6 λόγοι που μυρίζουν άσχημα οι πετσέτες σας ακόμη και μετά το πλύσιμο

Οι πετσέτες περνούν πολλά σε ένα νοικοκυριό. Από τον καθαρισμό των λεκέδων μέχρι το στέγνωμα των μαλλιών μας, μπορούν να γίνουν σφουγγάρι για βακτήρια, λεκέδες και φυσικά άσχημες μυρωδιές. Αν νιώθετε ότι πλένετε καλά τις πετσέτες σας, αλλά ακόμα μυρίζουν άσχημα, δεν είστε οι μόνες. Αλλά μην ανησυχείτε, σας έχω τη λύση! Θα σας παρουσιάσω 6 λόγους που μυρίζουν άσχημα οι πετσέτες σας ακόμη και μετά το πλύσιμο!

- Διαφήμιση -

γιατί οι πετσέτες μυρίζουν άσχημα ακόμα και μετά το πλύσιμο

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι πετσέτες σας δεν μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα, ακόμη και μετά το στύψιμο γύρω από το μηχάνημα με απορρυπαντικό.

το πλυντήριό σας είναι βρώμικο

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε βαθιά το πλυντήριό σας μία φορά το μήνα για να απομακρύνετε οσμές και βακτήρια. Εάν η συσκευή σας είναι βρώμικη και βρωμάει, τότε τα ρούχα σας θα είναι επίσης.

δεν στέγνωσαν πλήρως

Αφού πλύνετε τις πετσέτες σας, βεβαιωθείτε ότι είναι 100 τοις εκατό στεγνές πριν τις αφήσετε.

πάρα πολύ ή πολύ λίγο απορρυπαντικό

Πολύ απορρυπαντικό μπορεί να συσσωρευτεί και να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές. Το πολύ λίγο απορρυπαντικό δεν θα καθαρίσει όλη τη βρωμιά, αφήνοντας τις πετσέτες να μυρίζουν άσχημα.

μαλακτικό υφασμάτων

Ενώ το μαλακτικό υφασμάτων φαίνεται εξαιρετική ιδέα για αφράτες πετσέτες, δεν το προτείνουμε. Η χρήση μαλακτικού υφασμάτων στις πετσέτες μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση χημικών ουσιών, με αποτέλεσμα να είναι βρωμερές και λιγότερο απορροφητικές.

κάθισαν στο πλυντήριο

Όταν τελειώσει ο κύκλος πλυσίματος, αφαιρέστε τις πετσέτες μέσα σε μία ώρα. Διαφορετικά, μπορούν να κολλήσουν σε αυτή τη μυρωδιά της υγρασίας που είναι αδύνατο να αφαιρεθεί αν δεν πλύνετε τις πετσέτες.

η πετσέτα ήταν εξαιρετικά βρώμικη

Τέλος, μπορεί απλώς η πετσέτα να χρειάζεται βαθύ καθαρισμό και όχι κανονικό καθάρισμα. Εάν η πετσέτα λερώθηκε ιδιαίτερα, χρησιμοποιήθηκε πάρα πολλές φορές πριν την πλύνετε, οι μυρωδιές μπορεί να είναι βαθιά μέσα στις ίνες.

- Διαφήμιση -