2 Εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τα σαλιγκάρια στον κήπο σας

Τα σαλιγκάρια αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους κήπους. Ειδικά τη νύχτα, εμφανίζονται για μια πραγματική γιορτή και όταν ξυπνάτε το πρωί, είναι πιο πιθανό να συναντήσετε μια θλιβερή θέα στον κήπο σας.

- Διαφήμιση -

Τα σαλιγκάρια δραστηριοποιούνται όταν επικρατεί υγρασία και αποτελεί σίγουρα ένα πρόβλημα για τον κήπο μας! Είναι λοιπόν πολύ πρόθυμα να φάνε και να βλάψουν τα φυτά σας, όπως λουλούδια και λαχανικά που μεγαλώνετε προσεκτικά στον κήπο σας. Εάν έχετε σαλιγκάρια στον κήπο σας, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε με ένα μόνο φυσικό υλικό, χωρίς να τα βλάψετε!

Τα σαλιγκάρια αρχίζουν συνήθως την αναπαραγωγή τον Απρίλιο-Μάιο και γεννούν περίπου 50 αυγά. Μετά από μια περίοδο 3 εβδομάδων, ο απόγονος αρχίζει να εκκολάπτεται. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από αυτά την κατάλληλη περίοδο.

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τα σαλιγκάρια λοιπόν αλλά δεν θέλετε να τα βλάψετε, μπορείτε να το επιτύχετε με δύο πολύ πρακτικές λύσεις.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι ένα 100% φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τα σαλιγκάρια! Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου θα κρατήσει τα σαλιγκάρια μακριά από τον κήπο σας.

Διαδικασία:

Πλένουμε καλά δύο κεφάλια σκόρδου.

Βράζουμε ένα λίτρο νερό και προσθέτουμε το σκόρδο που έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομματάκια σε βραστό νερό και το βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το σκορδόνερο, στραγγίστε το και βάλτε το σε ένα μπουκάλι.

Ψεκάστε τα φυτά σας που τρώγονται από σαλιγκάρια.

Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα σαλιγκάρια εξαφανίζονται από τον κήπο σας χρησιμοποιώντας τακτικά το νερό σκόρδου που βάζετε στο μπουκάλι στα φυτά σας.

Στάχτη

Όσοι έχουμε τζάκι στο σπίτι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την στάχτη για να απομακρύνουμε τα σαλιγκάρια από τον κήπο μας! Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με την στάχτη από την ψησταριά! Τοποθετούμε την στάχτη γύρω από τα φυτά του κήπου μας σε απόσταση περίπου 10 εκατοστών από τη ρίζα του φυτού.

Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας για τα φυτά μας, καθώς η στάχτη εμποδίζει τα σαλιγκάρια να πάνε προς τα φυτά μας! Επειδή όμως λόγω των βροχών η στάχτη απομακρύνεται και λιώνει, θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία αρκετά συχνά ώστε να είναι αποτελεσματική η προστασία των φυτών μας από τα σαλιγκάρια. Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η στάχτη δεν θα πρέπει να είναι καθαρή, χωρίς προσμείξεις από ξένα υλικά, όπως μέταλλο, γυαλί και πλαστικό ή ξύλα που είναι βαμμένα!

- Διαφήμιση -