Κόλπα για να σιδερώσετε σωστά ένα σακάκι

Ένα από τα προβλήματα που έχουμε αρκετές είναι πως να σιδερώσουμε τα σακάκια του άντρα μας. Ειδικά αν δουλεύει σε κάποιον τομέα όπου το σακάκι είναι απαραίτητο καθημερινά, τότε το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

- Διαφήμιση -

Αν και το σιδέρωμα σε ένα σακάκι είναι μια επίπονη διαδικασία, είναι δυνατόν να απλοποιηθεί αυτή η διαδικασία με λίγες απλές μεθόδους.

Πως πρέπει να σιδερώνετε το σακάκι ανάλογα με το ύφασμα του

 • Η εκκίνηση της διαδικασίας σιδερώματος αναστρέφοντας το χιτώνιο, σας βοηθά στην αποφυγή βλάβης στην εξωτερική επιφάνεια του σακακιού.
 • Σιδερώστε τα μάλλινα σακάκια σας χωρίς να τα τεντώσετε, χρησιμοποιώντας ένα πανί. Το σιδέρωμα χωρίς πίεση με ατμό θα εξασφαλίσει ότι το ύφασμα δεν θα υποστεί ζημιά.
 • Αν το ύφασμα του σακακιού σας είναι denim ή βαμβάκι, δεν δημιουργείται καμία φθορά από την ζέστη.
 • Ενώ το σιδέρωμα ενός προϊόντος με λινή υφασμάτινη υφή σε ζεστό περιβάλλον δεν αποτελεί πρόβλημα, συνιστάται η χρήση του ατμού σιδερώματος. Μπορείτε ακόμη και να ξεκινήσετε το σιδέρωμα ενώ το ύφασμα είναι βρεγμένο.
 • Σε σακάκια με συνθετική υφασμάτινη δομή, συνιστάται να ρυθμίζετε το σιδέρωμα σύμφωνα με τη θερμοκρασία που αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος και να μην χρησιμοποιείτε ατμό σιδερώματος.

ΔΏΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΉ

Πρέπει πάντα να ελέγχετε τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος πριν αρχίσετε να σιδερώνετε το σακάκι σας.

Η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σίδερου πρέπει να ταιριάζει με τη δομή του υφάσματος του προϊόντος διότι αυξάνει τη διάρκεια ζωής στο σακάκι σας. 

Κατά το σιδέρωμα των σακακιών από λεπτά υφάσματα, συνιστάται η λήψη της θερμοκρασίας.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υπολείμματα στο εξωτερικό στρώμα του σίδερου που μπορεί να κολλήσουν στο περίβλημα ή να βλάψει το προϊόν.

Κόλπα για το σιδέρωμα του σακακιού

 • Για μια ευκολότερη διαδικασία, σιδερώστε το σακάκι σας από τον ώμο προς τις κάτω περιοχές.
 • Για να μην δημιουργήσετε φθορές στο σακάκι , θα πρέπει να προσέξετε τα ειδικά κεντήματα και κουμπιά που υπάρχουν σε αυτό. Μπορείτε να σιδερώσετε τα κουμπιά καλύπτοντάς τα με ένα κουτάλι. Έτσι, τα κουμπιά σας δεν θα υποστούν βλάβη από υψηλή θερμοκρασία.
 • Μην πιέζετε το σίδερο απευθείας στους ώμους για να αποφύγετε την ολίσθηση που μπορεί να δημιουργηθεί.
 • Το σιδέρωμα κάτω από τα τμήματα του μανικιού του σακακιού ξεκινώντας από τον ώμο σας παρέχει ευκολία πριν σιδερώσετε τα άλλα μέρη.
 • Μετά από αυτή τη διαδικασία, είναι πρακτικό να σιδερώσετε το αριστερό εσωτερικό μέρος του σακακιού σας και να συνεχίσετε αυτή τη διαδικασία μέχρι το τμήμα του κολάρου. Ακολουθήστε τις ίδιες διαδικασίες στο εσωτερικό του σακακιού.
 • Όταν φτάσετε στο πίσω μέρος του προϊόντος, συνιστούμε να πιέζετε ελαφρά το σίδερο πάνω στο σακάκι.
 • Στο τέλος της διαδικασίας σιδερώματος, κάντε ένα απαλό σιδέρωμα του περιλαίμιου του προϊόντος από τα αριστερά προς τα δεξιά και δίνοντάς του το απαιτούμενο σχήμα

Το σακάκι σας είναι πλέον έτοιμο να φορεθεί.

Πηγή άρθρου: Temizsözlük.com

- Διαφήμιση -