4 απλές και αποτελεσματικές λύσεις για να διατηρείτε λευκά τα λευκά σας ρούχα χωρίς να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη

Λόγω της εφίδρωσης και της φθοράς, τα λευκά ρούχα μπορούν γρήγορα να καταστραφούν από το κιτρίνισμα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα για να το αφαιρέσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε ούτε σταγόνα χλωρίνης! Η αφαίρεση ενός κίτρινου λεκέ από ένα λευκό ρούχο δεν είναι μικρό κατόρθωμα, ακόμη και με το πλύσιμο στο πλυντήριο. Ένα είναι σίγουρο: αν γνωρίζετε αυτές τις μεθόδους, δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για αυτά τα ίχνη! Θα σας παρουσιάσω 4 απλές και αποτελεσματικές λύσεις για να διατηρείτε λευκά τα λευκά σας ρούχα χωρίς να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη!

- Διαφήμιση -

λεμόνι

Γνωρίζατε ότι ένα εσπεριδοειδές μπορεί να σώσει τα κιτρινισμένα ρούχα σας; Χρησιμοποιείται για πολλές άλλες οικιακές εργασίες, το λεμόνι είναι ένα φυσικό συστατικό λεύκανσης. Για να αφαιρέσετε τους κιτρινωπούς λεκέδες θα χρειαστεί να βράσετε ένα λίτρο νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει το χυμό δύο λεμονιών. Σε ένα μπολ, μουλιάστε το μπλουζάκι ή το πουκάμισό σας και περιμένετε 30 λεπτά. Τρίψτε πιο δυνατά σε επίμονα σημάδια και ξεπλύνετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε στο πλυντήριο.

λευκό ξίδι

Το λευκό ξύδι είναι γνωστό ότι είναι οικολογικό καθαριστικό λεκέδων. Για να επωφεληθείτε από αυτό το συστατικό, ανακατέψτε μισό φλιτζάνι από αυτό το όξινο διάλυμα με την ίδια ποσότητα απορρυπαντικού. Μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο. Εάν οι κίτρινοι λεκέδες είναι εντοπισμένοι, εφαρμόστε αυτό το μείγμα σε αυτές τις περιοχές και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Τελευταίο βήμα: ξεπλύνετε με κρύο νερό.

μαγειρική σόδα

Για να καθαρίσετε μόνιμα τους κίτρινους λεκέδες, θα χρειαστείτε ένα καπάκι μέτρησης από τη σκόνη πλυσίματος και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Θα πρέπει να ξεκινήσετε βρέχοντας το λευκό ρούχο πριν ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέστε μισό φλιτζάνι νερό. Στη συνέχεια, μουλιάστε το ύφασμα, αφήστε το για 20 λεπτά και τρίψτε απαλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεπλύνετε!

οξυζενέ

Αυτή η μέθοδος περιέχει περισσότερα χημικά συστατικά, γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως έσχατη λύση. Για να αφαιρέσετε οριστικά τα κίτρινα σημάδια από τα λευκά σας ρούχα, πάρτε ένα φλιτζάνι υγρό πιάτων, δύο φλιτζάνια οξυζενέ, ένα μπολ, μια βούρτσα και μια χούφτα μαγειρική σόδα. Αναμείξτε το υγρό πιάτων και το οξυζενέ στο δοχείο και εφαρμόστε αυτό το παρασκεύασμα στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί από το κιτρίνισμα. Για πιο δυνατή δράση, ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας στα λευκά ρούχα. Αφού το αφήσετε για μια ώρα, τρίψτε τα λευκά ρούχα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε πριν από το πλύσιμο στο πλυντήριο. Το στέγνωμα των ρούχων σας στον ήλιο θα σας δώσει επίσης ένα επιπλέον αποτέλεσμα λεύκανσης. Εάν αυτό το μείγμα καταφέρει να επαναφέρει αυτά τα υφάσματα στο αρχικό τους χρώμα, είναι επειδή το οξυζενέ και η μαγειρική σόδα έχουν τόσο δράση αφαίρεσης λεκέδων όσο και λευκαντικές ιδιότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν.

    πώς να αποτρέψετε το κιτρίνισμα των λευκών ρούχων

    Όπως ίσως έχετε καταλάβει, τα λευκά ρούχα κιτρινίζουν για δύο βασικούς λόγους, την εφίδρωση και τη φθορά. Για να καταπολεμήσετε τη ζημιά που προκαλεί αυτός ο πρώτος παράγοντας, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε ένα αποσμητικό κατά των λεκέδων που βρίσκεται εύκολα στα σούπερ μάρκετ. Μια άλλη συνήθεια για την πρόληψη αυτού του φαινομένου είναι να πλένετε το ρούχο αφού το φορέσετε. Αυτές οι απλές κινήσεις θα σας γλιτώσουν από το να χρειάζεται να πολεμάτε συχνά με αυτά τα αντιαισθητικά ίχνη.

    Ένα είναι σίγουρο: η χλωρίνη δεν είναι πάντα απαραίτητη για την αφαίρεση των κίτρινων λεκέδων. Άλλα οικολογικά ή φυσικά προϊόντα όπως το λεμόνι μπορούν να έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα στα λευκά σας ρούχα. Το παν είναι να ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιείς!

    - Διαφήμιση -