30 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε ινδικό στυλ

Μια έκρηξη χρωμάτων, σχημάτων ακόμα και αρωμάτων! Έτσι παρουσιάζεται η ινδική διακόσμηση στον κόσμο, και υπάρχουν αρκετές γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να φέρουν αυτή την ανατολική χαρά και στο σπίτι σας. Θα σας παρουσιάσω 30 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε ινδικό στυλ!

- Διαφήμιση -

χαρακτηριστικά ινδικής διακόσμησης

Για να κατανοήσετε την ινδική διακόσμηση, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε καλύτερα την πλούσια κουλτούρα αυτής της χώρας. Με χιλιετή ιστορία, η Ινδία είναι μια χώρα που αποπνέει θρησκευτικότητα, πνευματικότητα και πίστη. Η χώρα είναι επίσης η χώρα του Ινδουισμού, της γιόγκα, του διαλογισμού, των δασκάλων της γιόγκα, επιπλέον, φυσικά, των παγκοσμίου φήμης θεών όπως ο Γκανέσα, ο Μπράχμα και ο Σίβα.

Όλη αυτή η θρησκευτική κουλτούρα απορροφήθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσα στα σπίτια και, ως εκ τούτου, είναι πολύ φυσικό τα σπίτια να έχουν βωμούς προς τιμή των ινδουιστών θεών και, κατά συνέπεια, να απεικονίζουν και τα χρώματά τους. Ένα άλλο δυνατό χαρακτηριστικό της ινδικής κουλτούρας, που αντηχεί και στη διακόσμηση, είναι η τοπική κουζίνα.

Το φαγητό, σχεδόν πάντα χορτοφαγικό, ποτίζεται με πολλά καρυκεύματα, βότανα και μπαχαρικά, όπως κάρυ, κάρδαμο, κανέλα, γαρύφαλλο, μεταξύ άλλων.

Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών είναι εξαιρετικά αρωματικός και όταν δεν υπάρχει στο φαγητό, είναι στο λιβάνι ή στα αρωματικά κεριά. Το σπίτι αποπνέει υπέροχα αρώματα! Ωστόσο, μην ξεγελαστείτε και πιστεύετε ότι όλες αυτές οι επιρροές κάνουν δύσκολη την ινδική διακόσμηση. Αντίθετα, τα στοιχεία που χρειάζονται για αυτό το στυλ διακόσμησης είναι απλά και οικονομικά, απλά πρέπει να μπείτε στο κλίμα.

χρώματα

Τα χρώματα που συνθέτουν την ινδική διακόσμηση είναι πάντα ζεστά και χαρούμενα. Διαφέρουν, αλλά γενικά είναι πάντα συνηθισμένο να βρίσκουμε χρωματικά μείγματα, όπως κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, ροζ, μπλε (ειδικά τιρκουάζ), εκτός από το πράσινο. Οι γήινοι τόνοι είναι επίσης ευπρόσδεκτοι σε αυτό το διακοσμητικό στυλ, όπως η τερακότα, η καραμέλα, η μουσταρδί και το ροζ. Τα μεταλλικά χρώματα είναι ένα άλλο δυνατό χαρακτηριστικό της ινδικής διακόσμησης, με έμφαση στον χρυσό, τον μπρούτζο και τον χαλκό.

υφάσματα

Τα ελαφριά και ρευστά υφάσματα, όπως το voil, είναι ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο στην ινδική διακόσμηση, ειδικά στις κουρτίνες και τον θόλο γύρω από το κρεβάτι.

μαξιλάρια

Η ινδική διακόσμηση εκτιμάται ιδιαίτερα λόγω της άνεσης και της καλής υποδοχής, επομένως δεν είναι ασυνήθιστο να δείτε μαξιλάρια και μπουτόν σκορπισμένα στο πάτωμα των δωματίων ή ακόμα και στο κρεβάτι, τον καναπέ και τις καρέκλες.

χαμηλά ξύλινα έπιπλα

Τα χαμηλά έπιπλα, χαρακτηριστικά των ανατολίτικων διακοσμήσεων στο σύνολό τους, υπάρχουν και στο ινδικό στυλ. Είναι επίσης συνηθισμένο στην ινδική διακόσμηση να χρησιμοποιείτε χειροποίητα ξύλινα έπιπλα.

άνθη και φρούτα

Λουλούδια και καλάθια με φρούτα υπάρχουν παντού στην ινδική διακόσμηση, είτε για να φέρετε χρώμα, είτε άρωμα είτε για προσφορά στους θεούς.

αγάλματα και στολίδια

Το ινδικό κλίμα είναι ακόμα πιο ολοκληρωμένο με την παρουσία αγαλματιδίων που συνδέονται με τη θρησκευτική κουλτούρα της χώρας. Γι’ αυτό είναι πολύ συνηθισμένο τέτοιες διακοσμήσεις να αγκαλιάζουν αγάλματα του Βούδα, του Σίβα και του Γκανέσα, εκτός από άλλους Ινδουιστές θεούς.

κεριά

Η ινδική διακόσμηση είναι επίσης πολύ ζεστή και οικεία. Μέρος αυτού οφείλεται στη χρήση κεριών στα περιβάλλοντα. Μπορούν να μπουν στη διακόσμηση σε κηροπήγια ή να επιπλέουν στο νερό σε γυάλινα δοχεία. Αν είναι αρωματικά, ακόμα καλύτερα.

συμβουλές για ινδική διακόσμηση

Για μια απλή ινδική διακόσμηση, ποντάρετε σε μερικά στοιχεία, αλλά κάντε τα να ξεχωρίζουν στο περιβάλλον. Μπορεί να είναι ένα καλοφτιαγμένο έπιπλο από ξύλο, μπορεί να είναι ένα άγαλμα ή ένα διαφορετικό μαξιλάρι.
Στα δωμάτια, η συμβουλή είναι να στοιχηματίσετε σε μια πιο καθαρή και ουδέτερη ινδική διακόσμηση. Αφήστε τα χρώματα για το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα.
Προσέξτε να μην υπερβάλλετε, καθώς με τόσες πολλές επιλογές χρωμάτων και αντικειμένων, είναι εύκολο να ξεφύγετε από τη γραμμή.
Η ινδική διακόσμηση είναι η «μητέρα» πολλών άλλων στυλ, όπως το boho, το hippie και με μεγάλη επιρροή στη ρουστίκ διακόσμηση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να παραμείνετε συγκεντρωμένες κατά τη διακόσμηση, ώστε να μην χαθείτε μεταξύ του αρχικού έργου και του τελικού αποτελέσματος.

- Διαφήμιση -