25 πανέμορφες ιδέες με ονειρεμένα λουλούδια τοποθετημένα σε πόρτες, παράθυρα, σκάλες και στη βεράντα

Τα ρέοντα λουλούδια, τοποθετημένα σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική λύση γιατί ομορφαίνουν παράθυρα, τοίχους, σκάλες και γενικά εξωτερικούς χώρους δίνοντάς τους ζωή. Τα λουλούδια σε γλάστρες είναι πραγματική χαρά, ειδικά όταν δεν έχεις αρκετό χώρο για να τα φυτέψεις στην αυλή σου. Ονειρεμένα λουλούδια που κοσμούν το νοικοκυριό μας μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Από τα παράθυρα, τη βεράντα, το κιόσκι, όλες αυτές οι γωνιές του σπιτιού είναι στολισμένες με υπέροχα φυτά. Οι γωνιές του σπιτιού μας που είναι στολισμένες με λουλούδια είναι, λες, μια μικρή γωνιά του ουρανού. Θα σας παρουσιάσω 25 πανέμορφες ιδέες με ονειρεμένα λουλούδια τοποθετημένα σε πόρτες, παράθυρα, σκάλες και στη βεράντα!

- Διαφήμιση -

Τα λουλούδια σε γλάστρες μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα για να τοποθετηθούν στο παράθυρο, αλλά και να κρεμαστούν από κάγκελο. Δώστε τους μια θέση στον ήλιο, αλλά μακριά από δυνατούς ανέμους.

φροντίδα φυτών σε γλάστρες

Η φροντίδα των φυτών σε μια γλάστρα δεν είναι καθόλου δύσκολη. Υπάρχουν μια σειρά από συμβουλές και κόλπα, αν μπορούμε να τα ονομάσουμε έτσι, για να απολαύσετε όμορφα, πλούσια λουλούδια.

Πρώτα απ ‘όλα, όταν μιλάμε για φυτά που τοποθετούνται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, μιλάμε για το πώς ζουν. Είναι σημαντικό η επιλεγμένη γλάστρα να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να επεκτείνει τις ρίζες τους. Κάθε λουλούδι μεγαλώνει διαφορετικά, οπότε σημειώστε πόσο μεγαλώνουν οι ρίζες κάθε φυτού κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο ή ρωτώντας ειδικούς.

τοποθέτηση φυτών

Η τοποθέτηση φυτών είναι επίσης πολύ σημαντική. Υπάρχουν λουλούδια που πρέπει να τοποθετηθούν ώστε να απολαμβάνουν το φυσικό φως. Ωστόσο, ορισμένα φυτά θέλουν το φως να φιλτράρεται από μια τέντα ή πέργκολα.

Τα γεράνια, οι πετούνιες είναι λουλούδια που μπορούν να τοποθετηθούν έξω με σιγουριά. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι πρέπει να προστατεύονται από ισχυρούς ανέμους. Φροντίστε να στερεώσετε τη γλάστρα για να μην την παρασύρει ο αέρας. Τα τριαντάφυλλα είναι επίσης δημοφιλή λουλούδια, λουλούδια που βλέπουμε συνεχώς στις αυλές. Αυτά τα πολύχρωμα, ζωντανά, απολύτως υπέροχα λουλούδια είναι φυτά που χρειάζονται πολύ ήλιο.

πότισμα

Για να αναπτυχθούν όμορφα τα φυτά χρειάζονται νερό. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι το πολύ νερό είναι επιβλαβές για τα λουλούδια, οπότε να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα νερού που δίνετε στα φυτά σας. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να ενυδατώσετε ένα συγκεκριμένο φυτό, είναι καλύτερο να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά του φυτού σας. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να ρωτήσετε τους ειδικούς.

διατηρήστε το έδαφος καθαρό

Διατηρήστε το χώμα καθαρό και φροντίστε να διαχειρίζεστε μόνο εξειδικευμένα προϊόντα, ειδικά όταν πρόκειται για πιο απαιτητικά φυτά. Αποφύγετε τη χρήση φυσικών λιπασμάτων, όπως κατακάθι καφέ, εάν δεν γνωρίζετε τη συμπεριφορά του φυτού ή τη συμπεριφορά των φυτών που έχετε.

Το εξωτερικό του σπιτιού μας είναι πιο όμορφο όταν επιλέγουμε να το ομορφύνουμε όχι μόνο με σχεδιαστικές λεπτομέρειες, αλλά και με φυτά. Κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη και φέρνουν μια χαρούμενη νότα σε κάθε χώρο.

- Διαφήμιση -