7 έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια της κουζίνας σας φθείρονται πολύ και αυτό μπορεί να τα αφήσει λερωμένα ή κατεστραμμένα. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα μαγειρικά σας σκεύη, είναι απαραίτητο να μάθετε πώς να τα καθαρίζετε τα τηγάνια. Θα σας παρουσιάσω 7 έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε κατσαρόλες και τα τηγάνια!

- Διαφήμιση -

μαγειρική σόδα

Εδώ είναι ένα κόλπο για το πλύσιμο των πιάτων που θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο για το τρίψιμο. Αφού τελειώσετε το μαγείρεμα, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα σε άδειες κατσαρόλες και τηγάνια, τόσο για να καλύψει τον πάτο τους. Μέχρι να τελειώσετε το φαγητό, οι φυσαλίδες στη σόδα θα έχουν χαλαρώσει τη βρωμιά, κάνοντας τη δουλειά καθαρισμού πολύ πιο εύκολη.

αφαίρεση λεκέδων από κατσαρόλες αλουμινίου

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από κατσαρόλες αλουμινίου, γεμίστε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και προσθέστε ένα τέταρτο φλιτζάνι ξίδι ή χυμό λεμονιού. Αφήστε να πάρει μια βράση και σιγοβράστε για αρκετά λεπτά πριν το πλύνετε ως συνήθως. Για ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες, δοκιμάστε την κρέμα ταρτάρ. Ρίξτε μερικά κουταλάκια του γλυκού κρέμα ταρτάρ στον λεκέ και προσθέστε ένα ή δύο φλιτζάνια νερό. Αφήστε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως.

καθαρισμός τηγάνι από χυτοσίδηρο

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τηγάνια από χυτοσίδηρο είναι να καλύψετε οποιονδήποτε λεκέ με μια πάστα από κρέμα ταρτάρ και λευκό ξίδι. Εφαρμόστε άφθονα, αφήστε το να καθίσει και μετά τρίψτε με ένα υγρό, μαλακό πανί.

αφαιρέστε καμένα φαγητά από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια

Νιώθετε απελπισία για το καμένο φαγητό που έχει μείνει στις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας; Μην τα πετάτε ακόμα: Το οξυζενέ θα σας δώσει τη λύση! Ανακατέψτε το οξυζενέ με τη μαγειρική σόδα μέχρι το μείγμα να γίνει μια πάστα. Καλύψτε το βρώμικο τηγάνι ή την κατσαρόλα σας με αυτό, φροντίζοντας να τρίψετε ιδιαίτερα καλά τις λασπώδεις περιοχές και αφήστε το να σταθεί για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε οι δυνάμεις καταπολέμησης της βρωμιάς να κάνουν τα μαγικά τους. Μουλιάστε σε ζεστό νερό και σκουπίστε με ένα σφουγγάρι και το δυσάρεστο κράμα θα ξεπλυθεί ως εκ θαύματος.

καταψύξτε τα κολλημένα τρόφιμα

Εάν ο πάτος της κατσαρόλας ή του τηγανιού σας έχει καεί, ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να το βάλετε στην κατάψυξη για μια ή δύο ώρες. Τα κολλημένα τρόφιμα θα παγώσουν και θα αφαιρεθούν ευκολότερα.

καθαρίστε τα λίπη με αμμωνία

Η αμμωνία βοηθά στην απομάκρυνση του λίπους καλύτερα από πρακτικά οποιοδήποτε άλλο συστατικό. Για να καθαρίσετε ένα πολύ λιπαρό τηγάνι, προσθέστε μερικές σταγόνες καθαριστικού με βάση την αμμωνία στο υγρό πιάτων.

αφαίρεση σκουριάς

Για να αντιμετωπίσετε τη σκουριά σε μεταλλικά σκεύη ψησίματος και μαγειρικά σκεύη, πασπαλίστε επιτόπου απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων σε σκόνη και, στη συνέχεια, καθαρίστε με την κομμένη πλευρά μισής ωμής πατάτας.

- Διαφήμιση -