6 έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το ψυγείο σας

Το ψυγείο είναι αναμφισβήτητα η πιο χρησιμοποιημένη συσκευή στην κουζίνας σας—συνεχώς βουίζει, η πόρτα ανοίγει και κλείνει συνεχώς όλη την ημέρα και τα ράφια είναι τακτικά εφοδιασμένα (και ανανεώνονται!) με τα αγαπημένα φαγητά της οικογένειάς σας. Δεδομένου ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην καθημερινή σας ζωή, θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνει σε καλή κατάσταση. Θα σας παρουσιάσω 6 έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το ψυγείο σας!

- Διαφήμιση -

διώξτε τα ψίχουλα με οδοντόβουρτσα

Μέσα στο ψυγείο βρίσκονται τα φαγητά, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι θα βρείτε ψίχουλα σφηνωμένα στις γωνίες των ραφιών και των συρταριών του ψυγείου. Μια καθαρή οδοντόβουρτσα είναι το τέλειο εργαλείο για να κάνετε το ψυγείο σας πραγματικά καθαρό. Όσο το ψυγείο είναι άδειο, βουτήξτε την οδοντόβουρτσα σε καθαρό, σαπουνόνερο και χρησιμοποιήστε το για να βγάλετε τα πάντα από αυτές τις γωνίες.

απολυμάνετε τα συρτάρια στο πλυντήριο πιάτων

Πότε ήταν η τελευταία φορά που τα συρτάρια σας ήταν πραγματικά, πραγματικά καθαρά; Λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορείτε να διατηρήσετε τα προϊόντα χωρίς συσκευασία σε αυτά τα συρτάρια, θα πρέπει πραγματικά να απολυμαίνονται με κάποια κανονικότητα. Όπως τα ράφια ενός ψυγείου, τα αφαιρούμενα συρτάρια του είναι συχνά ογκώδη και δύσκολο να καθαριστούν με το χέρι. Κάντε τη ζωή πιο εύκολη βάζοντας τυχόν αφαιρούμενα εξαρτήματα στο πλυντήριο πιάτων σας στην πιο ζεστή απολυμαντική του ρύθμιση. Ελέγξτε πρώτα το εγχειρίδιο οδηγιών του μοντέλου σας για να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα εξαρτήματα πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.

καθαρίστε τη γραμμή του νερού με ξύδι

Πραγματικά δεν αντέχει να σκέφτεστε τι μπορεί να αναπτύσσεται μέσα στη γραμμή που παρέχει καθαρό νερό μέσω του ψυγείου σας και μέσω του ενσωματωμένου διανομέα νερού. Ο καθαρισμός αυτού του τμήματος του ψυγείου είναι εξίσου σημαντικός με τον καθαρισμό οποιουδήποτε άλλου μέρους του. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιό σας για λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσβαση στη γραμμή νερού. Η αποσύνδεση της παροχής νερού και η έκχυση μερικών φλιτζανιών λευκό ξίδι μέσω της γραμμής θα πρέπει να καθαρίσει κάθε μούχλα που μπορεί να δημιουργείται μέσα.

απόσμηση με ενεργό άνθρακα

Θα μπορούσατε να κατηγορήσετε τα άλλα μέλη του σπιτιού σας για τη δημιουργία της όχι και τόσο φρέσκιας μυρωδιάς στο ψυγείο (κάποιος ξέχασε να πετάξει το φαγητό σε πακέτο της περασμένης εβδομάδας!) ή θα μπορούσατε απλώς να αντιμετωπίσετε τη μυρωδιά. Ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας μπορεί να απορροφήσει μερικές μυρωδιές από το ψυγείο, αλλά ο ενεργός άνθρακας μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός. Βρείτε το σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων με τις προμήθειες του ενυδρείου και στη συνέχεια τοποθετήστε ένα μικρό ανοιχτό μπολ με ενεργό άνθρακα στην πίσω γωνία του ψυγείου. Αλλάξτε το με ένα φρέσκο ​​μπολ όποτε αρχίζετε να εντοπίζετε νέες οσμές.

σκουπίστε τη φλάντζα

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο ελαστικό παρέμβυσμα που δημιουργεί μια αεροστεγή στεγανοποίηση γύρω από το εξωτερικό του ψυγείου. Η βρωμιά και το ωίδιο μπορούν να μαζευτούν εκεί, επομένως ο καθαρισμός της φλάντζας είναι ένας γρήγορος τρόπος για να διατηρήσετε ολόκληρη τη συσκευή καθαρή και να μη μυρίζει άσχημα. Επιπλέον, η φροντίδα των παρεμβυσμάτων εμποδίζει τον ζεστό αέρα να εισχωρήσει στο ψυγείο. Βρέξτε ένα πανί σε ζεστό, σαπουνόνερο και καθαρίστε απαλά τη φλάντζα με το σαπουνόπανο και στη συνέχεια ένα καθαρό, υγρό πανί. Ολοκληρώστε με ένα στεγνό πανί.

καθαρίστε το δοχείο νερού

Έχετε δοκιμάσει όλα τα άλλα για να αποσμήσετε το ψυγείο σας αλλά παραμένει μια δυσάρεστη μυρωδιά; Δοκιμάστε να καθαρίσετε τη λεκάνη της συσκευής, η οποία βρίσκεται κάτω από το ψυγείο και πρέπει να μαζεύει νερό που στάζει. Τα βακτήρια μπορούν να μαζευτούν σε αυτή την υγρή, σκοτεινή περιοχή. Επειδή υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις στον τρόπο σχεδιασμού των ψυγείων, μπορεί να χρειαστεί κάποια έρευνα για να καταλάβετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο δοχείο αυτό. Απλώς καθαρίστε το και τοποθετήστε το πίσω. Το ψυγείο σας θα πρέπει ήδη να μυρίζει καλύτερα. Μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε επαγγελματική βοήθεια εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο δοχείο συλλογής υγρών του ψυγείου σας, καθώς ορισμένα δεν έχουν σχεδιαστεί για αφαίρεση.

- Διαφήμιση -