15 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και τα παρτέρια σας με ένα υπέροχο λουλούδι, την ακουϊλέγια

Η ακουϊλέγια είναι ένα φυτά συναρπαστικό, παραδοσιακά ανθεκτικά πολυετές με λουλούδια που βρίσκονται πάνω σε όρθιους δύσκαμπτους μίσχους πάνω από ευαίσθητο, ανοιχτό πράσινο φύλλωμα που μοιάζει με φτέρη. Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φυτά όλων των εποχών που αναμειγνύεται υπέροχα με αλιούμ, ίριδες , γεράνια κ.λπ. Η ακουϊλέγια προσελκύει πεταλούδες, μέλισσες και κολίβρια. Η ανοιξιάτικη άνθιση της την καθιστά πολύτιμη ως πηγή νέκταρ πρώιμης εποχής. Απλώνεται ευχάριστα από την αυτοσπορά, αν και διασταυρώνονται εύκολα μεταξύ τους για να δημιουργήσουν πολλές εκπλήξεις τα επόμενα χρόνια. Κόψτε τους περισσότερους μίσχους λουλουδιών μετά την άνθηση για να ενθαρρύνετε την επανάνθιση, αφήνοντας μερικούς να ρίξουν σπόρους και να ανανεώσουν τις φυτεύσεις. Κόψτε το φύλλωμα για φρέσκια νέα ανάπτυξη μετά την άνθηση εάν θέλετε. Θα σας παρουσιάσω 15 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και τα παρτέρια σας με ένα υπέροχο λουλούδι, την ακουϊλέγια!

- Διαφήμιση -

πότισμα

Η ακουϊλέγια είναι ένα φυτό, το οποίο δεν χρειάζεται πάρα πολύ νερό. Πρόκειται για ένα λουλούδι ανθεκτικό στη ξηρασία αλλά το έδαφος θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα υγρό, γι’ αυτό ποτίστε μία φορά την εβδομάδα εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες όπου θα πρέπει να ποτίζετε ανάλογα με τη ζέστη.

έδαφος και λίπασμα

Η ακουϊλέγια φυτεύεται σε έδαφος το οποίο θα είναι ελαφρώς όξινο και ουδέτερο. Ως προς το λίπασμα, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις! Ανακατέψτε και τοποθετήστε λίγο κομπόστ μία φορά τον χρόνο.

ασθένειες και παράσιτα

Η ακουϊλέγια δεν προσβάλλεται ιδιαίτερα από παράσιτα και έντομα. Αν παρ’ όλα αυτά δείτε κάποιο πρόβλημα στα φύλλα τότε αφαιρέστε τα προσβεβλημένα και ψεκάστε τα υπόλοιπα με ένα βιολογικό σπρέι.

- Διαφήμιση -