6 τρόποι για να λευκάνετε τις λευκές σας κάλτσες και να τις κάνετε να αστράφτουν

Έχετε ένα σωρό βρώμικες κάλτσες που πρέπει να ασπρίσετε; Τότε ήρθατε στο σωστό μέρος! Η βρωμιά και το λευκό δεν αναμειγνύονται. Αν και είναι εύκολο να κρατήσετε τα λευκά σας ρούχα μακριά από τη βρωμιά, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο για τις κάλτσες. Οι κάλτσες λερώνονται και μαζεύουν πολύ βρωμιά. Μάθετε πώς να λευκάνετε τις κάλτσες με λευκό ξίδι, μαγειρική σόδα, οξυζενέ και χυμό λεμονιού χρησιμοποιώντας μερικές απλές μεθόδους. Θα σας παρουσιάσω 6 τρόπους για να λευκάνετε τις λευκές σας κάλτσες και να τις κάνετε να αστράφτουν!

- Διαφήμιση -

μαγειρική σόδα

Αντί να πετάτε τις άσπρες κάλτσες του παιδιού σας που έχουν λεκιαστεί έντονα στα σκουπίδια, μουλιάστε τες σε μαγειρική σόδα. Γεμίστε τον νιπτήρα σας ή μία λεκάνη με ζεστό νερό. Ρίξτε μια καλή ποσότητα μαγειρικής σόδας, προσθέστε τις κάλτσες και αφήστε τες να μουλιάσουν για μερικές ώρες. Στύψτε τις κάλτσες και ρίξτε τες στο πλυντήριο. Προσθέστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα με το κανονικό σας απορρυπαντικό και τέλος βάλτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι στο ξέβγαλμα για να μαλακώσουν.

βραστό νερό

Μια άλλη αλάνθαστη μέθοδος για να κάνετε τις κάλτσες σας λευκές είναι να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό. Προσθέστε ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού, σαπούνι πιάτων και νερό σε μία μεγάλη λεκάνη και βάλτε τις κάλτσες σας. Αφήστε τις κάλτσες να βράσουν για 20 λεπτά και πλύντε τες κανονικά.

λευκό ξίδι

Το οξικό οξύ στο λευκό ξίδι λειτουργεί υπέροχα για να σπάσει και να αφαιρέσει τη βρωμιά από τις λευκές κάλτσες σας. Για αυτήν τη μέθοδο βράστε πολλά φλιτζάνια νερό σε ένα μεγάλο δοχείο και προσθέστε τις βρώμικες κάλτσες σας. Στην συνέχεια προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι και μουλιάστε τες όλη τη νύχτα.

οξυζενέ

Το οξυζενέ είναι ένα εξαιρετικό λευκαντικό για τις κάλτσες. Βάλτε τις βρώμικες κάλτσες σας σε μία λεκάνη και προσθέστε ένα φλιτζάνι οξυζενέ σε 4 λίτρα ζεστό νερό. Στην συνέχεια προσθέστε τις κάλτσες σας και μουλιάστε τες για 30-60 λεπτά. Κατόπιν ρίξτε τις κάλτσες σας στο πλυντήριο και προσθέστε ½ φλιτζάνι οξυζενέ στη θήκη του απορρυπαντικού και πλύνετε κανονικά.

χλωρίνη

Όταν πρόκειται για τη λεύκανση των καλτσών, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν χλωρίνη. Εκτός από την απλή προσθήκη λευκαντικού στα ρούχα, είναι χρήσιμο να κάνετε πρόπλυση. Γεμίστε το νεροχύτη ή ένα τηγάνι με ζεστό νερό. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας χλωρίνη στο νερό και βάλτε μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων. Αφήστε τις κάλτσες να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά περισσότερο για πολύ βρώμικες κάλτσες. Μετά το μούλιασμα, πλύνετε κανονικά.

απορρυπαντικό πλυντηρίου

Λίγος χυμός λεμονιού και απορρυπαντικό είναι όλα όσα χρειάζεστε για να λευκάνετε τις λευκές κάλτσες. Αρχικά βρέχουμε τις κάλτσες με λίγο χλιαρό νερό και χυμό λεμονιού. Προσθέστε μια σταγόνα σαπούνι πλυντηρίου και δουλέψτε το στις κάλτσες. Είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στις βρώμικες περιοχές. Βάλτε τις κάλτσες σε μια πλαστική σακούλα και δέστε την. Αφήστε τες να καθίσουν όλη τη νύχτα και πλύνετε κανονικά.

- Διαφήμιση -