Πώς να ξεπαγώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά τον καταψύκτη σας

Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που ξεπαγώσατε τον καταψύκτη σας; Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικότερα για παλαιότερα μοντέλα ψυγείων και καταψυκτών, και ενώ ορισμένα νεότερα διαθέτουν επιλογές αυτόματης απόψυξης, είναι καλή ιδέα να διατηρείτε τον καταψύκτη σας καθαρό από πάγο. Όχι μόνο η τακτική συντήρηση μπορεί να διατηρήσει τον καταψύκτη σας σε κορυφαία απόδοση, αλλά μπορεί επίσης να σας δώσει χώρο για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας τρόφιμα. Θα σας παρουσιάσω πώς να ξεπαγώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά τον καταψύκτη σας!

- Διαφήμιση -

γιατί γεμίζει πάγο ο καταψύκτης

Κάθε φορά που ανοίγετε τον καταψύκτη σας, ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στον καταψύκτη και επιτρέπει την είσοδο θερμότητας και υγρασίας. Αυτή η υγρασία γίνεται παγετός μέσα στη συσκευή σας, ο οποίος μπορεί να συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Εάν ο καταψύκτης σας δεν διαθέτει επιλογή αυτόματης απόψυξης, αυτός ο παγετός μπορεί να γίνει πάγος που καλύπτει τους εσωτερικούς αεραγωγούς και τους αισθητήρες θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την συσσώρευση του πάγου. Ακόμα κι αν ο καταψύκτης σας διαθέτει λειτουργία αυτόματης απόψυξης, μπορεί να θέλετε να τον ξεπαγώσετε εάν μετακινείτε ή αναβαθμίζετε τη συσκευή σας.

πόσο συχνά πρέπει να ξεπαγώνετε τον καταψύκτη

Θα πρέπει να στοχεύετε να ξεπαγώνετε τον καταψύκτη σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ή πιο συχνά εάν ο καταψύκτης σας είναι επιρρεπής στη συσσώρευση πάγου. Θα πρέπει επίσης να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη σας εάν η συσσώρευση πάγου είναι περισσότερο από 1 εκατοστό πάχος. Ελέγξτε το εγχειρίδιο σας για συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το πώς να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη σας.

πώς να ξεπαγώσετε έναν καταψύκτη

Η απόψυξη ενός καταψύκτη δεν είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά θα χρειαστεί να περιμένετε να λιώσει ο πάγος για να ολοκληρώσετε την εργασία. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να προετοιμάσετε τον καταψύκτη σας και να αποθηκεύσετε σωστά το φαγητό σας.

Βήμα 1

απενεργοποιήστε και αδειάστε τον καταψύκτη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε ή να απενεργοποιήστε τον καταψύκτη σας. Εάν έχετε έναν μικρό, πιο εύκολο στη μεταφορά καταψύκτη, μπορείτε να τον μετακινήσετε στο γκαράζ σας ή έξω για να διευκολυνθείτε στον καθαρισμό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε όλα τα τρόφιμα από την κατάψυξή σας και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για να μην ξεπαγώσουν.

Βήμα 2

υπολογίστε πού θα πάει το νερό

Τοποθετήστε πετσέτες ή πλαστικές επενδύσεις στο πάτωμα μπροστά από τον καταψύκτη σας. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε τα κάτω ράφια με κουρέλια ή παλιές πετσέτες για να απορροφήσετε περισσότερη υγρασία. Ορισμένοι καταψύκτες διαθέτουν σωλήνα αποστράγγισης που βοηθά στην απομάκρυνση του νερού. Εάν η κατάψυξή σας έχει σωλήνα αποστράγγισης, τοποθετήστε την άκρη σε μια χαμηλή λεκάνη ή κουβά. Για να βοηθήσετε την αποστράγγιση, μπορείτε να τοποθετήσετε προσεκτικά ροδέλες κάτω από τα μπροστινά πόδια του καταψύκτη σας.

Βήμα 3

αφήστε τον πάγο να λιώσει

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεπαγώσετε έναν καταψύκτη είναι απλά να αφήσετε τον πάγο να λιώσει μόνος του. Αφού αποσυνδέσετε τη συσκευή σας από την πρίζα, αφήστε την πόρτα ανοιχτή και περιμένετε να λιώσει μόνος του ο πάγος. Αν θέλετε να επισπεύσετε τη διαδικασία τήξης, μπορείτε να βάλετε έναν ανεμιστήρα κοντά στον καταψύκτη σας για να τον βοηθήσετε να ξεπαγώσει. Ανοίξτε την πόρτα του καταψύκτη και τοποθετήστε τον ανεμιστήρα έτσι ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί στην κατάψυξη. Ο αέρας σε θερμοκρασία δωματίου θα βοηθήσει τον πάγο να λιώσει με λίγο πιο γρήγορο ρυθμό.

Βήμα 4

σκουπίστε και καθαρίστε το εσωτερικό του καταψύκτη

Καθώς ο πάγος στην κατάψυξή σας λιώνει, σκουπίστε τον χρησιμοποιώντας κουρέλια ή παλιές πετσέτες. Οι πετσέτες θαλάσσης μπορούν να λειτουργήσουν καλά για αυτό – το μεγάλο τους μέγεθος σας βοηθά να σκουπίζετε περισσότερο νερό. Μόλις λιώσει όλος ο πάγος και σκουπιστεί, μπορείτε να αρχίσετε να καθαρίζετε το εσωτερικό του καταψύκτη σας. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με τέσσερα φλιτζάνια ζεστό νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πανί για να σκουπίσετε τις σχάρες, τα εσωτερικά τοιχώματα και την πόρτα του καταψύκτη σας. Μετά από αυτό, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να στεγνώσετε τα πάντα.

Βήμα 5

ενεργοποιήστε το ξανά και γεμίστε ξανά

Αφού ξεπαγώσετε, καθαρίσετε και στεγνώσετε τον καταψύκτη σας, ενεργοποιήστε ξανά το ρεύμα και περιμένετε να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία. Ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα φορτία τροφίμων, αυτό συνήθως διαρκεί αρκετές ώρες, αλλά μπορεί να διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. Μόλις η κατάψυξη είναι έτοιμη, μπορείτε να βγάλετε τα φαγητά σας από το ψυγείο και να τα ξαναβάλετε στη συσκευή σας.

- Διαφήμιση -