Πως να ελευθερώσεις χώρο από τις ντουλάπες και τα συρτάρια σου με μία απλή κίνηση

Ένας πολύ εύκολος και ανταποδοτικός τρόπος με τον οποίο μπορείς να κερδίσεις άπλετο χώρο στις ντουλάπες και τα συρτάρια σου.

- Διαφήμιση -

Σκεφτόμουν τι να γράψω για επόμενο άρθρο το σημερινό μελαγχολικό, βροχερό και κρύο απόγευμα. Ψάχνω ιδέες και καταλήγω σε διάφορες ιδέες για την οργάνωση της ντουλάπας, των συρταριών και των ρούχων μας γενικότερα.

Δε θα καταφύγω στις κλασσικές φωτογραφίες με τρόπους εξοικονόμησης χώρου. Μπορώ να πω ότι σας “ξεγέλασα” με την καλή έννοια.

Η ιστορία:

Πριν 2 χρόνια προσπαθώντας να οργανώσω τις ασφυκτικά γεμάτες από ρούχα ντουλάπες και συρτάρια, μπήκα στη διαδικασία να ξεδιαλέξω ποια φορούσα και ποια τα είχα ουσιαστικά σαν “εκθέματα μουσείου”. Για να μην πολυλογώ, κοντά το 50% των ρούχων και παπουτσιών μου ήταν είτε εκτός μόδας, είτε αρκετά παλιά να τα φορέσω.

Αναλογίστηκα λοιπόν:

– ποιος ο λόγος να τα κρατάω κλεισμένα και να μην τα φοράω;

– ποιος ο λόγος να μην τα δωρίσω σε κάποιον που τα έχει πραγματικά ανάγκη

Κάθισα και γέμισα 3 σακούλες με ρούχα και παπούτσια και δεν ήξερα που να τα δώσω.

astegos dwrea rouxwn

Πηγή φωτογραφίας : first-magazine

Που;

Κάδοι ειδικοί για περισυλλογή ρούχων: Άφαντοι (ένα project που δυστυχώς σταμάτησε)

Αναζήτηση στο ίντερνετ: Παλιές καμπάνιες για συλλογή ρούχων που πλέον έχουν τελειώσει

Φιλανθρωπικός οργανισμός ή εκκλησία

Η καλύτερη επιλογή για μένα: ένας άστεγος. Από τις 3 σακούλες μου ζήτησε να κρατήσει μόνο τα πιο ελαφριά ρούχα και άνετα παπούτσια γι’ αυτόν, αφού όπως μου είπε δε μπορεί να φοράει βαριά ρούχα γιατί τον δυσκολεύουν στο περπάτημα και την καθημερινή περιπλάνηση.

Με χαρά δέχτηκε να μοιράσει τα υπόλοιπα σε φίλους του εξίσου άστεγους όπως κι αυτός.

Η ουσία:

Δωρίστε τα περίσσια ρούχα σας σε κάποιον άστεγο που περιφέρεται καθημερινά στη γειτονιά σας. Θα δώσετε χαρά και ζεστασιά σε αρκετούς συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Το ότι θα αδειάσετε χώρο από τη ντουλάπα και τα συρτάρια σας το αφήνω τελευταίο, αλλά είναι και ένα ακόμα θετικό της όλης αυτής ιστορίας 🙂

Μοιραστείτε την ιδέα, αξίζει!

- Διαφήμιση -