Τα σαλιγκάρια αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους κήπους. Ειδικά τη νύχτα, εμφανίζονται για μια πραγματική γιορτή και όταν ξυπνάτε το πρωί, είναι πιο πιθανό να συναντήσετε μια θλιβερή θέα στον κήπο σας.

Τα σαλιγκάρια δραστηριοποιούνται όταν επικρατεί υγρασία και αποτελεί σίγουρα ένα πρόβλημα για τον κήπο μας! Είναι λοιπόν πολύ πρόθυμα να φάνε και να βλάψουν τα φυτά σας, όπως λουλούδια και λαχανικά που μεγαλώνετε προσεκτικά στον κήπο σας. Εάν έχετε σαλιγκάρια στον κήπο σας, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε με ένα μόνο φυσικό υλικό, χωρίς να τα βλάψετε!

Τα σαλιγκάρια αρχίζουν συνήθως την αναπαραγωγή τον Απρίλιο-Μάιο και γεννούν περίπου 50 αυγά. Μετά από μια περίοδο 3 εβδομάδων, ο απόγονος αρχίζει να εκκολάπτεται. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από αυτά την κατάλληλη περίοδο.

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τα σαλιγκάρια λοιπόν αλλά δεν θέλετε να τα βλάψετε, μπορείτε να το επιτύχετε με μια πολύ πρακτική λύση.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι ένα 100% φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τα σαλιγκάρια! Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου θα κρατήσει τα σαλιγκάρια μακριά από τον κήπο σας.

Διαδικασία:

Πλένουμε καλά δύο κεφάλια σκόρδου.

Βράζουμε ένα λίτρο νερό και προσθέτουμε το σκόρδο που έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομματάκια σε βραστό νερό και το βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το σκορδόνερο, στραγγίστε το και βάλτε το σε ένα μπουκάλι.

Ψεκάστε τα φυτά σας που τρώγονται από σαλιγκάρια.

Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα σαλιγκάρια εξαφανίζονται από τον κήπο σας χρησιμοποιώντας τακτικά το νερό σκόρδου που βάζετε στο μπουκάλι στα φυτά σας.