7 πράγματα που δεν πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα σας

Η κουζίνα είναι ένα από τα μέρη του σπιτιού που χρησιμοποιούμε περισσότερο και όπου αποθηκεύονται τα περισσότερα πράγματα. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να την κρατάτε οργανωμένη και με τα σωστά πράγματα που χρειάζεστε για να ετοιμάζετε τα γεύματα σας. Εκτός από το ότι σας επιτρέπει να παραμένετε οργανωμένες, η σωστή οργάνωση της κουζίνας σας βοηθά επίσης στη σωστή αποθήκευση των πραγμάτων και στην πρόληψη της μόλυνσης των τροφίμων και των ασθενειών.

- Διαφήμιση -

Για να έχετε μια υγιεινή και ασφαλή κουζίνα, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τα προϊόντα και τα εργαλεία σας . Δεν έχει σημασία αν έχετε μια μικρή, μεσαία ή μεγάλη κουζίνα. Θα σας παρουσιάσω 7 πράγματα που δεν πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα σας!

τοξικά και καθαριστικά προϊόντα

Τα προϊόντα καθαρισμού, όπως αυτά που περιλαμβάνουν χλωρίνη, σαπούνια και μαλακτικά ρούχων, οινόπνευμα, απολιπαντικά ή φυτικά λιπάσματα, δεν πρέπει να αποθηκεύονται στην κουζίνα, πολύ περισσότερο στο ίδιο συρτάρι ή ντουλάπι με τα τρόφιμα. Από τη μία πλευρά, σε περίπτωση ατυχήματος, θα μπορούσαν να καταποθούν ή να μολύνουν το φαγητό σας. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα από αυτά είναι συχνά εύφλεκτα προϊόντα. Η αποθήκευση τους σε χώρο όπου υπάρχει φωτιά είναι επικίνδυνη.

Η σύσταση είναι να έχετε μόνο σαπούνια πιάτων, σφουγγάρια καθαρισμού και μερικά πανιά καθαρισμού. Εάν για κάποιο λόγο αποφασίσετε να διατηρήσετε τα προϊόντα καθαρισμού, βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε ξεχωριστό συρτάρι από τα τρόφιμα.

φάρμακα

Τα φάρμακα δεν πρέπει να αποθηκεύονται στην κουζίνα για διάφορους λόγους. Πρώτον, μπορεί να καταστραφούν εάν αποθηκευτούν κοντά στο φούρνο ή σε κάποια άλλη πηγή θερμότητας. Μάλιστα, οι οδηγίες τους συχνά συνιστούν την αποθήκευση τους σε δροσερό μέρος. Επιπλέον, αυτό εμποδίζει επίσης να καταναλωθούν ή να αναμειχθούν κατά λάθος με φαγητό, ειδικά όταν τα παιδιά είναι κοντά.

μεταχειρισμένα δοχεία και συσκευασίες

Σε πολλές περιπτώσεις, όταν ψωνίζετε ή παραγγέλνετε φαγητό στο σπίτι, είναι πιθανό να αποθηκεύσετε τα δοχεία στα οποία έρχεται το φαγητό. Ωστόσο, αυτό συχνά οδηγεί σε πολλά δοχεία που δεν χρησιμοποιούνται ποτέ. Είναι καλύτερο να μην μπείτε στον πειρασμό να τα συσσωρεύσετε στην κουζίνα σας.

Γυαλί, πλαστικό και χαρτόνι που δεν έχετε χρησιμοποιήσει για καιρό θα πρέπει να τα πετάτε. Εάν τα μεταφέρετε σε έναν κάδο ανακύκλωσης, δεν θα συσσωρεύσετε περιττά αντικείμενα που θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην κουζίνα.

ληγμένα τρόφιμα

Σας συνιστούμε να ελέγχετε συχνά τα ντουλάπια σας και το ψυγείο για να αποφύγετε τα ληγμένα προϊόντα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Επίσης, αν αγοράζετε προϊόντα χύμα ή επανασυσκευάζετε μπαχαρικά και άλλα είδη παντοπωλείου σε γυάλινα βάζα, σημειώστε κάπου την ημερομηνία λήξης τους.

Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης σκόπιμο να ελέγχετε συχνά το ψυγείο για να βεβαιωθείτε ότι τα κρέατα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φρούτα και τα λαχανικά δεν έχουν αλλοιωθεί. Από την άποψη αυτή, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δηλώνει ότι κάθε τρόφιμο που φαίνεται ή μυρίζει ύποπτο πρέπει να πετιέται. Επίσης, ο FDA επισημαίνει ότι πολλά παθογόνα μπορούν να βρεθούν στο ωμό κρέας, στα θαλασσινά και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, επομένως πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο σωστά.

Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα πριν φάτε κάποιο φαγητό. Από τα πράγματα που δεν πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα σας, τα ληγμένα προϊόντα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα. Αυτό συμβαίνει συχνά λόγω απροσεξίας.

σκεύη σε κακή κατάσταση

Σε όλες τις κουζίνες απαιτείται να υπάρχουν αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια, ψαλίδια, τσιμπίδες και πιρούνια) για το χειρισμό και την κοπή κρέατος, ψαριών και άλλων τροφίμων. Είναι σημαντικό να ελέγξετε την κατάσταση και την ευκρίνεια αυτών των σκευών. Εάν παρατηρήσετε ότι φθείρονται, είναι καλύτερο να τα αντικαταστήσετε.

Γυάλινα σκεύη, γάστρες, ποδιές και ό,τι παρατηρείτε ότι είναι σπασμένα, καμένα, λερωμένα ή φθαρμένα είναι καλύτερα να τα ξεφορτωθείτε. Αυτό αποτρέπει τη συσσώρευση βρωμιάς και τα ατυχήματα. Καλό είναι να ελέγχετε και τα υλικά των μαγειρικών σκευών, καθώς υπάρχουν πολλά που απελευθερώνουν τοξίνες που σχετίζονται με ασθένειες.

φυτά και διακοσμητικά

Η μόδα και το εμπόριο μας προσφέρουν μια ποικιλία από περιττές διακοσμήσεις. Αν και είναι δυνατό να έχετε μια όμορφη και διακοσμημένη κουζίνα, η υπερβολή μπορεί να είναι αντιπαραγωγική. Συνιστάται να ελέγξουμε για να αξιολογήσουμε εάν πραγματικά χρειαζόμαστε όλα όσα έχουμε. Καλό είναι να αναζητήσετε επαρκείς χώρους για να αποθηκεύσετε τις συσκευές και όλα τα μαγειρικά σκεύη. Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλει και στο να έχουμε μια κουζίνα με καλή αισθητική.

Όσο για τα φυτά, πριν τα αποκτήσουμε, καλύτερα να σκεφτούμε αν θα είναι πραγματικά χρήσιμα και θα έχουν κάποιο όφελος για τις κουζίνες μας. Χρειαζόμαστε πολύ ελεύθερο χώρο για το χειρισμό και το μαγείρεμα των τροφίμων.

κατοικίδια

Όσο για τα κατοικίδια, είναι καλύτερα να τα εκπαιδεύσετε και να τα συνηθίσετε να μην βρίσκονται στην κουζίνα. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή της παρουσίας τριχών που θα μπορούσαν να μολύνουν τα τρόφιμα.

Επίσης, φροντίστε ο χώρος να είναι ελεύθερος για την κίνηση και τη χρήση των σκευών. Όσο για τις γάτες, πρέπει να τις αποτρέψετε από το να σκαρφαλώνουν σε έπιπλα και πάγκους λόγω του κινδύνου μετάδοσης τοξοπλάσμωσης.

- Διαφήμιση -