Σε όλους μας έχει συμβεί να φοράμε τα αγαπημένα μας δερμάτινα ή καστόρινα παπούτσια σε μια έξοδο. Τι γίνεται όμως όταν μας κεράσουν κάτι στο όρθιο και στάξει πάνω στα αγαπημένα μας παπούτσια; Μην στεναχωριέστε λύση υπάρχει δεν αχρηστεύεται το αγαπημένο σας παπούτσι…

  1. Τοποθετείστε πάνω στον λεκε λίγη παιδική πούδρα (ταλκ) ή καλαμποκάλευρο και αφήστε το για αρκετή ώρα να τραβήξει την λιπαρότητα. Έπειτα με ένα βουρτσάκι ή καθαρό πανί τινάξτε και η λαδιά εξαφανίστηκε. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε δερμάτινα, σε καστόρινα και σε υφασμάτινα παπούτσια.
  2. Για καστόρινα μόνο παπούτσια: Τρίψτε με ένα καθαρό πανί ψεκασμένο με λευκό ξύδι. Έτσι και θα αφαιρέσετε τον λεκέ και δεν θα χαλάσετε την υφή του παπουτσιού. Αν ο λεκές επιμένει πάρτε μια γόμα μολυβιού και τρίψτε απαλά.
  3. Ρίξτε μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων πάνω στον λεκέ και αφήστε το για 30 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα απορροφητικό χαρτί και ο λεκές θα έχει χαθεί. Αν επιμένει επαναλάβετε την διαδικασία.
  4. Τοποθετείστε πάνω στον λεκέ ταλκ και από πάνω μια εφημερίδα. Έπειτα πάρτε το σίδερο και απαλά σιδερώστε την εφημερίδα. Θα δείτε πως η θερμότητα σε επαφή με την εφημερίδα θα τραβήξουν το λάδι.

Tip: Αυτοί οι συνδυασμοί μπορούν να εφαρμοστούν και σε λαδιές ρούχων με τον ίδιο τρόπο.