Η χλωρίνη είναι ένα από τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιεί κάθε γυναίκα. Υπάρχει και αγάπη και μίσος για τη χλωρίνη. Μας κάνει χαρούμενες αφαιρώντας λεκέδες, αλλά ανησυχούμε για τα χημικά. Η χρήση της χλωρίνης απαιτεί επίσης προσοχή λόγω των βαρέων χημικών της. Γενικά, όταν γίνεται λεύκανση, οι ειδικοί έχουν βρει ότι γίνονται λάθη. Πριν χρησιμοποιήσετε λευκαντικά λοιπόν, θυμηθείτε τα ακόλουθα τρία στοιχεία. Θα σας παρουσιάσω τα 3 κορυφαία λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε χλωρίνη!

μην την ρίχνετε απευθείας στα ρούχα

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι να χυθεί η χλωρίνη στα ρούχα. Η χλωρίνη δεν πρέπει να χυθεί στο ύφασμα αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με αραίωση. Ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας χλωρίνη σε 3 λίτρα νερό. Εφαρμόστε αυτό το διάλυμα στα ρούχα σας ή χρησιμοποιήστε ένα υγρό με λευκαντική δύναμη απευθείας στους λεκέδες πριν το πλύσιμο.

χρησιμοποιήστε την με μέτρο

Εάν η χλωρίνη πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τα ρούχα στο πλυντήριο, τότε το απορρυπαντικό προστίθεται κατά την κρίση σας. Ωστόσο, είναι ένα από τα λάθη που κάνουμε. Αν δεν προσθέσετε χλωρίνη στα ρούχα με μέτρο, τότε δεν θα έχετε την καθαριότητα και τη λευκότητα που θέλετε. Η ποσότητα χλωρίνης που θα χρησιμοποιήσετε σε ένα φορτίο πλυντηρίου δεν πρέπει να ξεπερνά το μισό ποτήρι.

δε διαχωρίζετε τα ρούχα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους

Όταν χρησιμοποιείτε χλωρίνη, μην πετάτε όλα τα λευκά σας ρούχα στο πλυντήριο και μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη σε αυτά. Γιατί τα χαρακτηριστικά των λευκών ρούχων δεν είναι ίδια. Επομένως, πρέπει να πλένονται διαφορετικά. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν τα μάλλινα, μεταξωτά, δερμάτινα και νάιλον ρούχα σας είναι λευκά, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη γιατί έχουν διαφορετικές ιδιότητες. Εάν χρησιμοποιείτε χλωρίνη για βαμβακερά ρούχα στο πλυντήριο, μην προσθέτετε ρούχα από άλλο υλικό εκτός από βαμβάκι.