5 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το μαύρο πιπέρι εκτός από το μαγείρεμα

Δίπλα στο αλάτι, το μαύρο πιπέρι είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο καρύκευμα στο μαγείρεμα. Για τους περισσότερους από εμάς, δεν γίνεται φαγητό χωρίς πιπέρι. Είναι ένα αληθινό βασικό επιτραπέζιο προϊόν, τόσο στο σπίτι όσο και στα εστιατόρια, και βρίσκει το δρόμο του στα περισσότερα πιάτα. Το θέμα είναι ότι οι χρήσεις του μαύρου πιπεριού είναι σχεδόν ατελείωτες. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το πιπέρι έχει και άλλες χρήσεις εκτός από το μαγείρεμα! Θα σας παρουσιάσω 5 έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το μαύρο πιπέρι εκτός από το μαγείρεμα!

- Διαφήμιση -

διατηρείστε φωτεινά τα χρώματα των ρούχων

Τα χρώματα των ρούχων με τις συνεχείς πλύσεις ξεθωριάζουν με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να τα πετάξουμε. Για να μην ξεθωριάζουν λοιπόν τα ρούχα σας, υπάρχει λύση. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι στο πλυντήριο. Το πιπέρι διατηρεί τα φωτεινά χρώματα.

κρατήστε τα μυρμήγκια έξω από την κουζίνα

Ένας από τους συχνούς επισκέπτες μας στην κουζίνα, είναι τα μυρμήγκια. Εισβάλλουν στην κουζίνα μας και ψάχνουμε τρόπους για να απαλλαγούμε από αυτά. Τι ψάχνουν όμως τα μυρμήγκια στην κουζίνα; Συνήθως ζάχαρη. Αντί όμως για ζάχαρη, δώστε τους πιπέρι. Το πιπέρι πασπαλισμένο σε σημεία όπου πηγαίνουν τα μυρμήγκια, όπως στο πίσω μέρος των πάγκων σας ή στις σανίδες σας, θα τους πει ότι δεν υπάρχει ζάχαρη και φυσικά θα απαλλαγείτε από αυτά.

απομακρύνετε τα ποντίκια

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο σπίτι, είναι τα ποντίκια. Τα ποντίκια φαίνεται ότι δεν θέλουν να πάρουν μια γεύση από αυτό το πιπεράτο μπαχαρικό. Αυτός είναι επίσης ένας τρόπος για να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές από τα ποντίκια.

αποσυμφορητικό για τη μύτη

Το πιπέρι είναι ένα φυσικό αποσυμφορητικό. Περιέχει χημικές ουσίες που ερεθίζουν τις μεμβράνες στη μύτη οι οποίες παράγουν βλέννα και καθαρίζουν τα ιγμόρειά σας. Προσθέστε περίπου πέντε σταγόνες έλαιο μαύρου πιπεριού (σε συνδυασμό με τον ευκάλυπτο γίνεται ακόμα πιο δραστικό) σε βραστό νερό. Μυρίστε το ζεστό μείγμα και ανακουφιστείτε.

διώξτε τις γάτες από τον κήπο

Οι γάτες αποτελούν πολλές φορές σημαντικό πρόβλημα για τον κήπο και τα φυτά! Στον λαχανόκηπο, ακόμα και σε λουλούδια σε γλάστρες, οι γάτες αγαπούν να ανακατεύουν και να δραστηριοποιούνται στο χώμα με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τα φυτά. Για την απώθηση των γατών από τα φυτά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μίγμα με βάση το πιπέρι καγιέν, μαζί με αλεύρι και κανέλλα τριμμένη.

- Διαφήμιση -