6 χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα και την κατασκευή συνθέσεων με παχύφυτα για γλάστρες και κήπο

Τα παχύφυτα είναι εκείνα τα φυτά που είναι γνωστά για τα παχουλά φύλλα τους. Υπάρχουν πολλά είδη της οικογένειας των παχύφυτων με διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη. Αυτά τα είδη φυτών χρησιμοποιούνται ευρέως στη διακόσμηση μικρών κήπων, αλλά ξέρετε πραγματικά πώς να τα φροντίσετε και να δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό κήπο; Θα σας παρουσιάσω 6 χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα και την κατασκευή συνθέσεων με παχύφυτα για γλάστρες και κήπο!

- Διαφήμιση -

επιλέξτε το ιδανικό χώμα για παχύφυτα

Το πρώτο πράγμα που απαιτεί προσοχή κατά τη φύτευση ενός παχύφυτου είναι το είδος του εδάφους ή του υποστρώματος στις γλάστρες στις οποίες θα φυτευτεί. Τι χώμα λοιπόν να χρησιμοποιήσετε για τα παχύφυτα; Προμηθευόμαστε εξειδικευμένα φυτοχώματα για παχύφυτα που περιέχουν χονδρόκοκκη άμμο, περλίτη και ελαφρόπετρα, εμπλουτισμένα με θρεπτικά στοιχεία που τους παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, κάτι που θα εξασφαλίσει καλή αποστράγγιση. Τα παχύφυτα δεν ανέχονται το μουσκεμένο έδαφος, καθώς το πολύ υγρό χώμα θα σαπίσει τις ρίζες τους και μπορεί να καταστρέψει το φυτό.

πώς να ποτίζετε τα παχύφυτά σας

Τα παχύφυτα χρειάζονται νερό αλλά μην το παρακάνετε όταν χρησιμοποιείτε τον ψεκαστήρα. Ιδανικά, το πότισμα πρέπει να γίνεται όταν το υπόστρωμα είναι στεγνό, και απευθείας πάνω στο υπόστρωμα και όχι στα φύλλα. Η λίπανση είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τα παχύφυτά σας υγιή, γι’ αυτό συνιστούμε να τα ρίχνετε λίπασμα κάθε τρεις μήνες, ακόμα κι αν έχετε μια μικρή γλάστρα που διακοσμεί το τραπέζι σας.

ιδανικός φωτισμός για παχύφυτα

Πρέπει να προσέχετε τον φωτισμό γιατί τα παχύφυτα είναι είδη που χρειάζονται πολύ φως και αυτό σημαίνει ότι τα πάνε πολύ καλά στον ήλιο. Ωστόσο, αυτά τα φυτά μπορούν να τοποθετηθούν και σε εσωτερικούς χώρους αρκεί να είναι καλά φωτισμένα.

πώς να φυτέψετε παχύφυτα

Ο πολλαπλασιασμός και η επαναφύτευση των παχύφυτων είναι πολύ εύκολη και μπορεί να γίνει μέσα από τα δικά τους φύλλα. Απλά αφήστε το φύλλο στο υπόστρωμα και σε λίγο καιρό, θα αρχίσει να δημιουργεί νέες ρίζες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να στήσετε έναν κήπο με παχύφυτα σε γλάστρες. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε παρτέρια, ξύλινες ζαρντινιέρες, λεκάνες, βάζα, ακόμα και σε γυάλινα βάζα δημιουργώντας ένα χυμώδη κήπο. Η ανάμειξη διαφορετικών ειδών παχύφυτων είναι μια από τις καλύτερες επιλογές, καθώς διαφορετικά χρώματα και υφές δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και το αποτέλεσμα που θα έχετε να είστε σίγουροι ότι θα είναι εντυπωσιακό!

πώς να φτιάξετε σπορόφυτα από παχύφυτα

Για να φτιάξετε DIY χυμώδη σπορόφυτα , θα πρέπει να συλλέξετε τα καλύτερα φύλλα του φυτού και να τα τοποθετήσετε σε ένα δοχείο με 1/3 χώμα, 1/3 άμμο και 1/3 βότσαλα. Αυτό το δοχείο πρέπει να βρίσκεται σε φωτεινό και καλά αεριζόμενο μέρος, αλλά δεν μπορεί να πάρει απευθείας τον ήλιο και το νερό της βροχής. Μην ποτίζετε το φυτό σας την πρώτη εβδομάδα διαφορετικά τα φύλλα θα σαπίσουν.

Πολύ σημαντική συμβουλή: Όταν ποτίζετε τα παχύφυτα είναι σημαντικό το νερό να μην αγγίζει τα φύλλα. Όταν μερικές ρίζες φυτρώνουν από το παλιό φύλλο και είναι λίγο μεγαλύτερες, μπορείτε να τις αναφέρετε σε μεμονωμένες κεραμικές γλάστρες.

- Διαφήμιση -