9 Υλικά που μπορούμε να ανακυκλώνουμε στο σπίτι μας

Γνωρίζετε ότι τα περισσότερα σκουπίδια που πετάμε στο σπίτι μας είναι από ανακυκλώσιμα; Γνωρίζετε επίσης πόσο σημαντικό είναι το όφελος που θα προσφέρουμε στη φύση αν γίνουμε πιο ευσυνείδητοι στην ανακύκλωση υλικών; 

- Διαφήμιση -

Ας δούμε ποια αντικείμενα, τα οποίες χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή μπορούν να ανακυκλωθούν. 

1. Οδοντόβουρτσα

Οι οδοντόβουρτσες που έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα και τις έχετε πετάξει στα σκουπίδια, παραμένουν στο περιβάλλον για πάρα πολλά χρόνια, αν δεν ανακυκλώνονται. Οι οδοντόβουρτσες, συνήθως είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, συνεχίζουν να βλάπτουν τη φύση για πολλά χρόνια. Μπορείτε να συμβάλλετε σε έναν καθαρότερο πλανήτη επιλέγοντας οδοντόβουρτσες κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμα υλικά.

2. Πλαστικά μπουκάλια

Παρόλο που προσπαθήσαμε να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού, ξέρατε ότι τα πλαστικά μπουκάλια είναι ένα από τα ανακυκλώσιμα υλικά; Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι το γνωρίζετε. Τα ανακυκλώνετε όμως; Εάν συνθλίψετε τα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιείτε και τα πετάξετε, μπορείτε να επιταχύνετε την ανακύκλωση των απορριμμάτων.

3. Τηλέφωνα και υπολογιστές

Δεν είναι λάθος να πούμε ότι μπορούμε σίγουρα να βρούμε παλιά τηλέφωνα και υπολογιστές μέσα στο σπίτι. Από τη στιγμή που δεν τα χρησιμοποιείτε, ανακυκλώστε τα. Μπορείτε ακόμη και να λάβετε εκπτώσεις σε νέα προϊόντα που θα αγοράσετε συμμετέχοντας σε εκστρατείες που σχετίζονται με την ανακύκλωση ηλεκτρονικών προϊόντων. Μια ολοκληρωμένη κατάσταση win win!

4. Αθλητικά παπούτσια

Γνωρίζατε ότι περίπου 300.000.000 ζευγάρια παπούτσια ρίχνονται στα σκουπίδια κάθε χρόνο; Γνωρίζατε όμως ότι πολλά από αυτά είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά; Τώρα που έχετε μάθει, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα ωραίο βήμα για το περιβάλλον! Η εύρεση του πλησιέστερου κάδου ανακύκλωσης είναι στα χέρια σας. Επίσης υπάρχουν πλέον σε κάθε γειτονιά, στις μεγάλες πόλεις κυρίως, κάδοι όπου μπορείτε να αφήσετε τα παλιά σας ρούχα για άτομα τα οποία τα έχουν πραγματικά ανάγκη!

5. Μεταχειρισμένες μπαταρίες

Οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες και οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι επίσης ανακυκλώσιμες. Είναι πολύ σημαντικό να ανακυκλώνουμε τις άδειες μπαταρίες διότι με αυτό τον τρόπο βοηθούμε στην προστασία του περιβάλλοντος, στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων τα οποία καταλήγουν στα ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων), στην εξοικονόμηση πρώτων υλών αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

6. Μεταχειρισμένο λάδι

Το λάδι, που είναι ένα υλικό που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι μας, συγκαταλέγεται επίσης στα υλικά ανακύκλωσης. Μπορείτε να ελέγξετε τις πρακτικές ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων λαδιών στο διαδίκτυο και να μην πετάτε το χρησιμοποιημένο λάδι σας στο νεροχύτη σας ή στη λεκάνη του μπάνιου. Το πρόβλημα που μπορείτε να δημιουργήσετε στο περιβάλλον είναι τεράστιο.

7. Χαρτί

Το χαρτί είναι ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε περισσότερο στο σπίτι μας. Μπορούμε να συμβάλουμε στην ανακύκλωση, διαχωρίζοντας το χαρτί, το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα μεταξύ των υλικών ανακύκλωσης, από τα σκουπίδια μας.

8. Γυαλί

Τα γυάλινα αντικείμενα τα τελευταία χρόνια είναι η αλήθεια πως ολοένα και περισσότερο όλοι μας τα ανακυκλώνουμε. Καλό είναι όμως αυτό να ενταθεί και να μην τα πετάμε στα σκουπίδια. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις βοηθώντας παράλληλα την κίνηση ανακύκλωσης ακολουθώντας τις εκστρατείες των εμπορικών σημάτων γυαλιών ή ρίχνοντας τα παλιά σας γυαλιά στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης γυάλινων αντικειμένων.

9. Επιθέματα και πάνες υγιεινής

Oi σερβιέτες και οι πάνες, που είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε περισσότερο, μπορούν επίσης να ανακυκλωθούν. Μπορείτε να προστατέψετε τη φύση επιλέγοντας προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα σκουπίδια πολλών προϊόντων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή μπορούν να ανακυκλωθούν. Μπορούμε να υποστηρίξουμε τη διαδικασία ανακύκλωσης με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες. Χρησιμοποιώντας προϊόντα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, μπορούμε και όλοι μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας και να συμβάλουμε ταυτόχρονα στην εγχώρια οικονομία. 

Προστατεύουμε το περιβάλλον!

- Διαφήμιση -