5 απλοί τρόποι για να φτιάξετε τα ομορφότερα μαρτάκια!

Ο Χειμώνας μας αποχαιρετάει και η Άνοιξη είναι προ των πυλών! Και με το που έρχεται η Άνοιξη τι ακολουθεί; Ο Μάρτης!!! και τι φοράμε τον Μάρτη; Μα φυσικά τα μαρτάκια!!!

- Διαφήμιση -

Ένα από τα χαρακτηριστικά της χώρας μας είναι η παράδοση! Και τα μαρτάκια είναι ένα από τα παραδοσιακά στοιχεία. Η παράδοση αναφέρει ότι όποιος φοράει μάρτη από την πρώτη ημέρα του μήνα, προστατεύεται από τον ήλιο. Φυσικά αυτό είναι ένα στοιχείο παράδοσης και θα πρέπει σίγουρα να φοράμε αντηλιακή προστασία.

Δεν υπάρχει παιδάκι το οποίο να μη θέλει να βάλει μάρτη, για να μην πω και μεγάλοι! Έτσι βρήκαμε 4 διαφορετικούς τρόπους να φτιάξετε μόνοι σας τον μάρτη!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

κόκκινη κλωστή

άσπρη κλωστή

ένα άγκιστρο βελονάκι 3,0 mm

μερικά κομμάτια ταινίας

ένα ψαλίδι

1η μέθοδος

Ξεκινήστε με ένα μακρύ κομμάτι (50-60cm) κάθε χρώματος κλωστής.

Πάρτε και τις δύο κλωστές μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας και στρίψτε τες μαζί.

Τώρα, χωρίς να αφήσετε τις άκρες να φύγουν, φέρτε τες κοντά. Αυτό θα πρέπει να σχηματίσει μια συστροφή 4 κλώνων που να παραμένει στη θέση του.

Κάντε έναν κόμπο στο ένα άκρο και φορέστε το βραχιόλι δένοντας τις δύο άκρες μαζί γύρω από τον καρπό σας.

Εύκολο, γρήγορο και πανέμορφο!

2η μέθοδος

Για το δεύτερο βραχιόλι χρησιμοποιούμε τη μέθοδο macrame. Χρησιμοποιήστε 2 κομμάτια κόκκινης κλωστής (1m το καθένα για παιδικό μέγεθος, 1,5 για ενήλικες), 2 κομμάτια λευκής κλωστής και 1 κλωστή λευκή για τη μέση.

Διπλώστε τα νήματα σας στη μέση και κάντε έναν κόμπο για να σχηματίσετε ένα βρόχο.

Κολλήστε το βρόχο σας στο τραπέζι σας (ή χρησιμοποιήστε ένα αντικείμενο ανύψωσης για να το κρατήσετε εκεί) και ξεκινήστε τους κόμπους macrame.

Μόλις φτάσετε στο μήκος που θέλετε, χωρίστε τα νήματα σε δύο κομμάτια και κάντε έναν κόμπο σε κάθε σκέλος για να στερεώσετε το βραχιόλι γύρω από τον καρπό σας.

3η μέθοδος

Αυτή η έκδοση είναι εξαιρετικά απλή και πανέμορφη! Απλά κάντε μια τριπλή πλεκτή πλεξούδα με το νήμα σας! Χρησιμοποιήστε δύο κλωστές από λευκά βαμβακερά νήματα και μία κλωστή κόκκινη.

Κολλήστε τις άκρες σας αφού κάνετε έναν κόμπο και αρχίστε να πλέκετε!

Κόψτε το περίσσευμα νήματος και κάντε έναν άλλο κόμπο.

4η μέθοδος

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι του κόκκινου και ένα κομμάτι του λευκού νήματος και βελονάκι!

Πάρτε τα δύο νήματα σας δίπλα-δίπλα. Κάντε έναν κόμπο ολίσθησης.

Χρησιμοποιήστε γάντζο 3.0 mm.

Ασφαλίστε το νήμα σας και φορέστε τον μάρτη σας με έναν κόμπο.

Να τα όλα μαζί!

5η μέθοδος

Σας παραθέτουμε και ένα βιντεάκι προκειμένου να σας κάνουμε ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία, ακολουθώντας της βήμα προς βήμα!

Καλή σας επιτυχία και καλή Άνοιξη!

- Διαφήμιση -