8 εκπληκτικά οφέλη από τα φύλλα της δάφνης

Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων καθώς και για να δώσουν γεύση στα τρόφιμα. Είναι ευεργετικό σε πολλούς τομείς, από την επούλωση τραυμάτων μέχρι την απώθηση των εντόμων. Οι περισσότερες νοικοκυρές τα χρησιμοποιούν ως βότανο στην κουζίνα ή ως ενισχυτικό της γεύσης του φαγητού όπως στις φακές…Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι χρήσεις των φύλλων της δάφνης! Θα σας παρουσιάσω 8 εκπληκτικά οφέλη από τα φύλλα της δάφνης!

- Διαφήμιση -

Προσοχή: Θα πρέπει να καταναλώνετε τα ξερά φύλλα της δάφνης διότι τα φρέσκα μπορεί να περιέχουν τοξικές ουσίες!

Επουλώνουν τις Πληγές

Η δάφνη είναι πολύ αποτελεσματική στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης των πληγών. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ειδικά για κοψίματα και γρατσουνιές στο δέρμα.

Είναι καλά για άτομα με διαβήτη

Τα φύλλα δάφνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φύλλα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, σακχάρου στο αίμα και τριγλυκεριδίων.

Εντομοαπωθητικό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα δάφνης για να κρατήσετε μακριά τα έντομα. Μπορείτε να συνθλίψετε τα φύλλα και να τα απλώσετε στο δέρμα σας για να απωθήσετε έντομα όπως τα κουνούπια. Το λάδι από φύλλα δάφνης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο.

Ενισχύει την πέψη

Η δάφνη βελτιώνει την πέψη και μπορεί να αποτρέψει το φούσκωμα και την καούρα. Μπορείτε να πιείτε τσάι από φύλλα δάφνης για να ανακουφίσετε πεπτικά προβλήματα όπως παλινδρόμηση οξέος, δυσκοιλιότητα και ακόμη και ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου.

Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες

Τα φύλλα δάφνης περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία δεν είναι μόνο ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, αλλά συνοδεύεται από κατεχίνη, παρθενολίδη και καφεϊκό οξύ, τα οποία έχουν βρεθεί ότι μειώνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Κρυολόγημα και λοιμώξεις

Ένα άλλο όφελος που μπορείτε να έχετε από τα φύλλα δάφνης είναι ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της γρίπης, του κρυολογήματος και των λοιμώξεων. Αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα, βράστε λίγο νερό και βάλτε μέσα 2 με 3 φύλλα δάφνης. Αφού βράσουν για περίπου 10 λεπτά, βρέξτε ένα πανί με νερό και τοποθετήστε το στο στήθος σας.

Βοηθούν στη σωστή λειτουργία της καρδιάς

Τα φύλλα δάφνης έχουν μια φυτική χρωστική ουσία που είναι γνωστό ότι ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία. Αποτρέπουν επίσης το σχηματισμό θρόμβων αίματος.

Προβλήματα εμμήνου ρύσεως

Για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, μπορείτε να πίνετε τσάι δάφνης ή να το προσθέσετε στα γεύματά σας.

- Διαφήμιση -