήματα με κλωστές και χειροποίητα υλικά. Πάμε να δούμε πως γίνεται η διαδικασία!

Διαδικασία:

Βήμα 1: Αρχικά βρέξτε τα αυγά προκειμένου να μπορεί η κλωστή να κολλήσει και τυλίξτε όσες κλωστές θέλετε γύρω από το αυγό!

Βήμα 2: Τυλίξτε το κάθε αυγό με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο όσο σφιχτά επιθυμείτε. Να ξέρετε ότι αν το σφίξετε θα μείνουν σημάδια από τις κλωστές, αν όμως το βάλετε χαλαρό η βαφή θα απλωθεί.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τα αυγά στην κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφήνουμε τα αυγά στο νερό για δέκα λεπτά.

Βήμα 4: Βγάζουμε τα αυγά από το νερό, τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις κλωστές. Τα αυγά μας είναι έτοιμα!

- Διαφήμιση -