7 χρήσεις της ελαφρόπετρας που πιθανόν να μην έχετε σκεφτεί

Πάντα θεωρούσα την ελαφρόπετρα ως ένα προϊόν βασανιστηρίου για την αφαίρεση του ξηρού, τραχιού δέρματος από τις φτέρνες μου. Δεν πονάει φυσικά τόσο άσχημα. Γνωρίζατε όμως ότι η ελαφρόπετρα έχει στην πραγματικότητα πολλές άλλες χρήσεις; Θα σας παρουσιάσω φίλες μου 7 χρήσεις της ελαφρόπετρας που μάλλον δεν έχετε σκεφτεί!

- Διαφήμιση -

Τι είναι η ελαφρόπετρα

Ας ξεκινήσουμε με ένα γρήγορο μάθημα για την ελαφρόπετρα. Η ελαφρόπετρα είναι ένα είδος ηφαιστειακού βράχου, που σχηματίζεται από ψυχρή λάβα. Το πορώδες των ελαφρόπετρων προκαλείται από την έκρηξη φυσαλίδων αερίου που παγιδεύτηκαν υπό πίεση στη λάβα. Είναι παρόμοιο με το να ανακινείτε ένα κουτί ανθρακούχας σόδας και μετά να το ανοίγετε, επιτρέποντας σε ένα αφρώδες υγρό να διαφύγει. Η ελαφρόπετρα είναι φτιαγμένη από μια έκρηξη αφρού λάβας που ψύχεται πριν έχει την ευκαιρία να στερεοποιηθεί ξανά μαζί σε ένα συμπαγές κομμάτι βράχου, δημιουργώντας έναν βράχο με «φυσαλίδες» μέσα του, που ονομάζουμε πόρους. Αυτοί οι πόροι είναι που επιτρέπουν σε μια ελαφρόπετρα να απορροφά νερό χωρίς να σπάει ή να υγραίνεται.

Η ελαφρόπετρα είναι εξαιρετικά ελαφριά αλλά αρκετά ισχυρή για να χρησιμοποιηθεί ως λειαντικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την ελαφρόπετρα ως ένα εργαλείο για την αφαίρεση νεκρών κυττάρων του δέρματος και κάλους από τα πόδια, αλλά αυτή η υποτιμημένη πέτρα χρησιμοποιείται σε οτιδήποτε, από οδοντιατρικά προϊόντα μέχρι σκόνες καθαρισμού, συστήματα φιλτραρίσματος νερού, σκυρόδεμα, ενέματα, χώμα γλάστρας, κι άλλα! Οι περισσότερες από εμάς δεν θα χρησιμοποιήσουμε ελαφρόπετρα για βιομηχανικούς σκοπούς, αλλά είναι χρήσιμο για κάτι περισσότερο από μία γρήγορη απολέπιση στο ντους.

Καθαρισμός τουαλέτας

Αν έχετε προσπαθήσει να καθαρίσετε τις κιτρινίλες από τη λεκάνη της τουαλέτας σας με άλλα προϊόντα και δεν τα καταφέρατε, τότε η ελαφρόπετρα είναι η ιδανική λύση! Απλώς θυμηθείτε να μουλιάζετε την πέτρα σε νερό για ένα ή δύο λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε, διαφορετικά θα χαράξει την τουαλέτα σας.

Καθαρισμός φούρνου

Η χρήση της ελαφρόπετρας είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τον καθαρισμό του φούρνου! Αν υπάρχει μαζεμένο λίπος στο φούρνο σας τρίψτε ελαφρώς τα σημεία που επιθυμείτε αφού πρώτα ρίξετε λίγο σαπούνι ή μαγειρική σόδα.

Αφαιρέστε τρίχες σκύλου και γάτας από ταπετσαρίες και χαλιά

Όσοι έχουν κατοικίδια στο σπίτι αντιμετωπίζουν καθημερινό πρόβλημα με τις τρίχες που υπάρχουν παντού. Η ελαφρόπετρα μπορεί να αποτελέσει μία ιδανική λύση για να μαζέψετε τις τρίχες των κατοικιδίων. Εξαιτίας των μικρών πόρων της η ελαφρόπετρα έχει την ικανότητα να μαζεύει τις τρίχες αρκεί να την τρίψετε στην επιφάνεια που θέλετε κυκλικά. Μια ελαφρόπετρα είναι αρκετά τραχιά για να τρίβει τις τρίχες κατοικίδιων από τα υφάσματα ταπετσαρίας και χαλιών χωρίς να τις καταστρέφει.

μαλακώνει σκληρές περιοχές

Η ελαφρόπετρα χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των στρωμάτων νεκρού δέρματος στα πόδια και στα χέρια, γι’ αυτό και είναι πολύ συχνή η χρήση της στα κέντρα ομορφιάς! Όσοι έχουν σκληρά σημεία στο δέρμα τους, με την ελαφρόπετρα μπορούν να μαλακώσουν αυτές τις περιοχές. Μουλιάστε την περιοχή την οποία θέλετε να μαλακώσετε με ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάλτε σαπούνι στην περιοχή και μουλιάστε το σημείο ξανά. Με μαλακές, κυκλικές κινήσεις τρίψτε την επιφάνεια και το νεκρό δέρμα θα αρχίσει να πέφτει με το νερό.

Αφαιρέστε το γάριασμα από τα ρούχα

Το γάριασμα είναι μικρές συγκεντρώσεις ινών υφάσματος και δημιουργία μικρών σφαιριδίων στην επιφάνεια του υφάσματος, πολλές φορές σχηματίζοντας τη μορφή μικρών κόμπων. Η ελαφρόπετρα λοιπόν και εδώ μπορεί να μας δώσει τη λύση! Βρέξτε την ελαφρόπετρα και τρίψτε με πολύ προσοχή το ρούχο το οποίο θέλετε. Στην συνέχεια τεντώστε τα ρούχα σας και με τη βοήθεια των χεριών σας κρατήστε τα τεντωμένα όσο τα τρίβετε με την πέτρα. Δεν χρειάζεται να κάνετε έντονα αυτή τη διαδικασία γιατί μπορεί να καταστρέψετε τα ρούχα σας!

Αποτρίχωση

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αφαιρέσετε τις τρίχες του σώματος με ελαφρόπετρα; Αυτή η αντισυμβατική μέθοδος αποτρίχωσης είναι απλή στην εκτέλεση και πιο ήπια με το δέρμα σας από άλλες μεθόδους. Μουλιάζουμε μια ελαφρόπετρα σε ζεστό νερό για περίπου 5 λεπτά. Απλώστε σαπούνι στο δέρμα και τρίψτε απαλά τη βρεγμένη πέτρα στο δέρμα σας με μικρές κυκλικές κινήσεις για 1-2 λεπτά. (Μην τρίβετε! Η έντονη τριβή μπορεί να βλάψει το εύθραυστο δέρμα σας. Η ελαφριά πίεση είναι αρκετή. Ξεπλύνετε το σαπούνι και στεγνώστε το δέρμα σας. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα μετά την αποτρίχωση.

Κάντε μανικιούρ

Χρησιμοποιήστε μια υγρή ελαφρόπετρα για να αφαιρέσετε το υπερβολικό δέρμα από τα πετσάκια στα χέρια και στα πόδια σας πριν βάψετε τα νύχια σας. Και πάλι, η ήπια πίεση είναι αρκετή.

- Διαφήμιση -