10 πράγματα που πρέπει να έχετε στην κρεβατοκάμαρά σας

Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για να στηρίζετε το κεφάλι σας. Είναι μια χαλαρωτική ανάπαυλα από το υπόλοιπο σπίτι. Τα σημερινά υπνοδωμάτια δεν είναι απλώς μεγαλύτερα από άλλα υπνοδωμάτια του σπιτιού, αλλά συνήθως ενσωματώνουν ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το στυλ και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να έχετε μία διαφορετική διάθεση σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι! Υπάρχουν όμως πράγματα, τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε κρεβατοκάμαρα. Θα σας παρουσιάσω 10 πράγματα που πρέπει να έχετε στην κρεβατοκάμαρά σας!

- Διαφήμιση -

χαλαρωτικό χρώμα

Λευκό, μπεζ, απαλό μπλε, γκρι και οποιοσδήποτε συνδυασμός ουδέτερων χρωμάτων μπορεί να δημιουργήσει έναν χαλαρωτικό χώρο. Διατηρήστε τα έπιπλα και τη διακόσμηση στην ίδια οικογένεια χρωμάτων για να αποφύγετε τις αντιθέσεις και να δημιουργήσετε μια αίσθηση οπτικής αρμονίας.

άνετο χαλί

Το μυστικό για μια υπέροχη κρεβατοκάμαρα δεν είναι μόνο να εστιάσετε σε αυτό που χρειάζεστε, αλλά να προσθέσετε πράγματα που θέλετε. Και ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό, σίγουρα θα θέλετε τα πόδια σας να ακουμπούν σε ένα βελούδινο χαλί αντί για κρύο ξύλο ή πλακάκι. Αν σας αρέσει η εμφάνιση του γυμνού δαπέδου, μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε ένα μικρό χαλί ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι.

καθιστικό

Εάν έχετε τον χώρο, συμπεριλάβετε ένα love seat ή πολυθρόνα στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας. Εάν έχετε ένα μικρότερο δωμάτιο, σκεφτείτε να προσθέσετε έναν πάγκο με επένδυση ή έναν αποθηκευτικό χώρο στο τέλος του κρεβατιού. Φέρνοντας την άνεση του σαλονιού στον ιδιωτικό σας χώρο, μπορείτε να χωρίσετε την κρεβατοκάμαρά σας σε πολλούς χώρους που μπορούν να κατοικηθούν και μπορείτε να απολαύσετε ένα καλό βιβλίο μακριά από καθημερινούς περισπασμούς!

άνετο στρώμα

Ο μέσος άνθρωπος σύμφωνα με έρευνες ξοδεύει περίπου 230.000 ώρες ύπνου σε όλη του τη ζωή. Αυτός είναι πολύς χρόνος που ξοδεύετε για ένα αντικείμενο, δηλαδή το στρώμα σας. Αν το δικό σας δεν σας πάει, θα το καταλάβετε. Αν γυρνάτε και ξυπνάτε με πονεμένη πλάτη και λαιμό, μάλλον ήρθε η ώρα να το αλλάξετε.

κρυφή αποθήκευση

Η αποθήκευση στο υπνοδωμάτιο δεν αφορά μόνο ντουλάπες και τα συρτάρια. Κρύψτε την αποθήκευση χαμηλού προφίλ σε κοινή θέα για να μετατρέψετε την ακαταστασία και το χάος σε τάξη. Αν έχετε μικρό δωμάτιο, δοκιμάστε ένα vintage μπαούλο αποθήκευσης που λειτουργεί και ως κάθισμα στα πόδια του κρεβατιού ή αγοράστε ένα έπιπλο διπλής χρήσης.

φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου απελευθερώνουν οξυγόνο και ορισμένα είδη φυτών απομακρύνουν πραγματικά τις ακαθαρσίες από τον αέρα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν επίσης προτιμήσεις στυλ και σκέψεις για τον τρόπο ζωής που πρέπει να σκεφτείτε. Για μερικούς ανθρώπους, τα φυτά εσωτερικού χώρου στην κρεβατοκάμαρα φαίνονται είτε παράταιρα είτε πολύ απαιτητικά. Διαφωνούμε με αυτό: Το πράσινο με χαμηλή συντήρηση προσθέτει ενδιαφέρον, υφή και ευθυμία και σίγουρα αξίζει μια θέση στο μπουντουάρ σας!

πίνακες και κάδρα

Ως ο πιο προσωπικός χώρος μέσα στο σπίτι σας, η κρεβατοκάμαρα είναι το φυσικό σημείο για να δημιουργήσετε έναν χώρο χαλάρωσης. Οι πίνακες που θα επιλέξετε πρέπει να αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας χωρίς να κατακλύζουν τον χώρο. Το Φενγκ Σούι συμβουλεύει να παραλείψετε τις φωτογραφίες της οικογένειας και των φίλων (που μπορεί να προκαλέσουν κάποιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στις σχέσεις) υπέρ των αγαπημένων σας εκτυπώσεων και συλλεγμένων αναμνηστικών.

καθρέφτης

Είτε είναι μεγάλο το υπνοδωμάτιο είτε μικρό, η ανακλαστική επιφάνεια ενός καθρέφτη θα βελτιώσει τον χώρο σας. Ένας καθρέφτης τοποθετημένος κοντά ή ακριβώς απέναντι από ένα παράθυρο θα αντανακλά το φυσικό φως, αυξάνοντας την ποσότητα φωτός στην κρεβατοκάμαρα όσο ένα επιπλέον παράθυρο. Επιπλέον, τοποθετημένος στο ύψος των ματιών, ένας καθρέφτης μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε διάφορες ατέλειες στην εμφάνισή σας πριν φύγετε από το σπίτι!

επαρκής φωτισμός

Ο φωτισμός του υπνοδωματίου μπορεί να είναι λίγο δύσκολος, επειδή πρέπει να λάβετε υπόψη το στυλ και τη λειτουργικότητα. Επιδιώξτε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, συμπληρωμένη με φωτισμό ιδανικό για διάβασμα, ντύσιμο ή άλλες δραστηριότητες. Ιδανικά, η κρεβατοκάμαρά σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τρεις πηγές φωτός: ένα εναέριο φως, ένα φωτιστικό ανάγνωσης και ένα φωτιστικό δαπέδου πολλαπλών χρήσεων.

οργανωμένη ντουλάπα

Όλοι είχαμε εκείνα τα πρωινά που είχαμε σπαταλήσει πάρα πολύ χρόνο πριν από τη δουλειά ψάχνοντας τα ρούχα που θέλουμε να φορέσουμε. Για να διατηρήσετε τη ζωή σας χωρίς ακαταστασία, πρέπει να έχετε μια καλά οργανωμένη ντουλάπα. Καθαρίστε την ντουλάπα σας και συσκευάστε αντικείμενα εκτός εποχής, ώστε να έχετε λιγότερα ρούχα για ταξινόμηση κάθε πρωί. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, επενδύστε σε καλύτερους οργανωτές ντουλαπιών.

- Διαφήμιση -