Τα 3 λάθη που κάνετε όταν αποθηκεύετε τις φράουλες και χαλάνε πολύ γρήγορα

Με την άνοιξη να έχει κάνει ήδη για τα καλά την εμφάνισή της, το κατεξοχήν ανοιξιάτικο φρούτο έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του. Αυτό δεν είναι άλλο από τις φράουλες! Οι περισσότεροι έχετε ήδη ξεκινήσει να τρώτε φράουλες, ενώ άλλοι περιμένετε λίγο ακόμα να μεστώσουν. Ωστόσο, όλοι γνωρίζετε καλά πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το φρούτο και πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε στη συντήρησή του, ώστε να αποφύγουμε τη σπατάλη τροφίμων. Για να μην αναγκάζεστε να πετάτε τις μισές φράουλες ή για να μην κάνετε αγώνα δρόμου για να τις καταναλώσετε άμεσα προτού χαλάσουν, πρέπει να τις αποθηκεύετε και να τις πλένετε με τον σωστό τρόπο! Θα σας παρουσιάσω τα 3 λάθη που κάνετε όταν αποθηκεύετε τις φράουλες και χαλάνε πολύ γρήγορα!

- Διαφήμιση -

τις βυθίζετε σε πολύ νερό

Ένα πολύ βασικό λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι, είναι να γεμίζουμε ένα μπολ και να ρίχνουμε εκεί τις φράουλες για να καθαρίσουν. Οι φράουλες δεν χρειάζονται πολύ νερό για να καθαρίσουν. Άλλωστε οι περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία βρίσκονται στο εξωτερικό τους περίβλημα, οπότε αν τις βυθίσουμε σε μεγάλη ποσότητα νερού ρισκάρουμε να χάσουμε και θρεπτικά συστατικά. Θέλουμε λίγο νερό, καθώς η υγρασία δεν τους κάνει καλό και πολύ καλό στέγνωμα, ώστε να μην κρατήσουν υγρασία.

τις βάζετε στο ψυγείο

Η πρώτη κίνηση, η οποία κάνουμε όταν γυρνάμε με τα ψώνια από το μανάβικο ή από τη λαϊκή είναι να βάλουμε τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο! Ειδικά για τις φράουλες, αυτό είναι λάθος. Μπορεί η ζέστη να τις… σκοτώνει, αλλά δεν είναι εξίσου ανθεκτικές και στις κρύες θερμοκρασίες του ψυγείου. Ποιος είναι όμως ο σωστότερος τρόπος συντήρησης; Εκτός ψυγείου, καλυμμένες με ένα πανί και μακριά από ήλιο και υγρασία μπορούν να ζήσουν γύρω στις 3 ημέρες, μέχρι βέβαια να καλοκαιριάσει και να κάνει πολλή ζέστη στο σπίτι μας. Η άλλη λύση είναι να τις κόψετε και να τις πασπαλίσετε με ζάχαρη και τότε να τις βάλετε στο ψυγείο. Η ζάχαρη λειτουργεί ως μέσο συντήρησης. Αν δεν θέλετε να τους προσθέσετε ζάχαρη, αλλά κάνει και πολλή ζέστη στο σπίτι, επιλέξτε τα λιγότερα κρύα σημεία του ψυγείου σας για να τις φυλάξετε, όπως το συρτάρι των λαχανικών.

καθαρίζετε τα κοτσανάκια

Όταν πλένετε τις φράουλες και στη συνέχεια τις αποθηκεύετε στο ψυγείο ή όπου αλλού έχετε αποφασίσει, μην κόβετε τα κοτσάνια τους. Τις αφήνετε έτσι εκτεθειμένες στην υγρασία, με αποτέλεσμα να χαλάσουν ακόμη πιο γρήγορα. Τα κοτσάνια τα αφαιρούμε την ώρα που θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε είτε για να τις καταναλώσουμε σκέτες είτε μέσα σε συνταγές. Μάλιστα είναι τέλεια ιδέα να τα εντάξουμε σε συνταγές για σιρόπια ή μαρμελάδες. Δίνουν άρωμα και γεύση στα μείγματά μας.

- Διαφήμιση -