10 χρήσεις για το κερί αυτοκινήτου στο σπίτι που θα σας εντυπωσιάσουν

sponge over the car for washing made with color filters.

Είτε σε μορφή πάστας είτε σε υγρή μορφή, το κερί αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το χρώμα και να δίνει λάμψη σε μεταλλικές επιφάνειες, ενώ τις προστατεύει από τους λεκέδες. Συνεπώς για ποιο λόγο να αρκεστούμε στη χρήση του μόνο στο αυτοκίνητο; Θα σας παρουσιάσω 10 χρήσεις του κεριού αυτοκινήτου που θα σας εντυπωσιάσουν!

- Διαφήμιση -

Διατηρήστε τις συσκευές σας χωρίς δακτυλιές

Οι μεταλλικές συσκευές συνήθως είναι γεμάτες με δακτυλιές. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση κεριού αυτοκινήτου σε ψυγεία και εστίες από ανοξείδωτο χάλυβα. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό! Οι δακτυλιές θα εξαφανιστούν όπως και οι μουτζούρες!

Δώστε λάμψη στις βρύσες

Οι βρύσες είναι από τις επιφάνειες στο μπάνιο και την κουζίνα που λερώνονται πολύ εύκολα. Τρίψτε με κερί αυτοκινήτου τα μεταλλικά εξαρτήματα κουζίνας και μπάνιου για να τα διατηρήσετε λαμπερά και χωρίς λεκέδες.

Εξαφανίστε γρατζουνιές από ένα CD

Πολλές φορές τα CD γδέρνονται, με αποτέλεσμα να μην παίζουν! Απλώστε λίγο κερί αυτοκινήτου σε ένα γδαρμένο CD και καθαρίστε το με μικρές κινήσεις κατά μήκος της γρατζουνιάς. Ξεπλύνετε το CD με νερό και αφήστε το να στεγνώσει πριν το βάλετε να παίξει.

Απομακρύνετε βρωμιά και σκόνη από τον μεταλλικό κάδο σκουπιδιών

Αν έχετε μεταλλικό κάδο σκουπιδιών, τότε το κερί αυτοκινήτου θα σας βοηθήσει να τον καθαρίσετε! Τρίψτε τον κάδο σας με κερί και θα λάμψει από καθαριότητα!

Καταπολεμήστε τη μούχλα

Ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σπίτι μας, είναι η μούχλα! Αφού χρησιμοποιήσετε το κανονικό σας καθαριστικό, εφαρμόστε ένα στρώμα κεριού αυτοκινήτου σε επιφάνειες που έρχονται συχνά σε επαφή με το νερό και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας.

Κάντε τα συρτάρια και τα ντουλάπια να ανοίγουν πιο εύκολα

Αν έχετε συρτάρια ή ντουλάπια τα οποία ανοιγοκλείνουν με δυσκολία, τότε τρίψτε λίγο κερί αυτοκινήτου στις ράγες των συρταριών και θα ανοίγουν χωρίς κανένα πρόβλημα!

Αποτρέψτε τα υπολείμματα αυτοκόλλητου στο αυτοκίνητο

Θέλετε να κολλήσετε κάποιο αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητό σας αλλά σκέφτεστε ότι αυτό θα αφήσει σημάδι; Πριν τοποθετήσετε ένα αυτοκόλλητο λοιπόν στο αυτοκίνητό σας, τρίψτε λίγο κερί στην περιοχή που θέλετε να βάλετε το αυτοκόλλητο. Όταν θα πάτε κάποια στιγμή να ξεκολλήσετε το αυτοκόλλητο, δεν θα έχει μείνει κανένα σημάδι!

Καθαρίστε τους καθρέφτες

Αν οι καθρέφτες σας είναι θολωμένοι και δεν μπορείτε να τους καθαρίσετε με άλλον τρόπο τότε το κερί αυτοκινήτου είναι η κατάλληλη επιλογή! Τρίψτε ένα λεπτό στρώμα κεριού αυτοκινήτου σε έναν καθρέφτη και καθαρίστε τον.

Δεν κολλάει το χιόνι στο φτυάρι

Όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε το δρόμο και τα πεζοδρόμια μετά από μια χιονοθύελλα, εφαρμόστε δύο στρώσεις κεριού αυτοκινήτου στο φτυάρι σας πριν ξεκινήσετε. Αυτό θα εμποδίσει το χιόνι να κολλήσει πάνω του, καθιστώντας καθάρισμα του χιονιού πολύ πιο εύκολο.

Εύκολος καθαρισμός Backsplash

Εάν τοποθετήσετε κερί αυτοκινήτου στα πλακάκια πίσω από τη κουζίνα και τον νεροχύτη σας, τα λίπη και οι βρωμιές θα σκουπιστούν αμέσως χωρίς σχεδόν καμία προσπάθεια. Επιπλέον, θα κάνει την κουζίνα σας να αστράφτει!

- Διαφήμιση -