6 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα τσιμπούρια στο σπίτι και τον κήπο

Συχνά ο καθαρισμός και η εξάλειψη των οικιακών παρασίτων περιλαμβάνει ακόμη και ψύλλους και τσιμπούρια, αν έχουμε κατοικίδια στο σπίτι. Αυτό μας οδηγεί να αναρωτηθούμε: Πώς θα απαλλαγείτε από τους ψύλλους και τα τσιμπούρια; Το θέμα δεν είναι να το κάνουμε χωρίς την απαραίτητη φροντίδα, μάλιστα κατά τον ψεκασμό εντομοκτόνων και τον καθαρισμό των δαπέδων είναι ζωτικής σημασίας να μείνουμε μακριά από αυτά τα περιβάλλοντα για να μην επηρεαστούμε στην υγεία μας. Τα τσιμπούρια είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά παράσιτα και πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες στα σκυλιά σας, αν δεν βρεθεί άμεσα το πρόβλημα. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι σημαντικό να απολυμάνετε το σπίτι σας αλλά και το κατοικίδιό σας.

- Διαφήμιση -

πώς να απαλλαγείτε από τσιμπούρια

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το παίρνουμε ελαφρά, αφού μπορεί να μας επηρεάσουν αλλεργίες, ερεθισμοί στα μάτια, βήχας κλπ. Γι’ αυτό πρέπει να αναζητήσουμε πιο φυσικές λύσεις. Θα σας παρουσιάσω 6 φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τα τσιμπούρια στο σπίτι και τον κήπο!

έλαιο μέντας

Η μέντα είναι απωθητική για τα έντομα, στην πραγματικότητα απομακρύνονται όταν μυρίσουν αυτό το άρωμα. Μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος είναι να κάνετε τα εξής:

Ανακατεύουμε 8 σταγόνες λάδι μέντας σε λίγο νερό και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακατεύουμε και ψεκάζουμε στις γωνίες των δωματίων, στα παράθυρα και στις πόρτες, που είναι πιθανά σημεία πρόσβασης για παράσιτα. Επιπλέον, αυτό το φυσικό εντομοκτόνο χρησιμεύει για να απομακρύνει τα ποντίκια.

Συμβουλή: Μια συμβουλή για να ενισχύσετε αυτό το εντομοκτόνο εάν θέλετε, είναι να προσθέσετε περισσότερο αιθέριο έλαιο μέντας ή μία μικρή ποσότητα μηλόξυδου.

Ακόμα και αυτή η φυσική μέθοδος είναι πολύ χρήσιμη μέσα στο σπίτι, αφού μπορούμε να μουσκέψουμε το εντομοκτόνο σε κομμάτια βαμβακιού και να τα αφήσουμε σε στρατηγικά σημεία ή γωνιές του σπιτιού.

ξίδι

Γνωρίζουμε ότι το ξίδι είναι ένας μεγάλος σύμμαχος για το σπίτι και για όλα. Ειδικά όταν πρόκειται για την απώθηση των εντόμων, το ξίδι είναι πολύ ισχυρό: Μπορούμε απλά να συνδυάσουμε ένα μέρος ξίδι με ένα άλλο μέρος νερό σε ένα δοχείο. Ανακατεύουμε καλά και ψεκάζουμε παντού έξω από το σπίτι.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα σκοτώνει γρήγορα τα έντομα επειδή απορροφά την υγρασία από το σώμα τους. Απλώς πασπαλίζουμε τη μαγειρική σόδα σε όλες τις πλευρές, στις ρωγμές ξύλου, πατωμάτων, τοίχων, μεταξύ άλλων. Τα αποτελέσματα των εξοντωμένων εντόμων θα είναι σύντομα ορατά!

λεβάντα, ευκάλυπτος και δεντρολίβανο

Ευτυχώς, τα φυτά της λεβάντας, του ευκάλυπτου και του δεντρολίβανου δεν είναι ανεκτικά στα έντομα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα ισχυρό εντομοκτόνο κατά των παρασίτων.

Το αιθέριο έλαιο από καθένα από αυτά αναμιγνύεται με νερό και μεταφέρεται σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αυτός είναι ένας τρόπος να ψεκάσετε αυτό το ισχυρό εντομοκτόνο ή να αφήσετε το συμπυκνωμένο μείγμα για αρκετές ημέρες και θα κρατήσει μακριά αυτά τα παράσιτα. Όταν το κάνουμε σε εσωτερικούς χώρους, ψεκάζουμε κάθε γωνιά του σπιτιού μας για να κρατήσουμε μακριά τα έντομα.

φύλλα μέντας

Τα φύλλα μέντας αναμφίβολα βοηθούν πολύ, μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από στρώματα, στην ντουλάπα, στις γωνίες των επίπλων ή να τοποθετηθούν σε δοχεία σε στρατηγικά σημεία. Πραγματικά πολύ αποτελεσματικό εντομοκτόνο, μας βοηθά να εξαφανίσουμε αράχνες, σκώρους, τρωκτικά, ψύλλους, τσιμπούρια κ.λπ.

πιπέρι καγιέν

Είναι αδύνατο για τα τσιμπούρια να ανεχθούν το πιπέρι καγιέν. Η διαδικασία είναι απλή ψεκάζοντας απλά εκεί που βρίσκονται, θα σταματήσουν να το κάνουν και θα εξαφανιστούν.

- Διαφήμιση -