2 τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες από χλωρίνη από τα υφάσματα

Οι λεκέδες από χλωρίνη στα χρωματιστά ρούχα είναι ένα κοινό και δυσάρεστο πρόβλημα. Μπορεί να συμβεί να μπερδευτεί ένα χρωματιστό ρούχο ανάμεσα στα λευκά ή να λερωθείτε όταν καθαρίζετε. Ωστόσο, σχεδόν πάντα καταλήγουμε να πετάμε το λεκιασμένο ρούχο, νομίζοντας ότι δεν θα ανακτήσει ποτέ την αρχική του μορφή είτε καταφεύγουμε σε βαφές υφασμάτων που το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ παρόμοιο με το αρχικό.

- Διαφήμιση -

Η χλωρίνη είναι μια ουσία με πολύ έντονη οσμή, η οποία απελευθερώνει ερεθιστικά αέρια επικίνδυνα για την υγεία μας. Η επαφή με το δέρμα είναι επίσης πολύ επικίνδυνη. Θα σας παρουσιάσω 2 τρόπους για να αφαιρέσετε λεκέδες από χλωρίνη από τα υφάσματα!

μέθοδος 1

Αναμείξτε 250 ml νερού σε θερμοκρασία δωματίου και μια κουταλιά της σούπας θειοθειικό νάτριο μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Ρίξτε το διάλυμα απευθείας πάνω στο λεκέ από χλωρίνη και αφήστε το για λίγα λεπτά και μετά πλύνετε το ρούχο με κρύο νερό. Μην τρίβετε.

μέθοδος 2

Ανακατέψτε δύο ίσα μέρη οινόπνευμα και λευκό ξίδι. Βρέξτε ένα πανί στο διάλυμα και απλώστε το στον λεκέ, ταμπονάροντας αλλά όχι τρίβοντας. Πλύνετε το ρούχο με κρύο νερό και, εάν χρειάζεται, επαναλάβετε τη λειτουργία μέχρι να φύγει τελείως ο λεκές.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι δυνατό να ανακτήσετε ένα ρούχο που έχει λεκέδες από χλωρίνη, απλά εφαρμόζοντας μία από τις δύο συμβουλές που περιγράφονται παραπάνω.

- Διαφήμιση -