20 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή με το λουλούδι του ήλιου: ηλίανθο ή ηλιοτρόπιο

Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινό λουλούδι από τον ηλίανθο, το λουλούδι του ήλιου. Οι ηλίανθοι είναι εύκολοι στη φροντίδα τους και ταυτόχρονα εντυπωσιακοί, ιδανικά ετήσια φυτά για το κλίμα μας. Ο ηλίανθος είναι ετήσιο φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Compositae. Αυτό το φυτό σπέρνεται την Άνοιξη. Σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να φτάσει το ύψος των 2-2,2 μέτρων. Ο ηλίανθος αναπτύσσει ένα βαθύ ριζικό σύστημα, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 2 μέτρα ή και τα 4-5 μέτρα. Ο βιολογικός του κύκλος διαρκεί 80-170 ημέρες. Θα σας παρουσιάσω 20 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή με το λουλούδι του ήλιου: ηλίανθο ή ηλιοτρόπιο!

- Διαφήμιση -

Ο ηλίανθος είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φυτό για να διακοσμήσουμε τον κήπο ή το μπαλκόνι μας για να μας χαρίσει την εντυπωσιακή ανθοφορία του. Το όνομα του ηλίανθου προέρχεται από το γεγονός ότι το κεφάλι του στρέφεται συνεχώς προς τις ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας και ξανά, τις πρωινές ώρες, προς την ανατολή του ηλίου.

Υπέροχες ποικιλίες νάνων, τεράστιες και νόστιμες βρώσιμες ποικιλίες. Οι νάνοι ποικιλίες ύψους έως 40 cm είναι κατάλληλες για γλάστρες και τον κήπο ενώ οι βρώσιμες που ξεπερνούν το 1 m ύψος πρέπει να φυτεύονται αποκλειστικά στον κήπο.

Το χρώμα των λουλουδιών είναι φυσικά κίτρινο, αλλά με τη βοήθεια της επιστήμης, το χρώμα των διακοσμητικών ηλίανθων ξεκινά από ανοιχτό κίτρινο σε καφέ ή κόκκινο. Τα λουλούδια είναι ιδανικά για το βάζο και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Κόψτε τα λουλούδια νωρίς το πρωί για να είναι φρέσκα και πριν τα βάλετε στο βάζο, τοποθετήστε τους μίσχους τους σε ένα δοχείο με πολύ ζεστό νερό για να φεύγει ο αέρας από το στέλεχος του βάζου και μετά να φτάσει το δροσερό νερό του βάζου.

Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, θέλουν άφθονο άμεσο ηλιακό φως για να αναπτυχθούν. Ανθίζουν όλο το Καλοκαίρι αλλά θα καταστραφούν από το πρώτο κρύο. Κατάλληλο μέσο ανάπτυξης για ηλίανθους, είτε στη γλάστρα είτε στον κήπο, είναι το ελαφρύ χώμα, το οποίο πρέπει να έχει καλή στράγγιση. Ο ηλίανθος είναι κατάλληλος για το ξηρό κλίμα του μεσογειακού μας κλίματος. Ο ηλίανθος θέλει επίσης άφθονο άμεσο ηλιακό φως για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει. Τέλος, σημειώστε ότι οι ηλίανθοι είναι μονοετή φυτά που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι, αλλά θα καταστραφούν από τους πρώτους παγετούς του Χειμώνα.

- Διαφήμιση -